KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képlaá capa_központ mohai_balázs pályázat

Kovács Brigitta: Mámor [Képalá]

Képalá |

Rengeteg különféle ember.

Más a foglalkozásuk, más az anyagi helyzetük, talán különböző nyelvet beszélnek. Egy valami azonban közös bennük: buliznak. Kieresztik a fáradt gőzt.

Ehhez azonban átmenetileg ki kell kapcsolni az agyukat. Ki így éri ezt el, ki úgy.

S ekkor, előtolakszik az összes olyan dolog, melyet félnek a hétköznapokban megélni. A kikapcsolt agy felmentést ad mindenre. Olyan, mint egy orvosi igazolás: elfed mindent.

Ilyenkor mernek hangosan beszélni. Kimondanak, megtesznek dolgokat. Kifejezik az érzéseiket. Megölelik egymást. Mernek énekelni. Mernek táncolni. Most lehet. Itt és most megengedik maguknak. Nem kell magyarázkodni. Nem lesz számonkérés.

Mennyi boldogtalan ember!

A poharat emelve, a színes füstöt szívva azt mondják jól érzik magukat.

Mili, az egyik reflektoron pihenő tündér azonban lelkük mélyére lát. Látja a sok ki nem mondott, meg nem élt, ki nem próbált, süllyesztőbe száműzött dolgot. A fájdalmat, a félelmet, melyre hazug balzsam minden nyelet, minden slukk, minden bogyó.

De eljő a hajnal, s a tündér üde harmatot bocsát a különös társaságra, mely átmossa őket, egészen lényük legmélyebb bugyráig, hogy másnap tisztán, tettre készen ébredjenek. Nem keresnek többé ürügyet, sem igazolást. Bátran kimondják, amit gondolnak, megteszik, amit jónak látnak, kifejezik amit éreznek. Többé nem bújnak el önmaguk elől. Énekelnek, táncolnak, megölelik egymást.

Nincs többé gőz, mit ki kellene ereszteni, mert nincs lefojtás.

A mámort meglelik a hétköznapokban.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Rubányi Anita: Kornélka [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Hó Márton: Sex and Violence [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Titkosné Czakó Anikó: Üsseteeeek!!!!! [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv

...

Kiss Tibor Noé: Az emberek 90%-a tragikus állapotban van [PODCAST]

...

Háy János: A körülöttünk lévő világ morálisan, ideológiailag be van árazva [PODCAST]

...

Lackfi János: Kedvencem a groteszk

...

Halász Rita: Egy ilyen témában néha bizony el kell menni a falig [PODCAST]