A tél megjött, George RR Martin késik

.konyvesblog. | 2016. január 04. |

 a-1.gifBár a tél megérkezett, A tűz és jég dala-sorozat hatodik darabjára, a The Winds of Winterre várni kell, ugyanis George RR Martin nem készült el vele a megadott határidőre. Martin remélte, hogy a kötet 2016 elején megjelenhet, ám ehhez 2015 végéig be kellett volna fejeznie a kéziratot, és leadnia a kiadójának. Nem így történt.

A könyvből még több száz oldal hiányzik, és sok mindent át kell írni benne, jelentette be Martin a blogján. Tudja, hogy a rajongói csalódottak, de ezzel nincsenek egyedül. Csalódottak a szerkesztői és a kiadói, az HBO (még akkor is, ha az új Trónok harca évad már nem követi hűen a könyveket), a külföldi kiadói és fordítói, de Martin szerint egyikük sem olyan csalódott, mint ő. Megjegyzi, hogy nem ez az első határidő, amiről lecsúszott, már Halloweenre szerette volna befejezni a könyvet, ám ennek la mostaninak lesz a legnagyobb következménye. A spoilerek elkerülése miatt az lett volna az ideális, ha márciusban, vagyis még a Trónok harca hatodik évadának április közepi bemutatója előtt megjelenik, ám mostanra biztossá vált, hogy addig nem vehetjük a kezünkbe. Martin nem jelölt ki új határidőt, akkor fogja kiadni a kezéből a kéziratot, ha úgy érzi, az a lehető legjobban sikerült, és kizárólag magát hibáztatja azért, hogy így alakultak a dolgok.

Forrás: NPR

 

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.