David Attenborough könyvet ad ki a Föld jövőjéről

A világhírű természettudós felvázolta, hova vezet, ha úgy bánunk a bolygóval, ahogy eddig, és azt is, mi lenne a megoldás. Új könyve A Life on Our Planet címmel ősszel fog megjelenni.

Könyves Magazin | 2020. május 28. |

Az elképesztő sikerű A mi bolygónk sorozat után, David Attenborough új könyvet ad ki. Az A Life on Our Planet várhatóan ősszel jelenik meg, és azokról a károkról fog beszámolni, amelyeket mi emberek okoztunk a bolygónak, valamint arról, hogyan lehetne visszafordítani a most zajló negatív folyamatokat.

Forrás: Wikipédia

A 94 éves szerző szerint ez a könyv nem más, mint egy tanúvallomás, hiszen a több évtizedes pályafutása során ő végig dokumentálta a természeti világot, és első kézből figyelte, mi történik a környezetünkkel, a biodiverzitással.

Attenborugh éppen ezért rögzítette ebben a könyvben, hogy milyen károkat okoztunk a természetnek, és hogy milyen valós veszélyeket rejt, ha nem cselekszünk most azonnal. A termésszettudós szerint azonban mindennek ellenére ez egy reményteljes könyv, mert kínál számunka egy másfajta jövőt is, mint ami jelen pillanatban vár ránk. Megmutatja, hogy ha visszafordítjuk a folyamatokat, még megmenthetjük a bolygót. A változás a Föld minden lakójának az érdeke.

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett Attenborough A mi bolygónk sorozata - Könyves magazin

David Attenborugh, a világhírű természetfilmes már elmúlt kilencven is, de továbbra sem hagyta abba a munkát. A Netflix április elején mutatta be az Our Planet (A mi bolygónk) című új sorozatát, amely a Természetvédelmi Világalap (WWF) támogatásával készült.

Attenborugh arról is beszélt, hogy neki nagyon különleges élet adatott meg, és csak most tudja igazán értékelni, mennyire különleges. „Amikor fiatal voltam, azt hittem, kint vagyok a vadonban és tapasztalatokat gyűjtök az érintetlen természeti világról – de ez illúzió volt. A mostani idők tragédiája mindannyiunkat körbevesz, bár napról napra alig érzékelhető, fokozatosan veszítjük el a bolygó természeti területeit és azok biodiverzitását. Tanúja voltam ennek a hanyatlásnak, és ebben a könyvben a tanúvallomásom szerepel, valamint a jövővel kapcsolatos vízióm – annak a története ez, hogyan követtük el a legnagyobb hibát. És ha most cselekszünk, hogyan tudjuk azt helyrehozni” – mondta.

Az A Life on Our Planet októberben fog megjelenni, egy időben a Netflix azonos témájú és című dokumentumfilmjével. A könyv kiadója szerint ez lesz David Attenborough mesterműve.

Forrás: The Guardian

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett Attenborough A mi bolygónk sorozata

...
Kritika

Greta Thunberg magányos klímasztrájkolóból hamar 2019 ikonjává vált

...
Hírek

Johanthan Franzen alaposan megkavarta a klímavédelmi állóvizet

Olvass!
...
Beleolvasó

A V-2 a szabotázs és a kémkedés regénye a náci rakétatámadások árnyékában

Az első rakéta öt perc múlva becsapódik Londonba. Hat perced van, hogy megállítsd a másodikat. Olvass bele Robert Harris könyvébe!

...
Beleolvasó

Miként lesz a falu gazdaságának fellendítője a Hangya szövetkezet, majd a szexuális segédeszközök gyártása?

A költőként elismert Bognár Péter első regényében egymást követik a rejtélyek, és felbolydul egy falu élete. Mutatunk egy részt belőle!

...
Beleolvasó

Boldizsár Ildikó: Nem a mese gyógyít, hanem az a világkép és gondolkodásmód, amibe a mese bekapcsol

Boldizsár Ildikó mesekutató, író szerkesztő, kritikus, a Metamorphoses Meseterápiás Módszer megalkotója lesz a Túl a plafonon podcast második vendége. Hangolódásként olvass bele Életválságok meséi - Mesekalauz útkeresőknek című kötetébe!

...

Boldizsár Ildikó: Hétmilliárd individuum csap össze ahelyett, hogy közösséget alkotna

...

Alex Schulman: Minden írásomban megbocsátok az anyámnak

...

Kalapos Éva Veronika: Egy életen át írni fogom a szüleimet [PODCAST]

...

Kaszás György: Tele vagyunk gondolkodási hibákkal