David Attenborough könyvet ad ki a Föld jövőjéről

A világhírű természettudós felvázolta, hova vezet, ha úgy bánunk a bolygóval, ahogy eddig, és azt is, mi lenne a megoldás. Új könyve A Life on Our Planet címmel ősszel fog megjelenni.

Könyves Magazin | 2020. május 28. |

Az elképesztő sikerű A mi bolygónk sorozat után, David Attenborough új könyvet ad ki. Az A Life on Our Planet várhatóan ősszel jelenik meg, és azokról a károkról fog beszámolni, amelyeket mi emberek okoztunk a bolygónak, valamint arról, hogyan lehetne visszafordítani a most zajló negatív folyamatokat.

Forrás: Wikipédia

A 94 éves szerző szerint ez a könyv nem más, mint egy tanúvallomás, hiszen a több évtizedes pályafutása során ő végig dokumentálta a természeti világot, és első kézből figyelte, mi történik a környezetünkkel, a biodiverzitással.

Attenborugh éppen ezért rögzítette ebben a könyvben, hogy milyen károkat okoztunk a természetnek, és hogy milyen valós veszélyeket rejt, ha nem cselekszünk most azonnal. A termésszettudós szerint azonban mindennek ellenére ez egy reményteljes könyv, mert kínál számunka egy másfajta jövőt is, mint ami jelen pillanatban vár ránk. Megmutatja, hogy ha visszafordítjuk a folyamatokat, még megmenthetjük a bolygót. A változás a Föld minden lakójának az érdeke.

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett Attenborough A mi bolygónk sorozata - Könyves magazin

David Attenborugh, a világhírű természetfilmes már elmúlt kilencven is, de továbbra sem hagyta abba a munkát. A Netflix április elején mutatta be az Our Planet (A mi bolygónk) című új sorozatát, amely a Természetvédelmi Világalap (WWF) támogatásával készült.

Attenborugh arról is beszélt, hogy neki nagyon különleges élet adatott meg, és csak most tudja igazán értékelni, mennyire különleges. „Amikor fiatal voltam, azt hittem, kint vagyok a vadonban és tapasztalatokat gyűjtök az érintetlen természeti világról – de ez illúzió volt. A mostani idők tragédiája mindannyiunkat körbevesz, bár napról napra alig érzékelhető, fokozatosan veszítjük el a bolygó természeti területeit és azok biodiverzitását. Tanúja voltam ennek a hanyatlásnak, és ebben a könyvben a tanúvallomásom szerepel, valamint a jövővel kapcsolatos vízióm – annak a története ez, hogyan követtük el a legnagyobb hibát. És ha most cselekszünk, hogyan tudjuk azt helyrehozni” – mondta.

Az A Life on Our Planet októberben fog megjelenni, egy időben a Netflix azonos témájú és című dokumentumfilmjével. A könyv kiadója szerint ez lesz David Attenborough mesterműve.

Forrás: The Guardian

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett Attenborough A mi bolygónk sorozata

...
Kritika

Greta Thunberg magányos klímasztrájkolóból hamar 2019 ikonjává vált

...
Hírek

Johanthan Franzen alaposan megkavarta a klímavédelmi állóvizet

Olvass!
...
Beleolvasó

A kutya és az ember kapcsolata egyszerre különleges és ősi

Van valami igazi, valami ősi, bölcs és gyönyörű az állat és az ember kapcsolatában - állítja Tor Age Bringsvaerd Vau című könyvében, amely a kutyát övező mítoszokra, mesékre és különös hagyományokra koncentrál - mutatunk egy részt belőle!

...
Beleolvasó

Ilyen volt Magyarország 2008-ban

Mesterházi Mónika új versekötete, a Nem félek a rendszerváltás után újabb rendszerbe zökkenő magyar viszonyokról mesél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Egy nyakék még a 19. században is fel tudta forgatni az ember életét

Rose Tremain új könyvében egy fiatal nő változtatni akar az életén, és ki akar törni a kisvárosi közegből, mert azt gondolja, többre és másra hivatott. Olvassatok bele A kegyelem szigetei című regénybe!

...
Beleolvasó

Steven Spielberg megvette Richard Osman krimijének filmjogait

Május elején érkezik magyarul Richard Osman debütáló regénye, A csütörtöki nyomozóklub, amely 2020 egyik legnagyobb krimi szenzációja volt. 

...
Beleolvasó

Egy közszereplőnek tudomásul kell vennie, hogy foglalkoznak vele

Görög Ibolya könyve a közéleti szereplők megkerülhetetlen műve, és azoknak biztosít támpontokat, akiknek a mindennapjait a nyilvános szereplés tölti ki.

...
Beleolvasó

Boccaccio klasszikusa ihlette a modern Dekameron-projektet

Margaret Atwood, Mona Awad, Tommy Orange, Edwidge Danticat vagy David Mitchell - csak néhány név azok közül, akik igent mondtak a New York Times felkérésére, és vállalták, hogy történeteket írnak a koroanvírus-járvány idején. Ez lett a Dekameron-projekt - mutatunk belőle egy részletet!

...

Az ország leggazdagabb családja alkut kötött a nácikkal [Összekötve podcast]

...

Orwellről, a diktatúra nyelvezetéről és társadalmi hatásairól Péterfy Gergellyel [Kötelező podcast]

...

Olvasóként most tök jó gyereknek lenni [Mesék Minden Mennyiségben podcast]

...

Darvasi László: A szépség mindig egyfajta halálos betegség is [Összekötve podcast]