Írók dolgozószobájába leshetünk be Ugron Zsolnával

Jaj, írni kell címmel új online irodalmi sorozatot indított Ugron Zsolna. A Várkert Irodalom Facebook-oldalán elérhető videókban az írók, költők dolgozószobáiba, munkamódszereibe, rigolyáiba leshetünk bele. Az első részekben Balzac és Mark Twain életéről derültek ki érdekességek. 

Könyves Magazin | 2020. április 28. |

Mennyi kávét ivott Honoré de Balzac, a realista nagyregény megteremtője? Milyen diétát követett azokban az időszakokban, amikor írt, és mit evett, amikor épp nem dolgozott? Hogyan zajlott a napi rutinja? Többek közt ezekre a kérdésekre ad választ Ugron Zsolna a Jaj, írni kell első részében. Az új videósorozat címe Tandori Dezsőtől származik és a Várkert Irodalom Facebook-oldalán lehet követni. Ugron Zsolnát saját alkotói válsága motiválta arra, hogy megvizsgálja, miként dolgoztak a legnagyobb írók, milyen időbeosztás szerint írtak, és milyen volt a dolgozószobájuk. Az első részben Balzacról tudhattunk meg izgalmas információkat.

A második epizód Mark Twain rigolyáit járta körül. A Tom Sawyer kalandjainak írójáról például kiderült, milyen volt az írópavilonja, hogyan tudtak vele kommunikálni a családtagjai írás közben, ahogy az is, miért szeretett ágyban dolgozni. 

Hamarosan érkezik a következő rész, amelyben Jane Austenról lesz szó. 

Kapcsolódó cikkek
...
Promóció

A 70 éves Móra ezekkel a könyvekkel készült a virtuális könyvfesztiválra

Hetvenéves idén a Móra Kiadó, amely rengeteg kiadvánnyal és programmal készült az évfordulóra és a könyvfesztiválra, a járvány és a karantén miatt viszont újra kellett tervezniük mindent. Az olvasók viszont így sem maradnak könyvek nélkül, a kiadó most pedig elárulja, mire számíthatunk.

...
Nagy

Így néz ki Ugron Zsolna dolgozószőnyege

...
Nagy

Ugron Zsolna: Az utolsó négyszáz év elég rosszul sikerült

A hét könyve
Zöld
Mulder ügynök logikája a sarlatánok korának uralkodó tünete
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.