George R. R. Martin kiakadt az internetre

George R. R. Martin kiakadt az internetre

.konyvesblog. | 2019. május 15. |

rrmartin_1.jpg

Az internetes újságírást szidta saját blogján George R.R. Martin, miután a napokban a világszerte elterjedt a pletyka, hogy valójában már rég befejezte a két utolsó Trónok harca könyvet, csak nem adhatja ki, mert kötelezettséget vállalt a sorozat alkotói felé.

A pletyka indítója a sorozat egyik régebbi színésze, Ian McElhinney volt, aki állítólag egy áprilisi szentpétervári eseményen mondta azt, hogy ő úgy tudja, George már megírta a hatodik és hetedik könyvet, de egy megállapodás megkötötte a kezét, mert David Benioff és Dan Weiss, a sorozat showrunnerei abban egyeztek meg vele, hogy nem adja ki a két utolsó könyvet, amíg véget nem ér a sorozat.  

George R.R. Martin: Fontos különbségek lesznek a sorozat és a könyv között

Forrás: HBOGeorge R.R. Martin már jó pár éve dolgozik A tűz és jég dala regényciklus hatodik részén. Ám miközben a The Winds of Winter még mindig készülőben van, április közepén megérkezik a Trónok harca sorozat utolsó évada: az első előzetest éppen a napokban tette közzé az HBO.R.R. Martin a...

George R. R. Martin a blogján most egyértelműen cáfolta ezeket a híreket. Azt írta, hogy mostanság az interneten szinte minden nap újabb és újabb sztorikat írnak róla, de ezekben rendszerint nagyon sok a tévedés. Többnyire igyekszik ezekről nem tudomást venni, mert van jobb dolga is, de úgy érzi, most muszáj megszólalnia.

Az írásban leszögezte, hogy még nincs kész az utolsó két könyv. Az A Dream of Springet még el sem kezdte írni, és nem is fog bele, amíg be nem fejezte a hatodik részt. Szerinte teljesen abszurd, hogy ezt egyáltalán bizonygatnia kell.

„Miért ülnék a befejezett könyveken évekig? Miért hagynák ezt az amerikai és nemzetközi kiadóim, miért egyeznének ebbe bele? Minden alkalommal, amikor megjelenik egy Tűz és jég könyv, millió és millió dollárokat keresnek, ahogy én is. Semmi értelme nem lenne a halasztásnak. Miért akarná azt az HBO, hogy később jelenjenek meg a könyvek? A könyvek segítenek fenntartani az érdeklődést a sorozat iránt, ugyanúgy, ahogy a sorozat is érdeklődést kelt a regények iránt.”

R.R. Martin a dühös poszthoz végül még annyit tett hozzá, hogy nem kell mindent elhinni, amit az interneten olvasunk.