George R.R. Martin: Fontos különbségek lesznek a sorozat és a könyv között

George R.R. Martin: Fontos különbségek lesznek a sorozat és a könyv között

.konyvesblog. | 2019. március 07. |

tronok_harca.jpg

Forrás: HBO

George R.R. Martin már jó pár éve dolgozik A tűz és jég dala regényciklus hatodik részén. Ám miközben a The Winds of Winter még mindig készülőben van, április közepén megérkezik a Trónok harca sorozat utolsó évada: az első előzetest éppen a napokban tette közzé az HBO.

R.R. Martin a hírek kapcsán interjút adott az Entertainment Weekly-nek. Ebben azt mondta, nem olvasta el a sorozat utolsó évadának forgatókönyvét, és nem is látogatta meg a forgatást, mert most arra fókuszál, hogy be tudja a fejezni a The Winds of Wintert

George R. R. Martin nem engedte el a hatodik Trónok harca-kötetet

(Kép forrása)George R.R. Martin is érezheti, hogy a rajongók türelme se végtelen, ezért mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy a korábban bejelentett öt spin-off mellett be fogja fejezni a könyves széria hatodik részét.„Igen, még mindig dolgozom a Winds of Winteren, és addig...

Ez egyben azt is jelenti, hogy nincs igazán tisztában azzal, hogy mi fog történni a sorozatban, és hogy a befejezés megírásában sem működött közre. (Bár azt pár évvel ezelőtt megosztotta a készítőkkel, hogy nagyjából mik a tervei a lezárást illetően). Mivel a sorozat már így is nagyon eltávolodott a könyvektől, elég valószínű, hogy A tűz és jég dala utolsó két része számos meglepetést fog tartogatni. Martin legalábbis azt mondja, nagy eltérések lesznek sorozat és a könyv között.

Ez persze felveti azt a kérdést is, hogy vajon mennyiben fog hasonlítani a két történet befejezése.  Míg az első évadok esetében a könyvek „spoilerezték el” a nagyobb fordulatokat, addig most előfordulhat, hogy a sorozat fogja lelőni a poént a lezárást illetően. Daniel Benioff, a sorozat egyik forgatókönyvírója ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy nem szeretnék, ha a Trónok harca elrontaná az olvasók élményét, csak azért, mert a sorozat beelőzte a könyveket. Éppen ezért abban állapodtak meg az íróval, hogy nem árulják el, miben fog különbözni a két sztori. Így amikor megjelennek a könyvek, új élményt fognak jelenteni mindenkinek.

Martin azt nem osztotta meg az interjúban, hogy pontosan mikor is fog elkészülni a The Winds of Winter, de azt megjegyezte, hogy azt kívánja, bárcsak előbb befejezte volna a könyvet. Mint mondta, sosem gondolta volna, hogy a sorozat előbb fog véget érni. De ettől persze még tisztában van vele, hogy a könyveknek folytatódnia kell.

„Sokaknak ez már a vége. De számomra még nem, én még mindig nyakig benne vagyok. Jobb, ha még sokáig élek, mert még rengeteg munka van hátra” – tette hozzá.

 

Forrás: Gizmodo 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.