Margaret Atwood a halál pavilonjából üzent az olvasóinak

Margaret Atwood a halál pavilonjából üzent az olvasóinak

A Booker- és Arthur C. Clarke-díjas kanadai szerző legfrissebb bejegyzésében arról olvashatunk, hogy fontos műtét elé néz, hamarosan pacemakert ültetnek majd a szervezetébe, hogy „kordában tartsák a rosszul viselkedő” szívét.

Fotó: Margaret Atwood / In the Writing Burrow

vn | 2023. október 24. |

A halálomról szóló jelentés... egyelőre túlzás. Ezzel a címmel jelent meg egy rövid, sziporkázó humorú, popkulturális utalásokkal tűzdelt és szívszorító poszt Margaret Atwood In the Writing Burrow című személyes blogján.

Miért húz be minket még mindig A Szolgálólány meséje? [podcast]
Miért húz be minket még mindig A Szolgálólány meséje? [podcast]

A Szolgálólány meséjének legújabb, negyedik évadáról és a történet sikerének titkáról beszélgettünk a Könyves Magazin legfrissebb podcastjében. 

Tovább olvasok

Az írás elején A szolgálólány meséjének szerzője igyekszik tisztázni, hogy a halálhírével kapcsolatos pletykák nem igazak, bár az kétségtelen, hogy számos orvosi vizsgálaton esett át a közelmúltban, és – ahogy fogalmaz – az utóbbi időben „a halál pavilonjában” pihent. Egy, a halál kapujától kényelmes távolságban található, kellemes, nyugodt helyen.

Atwood varázstalanítja Odüsszeusz mítoszát
Atwood varázstalanítja Odüsszeusz mítoszát

Margaret Atwood a Pénelopeia című kisregényében Odüsszeusz otthon hagyott feleségének szemszögéből meséli újra a jól ismert ókori történetet. A korabeli fake newstől, meg persze vértől és árulástól tocsogó kisregény alapjaiban nem változtat a jól rögzült Odüsszeusz-képen, de izgalmasan árnyalja azt. Ez a hét könyve.

Tovább olvasok

A bejegyzés szerint október 25-én, szerdán várható az a műtét, mely során szívritmus-szabályozót ültetnek a szervezetébe, hogy ezt követően – saját megfogalmazása szerint –

a „kiborgok táborát” erősítse majd.

Elnézést kér a posztban amiatt, hogy egy, a sürgősnek ítélt beavatkozás napján tartandó rendezvényről hiányozni fog. Pedig, mint írja, már be is szerezte a Writers’ Trust Stortytellers’ báljára szánt ruhát, amiről posztolni is fog majd egy fotót a műtét után. Mivel a gótika lesz az idei tematika – kacsint össze az olvasóval Atwood a bejegyzés lezárásaként – „a bolondos magyar vámpír-grófnő nagyid is büszke lenne rám!”

Forrás: In the Writing Burrow

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Margaret Atwood: „Nincs olyan, hogy bármit szabad, valaki mindig tilt valamit”

Gulyás Márton beszélgetett az íróval: a nők jogai mellett szóba kerültek a demokráciák kihívásai, a magyar káromkodás és a mesterséges intelligencia is. 

...
Nagy

Kötelező olvasmányok helyett Paul Austert és Margaret Atwoodot olvasnak a brit gyerekek

Hogyan lehet kötelezők nélkül irodalmat tanítani? Utánajártunk, mit olvasnak a brit iskolások.

...
Hírek

Margaret Atwood személyes hangvételű novellákkal tér vissza a fikcióhoz

Jövő márciusban jelenik meg angolul Margaret Atwood új novelláskötete, amely a 2019-es megjelenésű Testamentumok óta az első fikciós műve lesz.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Anthony Hopkins római császárt alakít egy új gladiátoros sorozatban

A színész a Those About to Die apropóján beszélt a korral járó szabadságról, a sorozatban használt CGI-ról és arról, hogy mi a közös benne és Vespasianus római császárban.

...
Szórakozás

A Dűne: Prófécia nővérei boszorkányok vagy megmentők? Nézd meg az új előzetest!

A Dűne-filmek előtt tízezer évvel játszódó sorozatban a Bene Gesserit szövetség felemelkedését és hatalmi harcát láthatjuk majd.

...
Szórakozás

A sógunt 25 kategóriában jelölték Emmy-díjra

De a televíziós díjakért más népszerű adaptációk is versenyben vannak a nagy sikerű A sógun mellett.