David Attenborough könyvet ad ki a Föld jövőjéről

A világhírű természettudós felvázolta, hova vezet, ha úgy bánunk a bolygóval, ahogy eddig, és azt is, mi lenne a megoldás. Új könyve A Life on Our Planet címmel ősszel fog megjelenni.

Könyves Magazin | 2020. május 28. |

Az elképesztő sikerű A mi bolygónk sorozat után, David Attenborough új könyvet ad ki. Az A Life on Our Planet várhatóan ősszel jelenik meg, és azokról a károkról fog beszámolni, amelyeket mi emberek okoztunk a bolygónak, valamint arról, hogyan lehetne visszafordítani a most zajló negatív folyamatokat.

-

Forrás: Wikipédia

A 94 éves szerző szerint ez a könyv nem más, mint egy tanúvallomás, hiszen a több évtizedes pályafutása során ő végig dokumentálta a természeti világot, és első kézből figyelte, mi történik a környezetünkkel, a biodiverzitással.

Attenborugh éppen ezért rögzítette ebben a könyvben, hogy milyen károkat okoztunk a természetnek, és hogy milyen valós veszélyeket rejt, ha nem cselekszünk most azonnal. A termésszettudós szerint azonban mindennek ellenére ez egy reményteljes könyv, mert kínál számunka egy másfajta jövőt is, mint ami jelen pillanatban vár ránk. Megmutatja, hogy ha visszafordítjuk a folyamatokat, még megmenthetjük a bolygót. A változás a Föld minden lakójának az érdeke.

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett Attenborough A mi bolygónk sorozata - Könyves magazin

David Attenborugh, a világhírű természetfilmes már elmúlt kilencven is, de továbbra sem hagyta abba a munkát. A Netflix április elején mutatta be az Our Planet (A mi bolygónk) című új sorozatát, amely a Természetvédelmi Világalap (WWF) támogatásával készült.

Attenborugh arról is beszélt, hogy neki nagyon különleges élet adatott meg, és csak most tudja igazán értékelni, mennyire különleges. „Amikor fiatal voltam, azt hittem, kint vagyok a vadonban és tapasztalatokat gyűjtök az érintetlen természeti világról – de ez illúzió volt. A mostani idők tragédiája mindannyiunkat körbevesz, bár napról napra alig érzékelhető, fokozatosan veszítjük el a bolygó természeti területeit és azok biodiverzitását. Tanúja voltam ennek a hanyatlásnak, és ebben a könyvben a tanúvallomásom szerepel, valamint a jövővel kapcsolatos vízióm – annak a története ez, hogyan követtük el a legnagyobb hibát. És ha most cselekszünk, hogyan tudjuk azt helyrehozni” – mondta.

Az A Life on Our Planet októberben fog megjelenni, egy időben a Netflix azonos témájú és című dokumentumfilmjével. A könyv kiadója szerint ez lesz David Attenborough mesterműve.

Forrás: The Guardian

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett Attenborough A mi bolygónk sorozata

...
Kritika

Greta Thunberg magányos klímasztrájkolóból hamar 2019 ikonjává vált

...
Hírek

Johanthan Franzen alaposan megkavarta a klímavédelmi állóvizet

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

...

Vékony, de súlyos Spiró új esszékötete

...

PODCAST: Margó Extra Orvos-Tóth Noémivel

...

Láng Zsolt: Szinte mindenkinek volt valamilyen elmélete arról, hogy hogyan kell ezt a regényt megírni

...

Szabó T. Anna: Óriási dolog a szégyenből kilépni