George R. R. Martin a karantén alatt a Winds of Winteren dolgozik

A járvánnyal kapcsolatos hírek után most itt egy pozitív fejlemény: George R.R. Martin arra használja az otthon töltött időt, hogy befejezze A tűz és jég dala hatodik részét, a The Winds of Wintert.

.konyves. | 2020. március 18. |

Az író az aggódó rajongóinak azt üzente, tisztában van vele, hogy a veszélyeztett korosztályhoz tartozik, de szerencsére jól érzi magát és megtesz minden szükséges óvintézkedést. „Az igazat megvallva, több időt töltök most Westerosban, mint a való világban” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy a Hét Királyságban elég rosszul alakulnak a dolgok, de talán nem annyira rosszul, mint itt.

R.R. Martin hatalmas sikerű fantasy sorozatának utolsó része, a Sárkányok tánca 2011-ben jelent angolul. A rajongók számát nagyon megdobta az HBO feldolgozása, ám az írónak aztán nem sikerült lépést tartania a sorozattal, így az előbb ért véget, minthogy megjelent volna a hatodik és hetedik könyv.

Martin az otthonaikban ragadt rajongóinak azt ajánlja, hogy olvassanak, szerinte az üres órákat így lehet a legjobban elütni. „Néha, amikor olvasom a híreket, úgy érzem, mindannyian egy science-fiction regényben élünk” – írta egy posztjában, hozzátéve, hogy sosem volt oda igazán a pandémiás sztorikért.

Forrás: The Guardian

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

A tél megjött, George RR Martin késik

...
Hírek

George R.R. Martin: Fontos különbségek lesznek a sorozat és a könyv között

...
Hírek

George R. R. Martin kiakadt az internetre

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.