Szabados Ági aranylétrás könyvesboltot nyit!

vl | 2020. november 11. |

November 17-én megnyílik Szabados Ágnes kézműves könyvesboltja a Margit-híd lábánál, a Trófea mellett. Az RTL Klub műsorvezetőjeként vált ismertté egy ország számára, majd belevágott a Nincs időm olvasni kihívásba. Az olvasásnépszerűsítő tevékenysége először egy Facebook-csoport formájában valósult meg, amely havi tematikák mentén szervezi az életét, ezekhez mi is rendszeresen ajánlunk olvasnivalókat. Szabados Ági következő lépése egy olvasónapló volt, amellyel tervezhetővé, követhetővé és rendszerezhetővé válik az éves olvasmánylista.

Szabados Ági az Instagram-oldalán jelentette be a hírt: "Az elmúlt években azon dolgoztam, hogy minél inkább visszacsempésszem az életetekbe az olvasást, innentől is ez a célom, de ezt már a saját kis könyves kuckómban teszem! (...) Amit ígérhetek: csak általam válogatott könyvek, amelyeket szerintem érdemes olvasni, a saját kiadványaim, és a személyes jelenlétem, mert hogy igyekszem a Híradó mellett minden időmet ott tölteni, hogy valóban segíthessek, ha nem tudjátok, mit olvassatok!"

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nekem is van egy bejelentésem, ami talán nem a legjobb időzítés most, de hosszú hónapok óta ezen dolgozom, így most ehhez kell alkalmazkodjak: KÖNYVESBOLTOT NYITOK! Az elmúlt években azon dolgoztam, hogy minél inkább visszacsempésszem az életetekbe az olvasást, innentől is ez a célom, de ezt már a saját kis könyves kuckómban teszem! Álmomban sem gondoltam volna, amikor júniusban megálmodtam ezt, hogy november lesz mire készen állunk a nyitásra. Azt pláne nem, hogy a bejelentés napjain más bejelentés is érkezik.. De hát ember tervez, Isten végez - ahogy mondani szokták! Mindenesetre egy hét múlva, november 17-én megnyílik a Libertine Könyvesbolt, ami egy pici, ám de igazi könyvmoly kuckó lett. Amit ígérhetek: csak általam válogatott könyvek, amelyeket szerintem érdemes olvasni, a saját kiadványaim, és a személyes jelenlétem, mert hogy igyekszem a Híradó mellett minden időmet ott tölteni, hogy valóban segíthessek, ha nem tudjátok, mit olvassatok! Kövessétek instagramon a részletekért az arany létrás könyvesboltot: @libertinekonyvesbolt Természetesen minden járványügyi intézkedést fokozottan betartunk, maszkban lehet bejönni és mivel saját kis terasza van a boltnak(

Kapcsolódó cikkek
...
Összekötve

Szabados Ági: Aki szeret olvasni, az most nem tud unatkozni - Összekötve

Szabados Ági a zsűritagként szerzett tapasztalatai mellett mesélt a NIOK-ról, a jelenlegi helyzet mindennapjairól, az olvasói attitűdről és arról is, mit jelent számára egy jó könyv.

...
Nagy

Az élet legfontosabb kérdései – Szabados Ágnes

...
Nagy

5 krimi a júniusi Nincs időm olvasni kihívásra

A Nincs időm olvasni kihívás júniusi témája a krimi. Öt izgalmas, csavaros, friss krimit ajánlunk a nyár első hónapjára. 

...
Nagy

Hervé Le Tellier: Írtam egy bestseller-imitációt, és működött

Hervé Le Tellier matematikus-író, a legendás Oulipo műhely elnöke Anomália című regényével elnyerte a legfontosabb francia irodalmi díjat, a Goncourt-t, az eladási adatok alapján pedig ez lett minden idők második legsikeresebb Goncourt-díjas regénye. Az új francia sztárszerzővel beszélgettünk.

Szerzőink

...
Kolozsi Orsolya

Mi töri szilánkosra egy kislány életét a kommunista Moldova végnapjaiban?

...
Valuska László

A rózsák sem gyógyítják meg a lelket és a farkat

...
Czakó Zsófia

Czakó Zsófia: HolyWin [Mastercard® – Alkotótárs]

Hírek
...
Podcast

Polcz Alaine nagyon sok tervet dédelgetett

...
Könyves Advent

Ezekkel a pszichológiai könyvekkel ajándékozd meg magadat és másokat karácsonykor

...
Hírek

Mario Vargas Llosa új regényében az 1954-es guatemalai puccsról ír

...
Szórakozás

Nicolas Cage játssza Drakulát a Universal új feldolgozásában

...
Szórakozás

December 9-én dupla epizóddal érkezik a Szex és New York folytatása

...
Hírek

Ridley Scott elsimerte, jön a Szárnyas fejvadász-sorozat

...
Nagy

Versterápia: „Hogy mennyire szeretlek,/ arra gondoltam, s hogy együtt leszünk/ az ünnepen”

...
Beleolvasó

Visszaveheti valaki a saját történetét a rózsák erejével?

...
Szórakozás

Varázslatos lett az évfordulós Harry Potter-kvízműsor, a Roxforti Házak Tusája

A hét könyve
Kritika
A rózsák sem gyógyítják meg a lelket és a farkat
...
Kritika

„Nem annyira magamat – a létezést kell kihallgatnom” [Pilinszky 100]

Száz évvel ezelőtt született Pilinszky János, a 20. század egyik legjelentősebb magyar költője. A centenáriumra megjelent életének egyik legérdekesebb irodalmi kísérlete, az Önéletrajzaim, amelyet ő „vertikális regényként” emlegetett, és amelyben nem a saját életének konkrét történéseit, hanem „figyelme önéletrajzát” akarta megírni.