David Attenborough könyvet ad ki a Föld jövőjéről

A világhírű természettudós felvázolta, hova vezet, ha úgy bánunk a bolygóval, ahogy eddig, és azt is, mi lenne a megoldás. Új könyve A Life on Our Planet címmel ősszel fog megjelenni.

Könyves Magazin | 2020. május 28. |

Az elképesztő sikerű A mi bolygónk sorozat után, David Attenborough új könyvet ad ki. Az A Life on Our Planet várhatóan ősszel jelenik meg, és azokról a károkról fog beszámolni, amelyeket mi emberek okoztunk a bolygónak, valamint arról, hogyan lehetne visszafordítani a most zajló negatív folyamatokat.

Forrás: Wikipédia

A 94 éves szerző szerint ez a könyv nem más, mint egy tanúvallomás, hiszen a több évtizedes pályafutása során ő végig dokumentálta a természeti világot, és első kézből figyelte, mi történik a környezetünkkel, a biodiverzitással.

Attenborugh éppen ezért rögzítette ebben a könyvben, hogy milyen károkat okoztunk a természetnek, és hogy milyen valós veszélyeket rejt, ha nem cselekszünk most azonnal. A termésszettudós szerint azonban mindennek ellenére ez egy reményteljes könyv, mert kínál számunka egy másfajta jövőt is, mint ami jelen pillanatban vár ránk. Megmutatja, hogy ha visszafordítjuk a folyamatokat, még megmenthetjük a bolygót. A változás a Föld minden lakójának az érdeke.

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett Attenborough A mi bolygónk sorozata - Könyves magazin

David Attenborugh, a világhírű természetfilmes már elmúlt kilencven is, de továbbra sem hagyta abba a munkát. A Netflix április elején mutatta be az Our Planet (A mi bolygónk) című új sorozatát, amely a Természetvédelmi Világalap (WWF) támogatásával készült.

Attenborugh arról is beszélt, hogy neki nagyon különleges élet adatott meg, és csak most tudja igazán értékelni, mennyire különleges. „Amikor fiatal voltam, azt hittem, kint vagyok a vadonban és tapasztalatokat gyűjtök az érintetlen természeti világról – de ez illúzió volt. A mostani idők tragédiája mindannyiunkat körbevesz, bár napról napra alig érzékelhető, fokozatosan veszítjük el a bolygó természeti területeit és azok biodiverzitását. Tanúja voltam ennek a hanyatlásnak, és ebben a könyvben a tanúvallomásom szerepel, valamint a jövővel kapcsolatos vízióm – annak a története ez, hogyan követtük el a legnagyobb hibát. És ha most cselekszünk, hogyan tudjuk azt helyrehozni” – mondta.

Az A Life on Our Planet októberben fog megjelenni, egy időben a Netflix azonos témájú és című dokumentumfilmjével. A könyv kiadója szerint ez lesz David Attenborough mesterműve.

Forrás: The Guardian

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett Attenborough A mi bolygónk sorozata

...
Kritika

Greta Thunberg magányos klímasztrájkolóból hamar 2019 ikonjává vált

...
Hírek

Johanthan Franzen alaposan megkavarta a klímavédelmi állóvizet

Olvass!
...
Beleolvasó

Szabó Magda a Régimódi történetben egyetlen arcképet akart kirakni: az édesanyjáét

A Szabó Magda-titok című podcastsorozatunkban négy olvasmányon keresztül kutatjuk, mitől működnek még ma is Szabó Magda könyvei. A következő adásban a Régimódi történetet tárgyaljuk ki, amelyben az író édesanyjának, Jablonczay Lenkének állít emléket. Addig is olvass bele a könyvbe!

...
Beleolvasó

Ki volt Mary Shelley? Frankenstein "anyjának" története elevenedik meg egy gótikus regény lapjain

A romantika irodalmának egyik legkülönlegesebb könyve a Frankenstein, a horror egyik megalapozója, amit egy tizenkilenc éves lány írt. A holland Anne Eekhout Mary című regénye ennek a különleges, érzékeny és merész nőnek állít emléket. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Az amerikaiak a focit akarták propagandaeszközként használni Afganisztánban, de csúnyán elrontották

Craig Whitlock könyve döbbenetes tényfeltáró munka, új megvilágításba helyezi mindazt, amit eddig az afganisztáni háborúról tudtunk és gondoltunk. Olvass bele!

...

Börtönélmények és álmok is formálták egy sodródó kamasz sorsát Budapesten

...

Garaczi László: A feltorlódó krízisek meggátolják, hogy értelmesen feldolgozzuk őket

...

Pécsi Ildikó nem „szexibombi”, hanem drámai színésznő akart lenni

...

Vajna Ádám: Ha rapper lennék, olyan szeretnék lenni, mint Gege [Alkotótárs]