Kamilla brit királyné könyves podcastsorozatot indít

Kamilla brit királyné könyves podcastsorozatot indít

ko | 2023. december 22. |

2024. január 8-án a királyi jótékonysági szervezet, a The Queen’s Reading Room megjelenteti egy új podcast első epizódját. A The Queen's Reading Room Podcast Kamilla online könyvklubjának podcastváltozata lesz.

Amikor Kamilla királyné férje, III. Károly király mellett trónra lépett, egyik célja az volt, hogy az Egyesült Királyság legfőbb könyvkedvelőjévé váljon, jótékonysági szervezetén, a Queen's Reading Roomon keresztül, amely még a COVID-19 idején indult Instagram-fiókként, s melynek azóta 167 ezer követője van. A királyné még ennél is jobban szeretné elmélyíteni szerepét az irodalomban azzal, hogy január elején heti podcastot indít.

A podcast házigazdája Vicki Perrin, a Queen’s Reading Room vezetője lesz, de őfelsége is csatlakozik az epizódokhoz, hogy megossza könyvekkel kapcsolatos észrevételeit. Az első részben egy interjút közölnek majd Ian Rankin krimiíróval, a későbbi epizódokban pedig többek között Dame Joanna Lumley és Ann Patchett lesznek a vendégeik.

„Semmi sem hasonlítható egy jó barát könyvajánlójához; de még jobb, ha a könyvet ajánló személy az egyik kedvenc szerzőnk vagy egy általunk csodált személy” – nyilatkozta Perrin. „Remélem, hogy ez a podcast új irodalmi kalandokra ösztönzi a hallgatókat, és segíti a könyvek rajongóit, hogy megtalálják azokat a köteteket, amelyek beindítják a fantáziájukat.”

Forrás: Vanity Fair

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Károly herceg felesége könyvklubot indít

A The Crown (A korona) című sorozat miatt az elmúlt hónapokban talán még azok is többet foglalkoztak a brit királyi családdal, akiket amúgy nem hoz lázba a Buckingham-palota élete. A család egyik kulcstagja Camilla cornwalli hercegnő, aki már régóta igyekszik népszerűsíteni az olvasást, most pedig könyvklubot indított.

...
Zöld

Királyi kitüntetést kapott David Attenborough Károly hercegtől

Ez rangosabb kitüntetés, mint amikor lovaggá avatták.

...
Szórakozás

Harry herceg és a felesége romantikus bestsellert filmesítene meg

Harry herceg és felesége, Meghan Markle a filmgyártás felé mozdulna el: választásuk nem lehet véletlen, a kiszemelt romantikus regény cselekménye ugyanis részben összecseng a pár életének eseményeivel is.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

Hírek
...
Hírek

Új Bukowski-novelláskötet jelenik meg magyarul

...
Szórakozás

Megvan, mikor érkezik az új Harry Potter sorozat és a Trónok harca második spinoffja

...
Gyerekirodalom

Derűs és hasznos könyvecske ad tanácsot, mit csinálj, ha szembejön egy medve

...
Panodyssey

Sandra-Tóth Renáta: Konstanciák / Kvintesszencia / Fölösleges vegyérték

...
Beleolvasó

Orwell világhírű utópiája női nézőpontból talán még kegyetlenebb

...
Hírek

A Watchmen színezője és a Sárkányok háza színésze is itt lesz a Budapest Comic Conon

...
Szórakozás

„Én vagyok a Marvel-Jézus” – itt a Deadpool & Rozsomák szinkronos előzetese

...
Zöld

Darwin bele sem olvasott a neki dedikált Marx-kötetbe

...
Nagy

Szabad ember volt és nagy író – Erich Kästner 125