Bödőcs Tibort híradós bábok leplezték le

fk | 2022. március 30. |

Új videóval jelentkezett Bödőcs Tibor, amelyben végre lerántja a leplet saját magáról. Az igazság gyomrában című 13 perces kisfilm megmutatja nekünk, hogyan működik a „valódi” újságírás. Beleshetünk egy olyan szerkesztőségbe, ahol az anyagok „baltával készülnek, nem körömvágó ollóval”. A szemünk láttára készülnek el a Kipcsak TV Lényeg című műsorának alaposan kidolgozott anyagai, a filmben szereplő híradós bábok pedig remek munkát végeznek: megszólaltatják Bödőcs szülőfalujának lakóit, megkérdezik az utca emberét, de előbányásszák az eltitkolt ikertestvérét, és még nyilatkozik nekik a Nemzeti Művészeti Akadémia humorosztályának igazgatója, Totyi Bohóc is. Ahogy a főszerkesztő mondja: „Ez az év sztorija lesz, nem cseszhetitek el.” (Egy pillanatra ráadásul a Könyves Magazin interjújához készült fotó is felvillan a videóban, amelyet Valuska Gábor készített.)

A kisfilm (amely sajnos egyáltalán nem áll távol a valóságtól, lásd Dragomán György tegnapi posztja) rendezője Zsigmond Dániel volt, az írója pedig ő és Bödőcs Tibor. A videóban olyan színészek bukkannak fel, mint Fullajtár Andrea, Hajdú Balázs, Thuróczy Szabolcs, Tóth Edu és Nemesházi Péter. Az igazság gyomrábant már most több tízezren nézték meg. Bödőcs két nappal ezelőtti videóját, amelyben Ruszkik, haza, család címmel elmélkedett a közelgő választásokról, már csaknem másfél millióan látták. Bödőcs Tibor új önálló estjét, a Kolera a Vackor csoportbant április 1-jén, pénteken este 9-kor mutatják be a Comedy Centralon.

Mit gondol az író az olvasók országában? Aki válaszol: Bödőcs Tibor
Mit gondol az író az olvasók országában? Aki válaszol: Bödőcs Tibor

Az olvasók országa című sorozatunkban a választások előtt könyvek segítségével igyekszünk válaszokat találni az aktuális hazai közéleti kérdésekre. Érdekel minket az is, hogy a hazai szerzők hogyan látják irodalom és közélet kapcsolatát, de nem aktuál- és pártpolitikai törésvonalak mentén, hanem eggyel általánosabb nézőpontból, ezért összeállítottunk és elküldtünk nekik egy kérdéssort. A beérkezett válaszokat a következő hetekben megosztjuk a Könyves Magazinon. (Eddig Gurubi Ágnes, Nyáry Krisztián, Kukorelly Endre, Czakó Zsófia, Lackfi János, Fehér Renátó, Erdős Virág, Vida Kamilla és Gerlóczy Márton gondolatait olvashattátok.)

Tovább olvasok

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Mit gondol az író az olvasók országában? Aki válaszol: Bödőcs Tibor

Érdekel minket, hogy a hazai szerzők hogyan látják irodalom és közélet kapcsolatát, de nem aktuál- és pártpolitikai törésvonalak mentén, hanem eggyel általánosabb nézőpontból, ezért összeállítottunk és elküldtünk nekik egy kérdéssort.

...
Nagy

Bödőcs Tibor: A családi viszonyokból levezethető a politikai működésünk

Bödőcs Tibor harmadik könyve, a Mulat a Manézs, a populista rendszerek szatírikus látlelete, ami nem csupán a hatalommal soha betelni nem tudó uralkodó osztály, de az őt éltető nép elé is tükröt tart. A könyv kapcsán többek között a család és politika viszonyáról, hatalmi mámorról, nemzeti nincs-élményről beszélgettünk a szerzővel.

...
Nagy

Bödőcs Tibor: Szerzőként barokkosabb, manieristább vagyok

A populizmusról, a giccsről és a felsorolás mámoráról is szó esett tegnap a Margón, Bödőcs Tibor új könyvének bemutatóján. A szatirikus regényről Nagygéci Kovács József kérdezte a szerzőt.

ZÖLD - TERMÉSZETESEN OLVASOK
...
Zöld

A Last of Us előtt már begombásodott a (horror)irodalom

...
Zöld

Litkai Gergely: Mi történne a világgal, ha eltűnnének a méhek? / A méhek története

...
Zöld

A húsevés évezredes hagyományát ugyanúgy átírhatjuk, mint a nők szavazati jogait?

...
Nagy

Fantasztikus írókat adtak a világnak, a britek mégsem falják a könyveket

Az angolok olyan szerzőket adtak a világnak, mint William ShakespeareAgatha Christie, Jane AustenCharles DickensJ. R. R. Tolkien, J.K. Rowling. Ezek alapján joggal hihetnénk, hogy az angolok a világ legnagyobb könyvfogyasztói, de tényleg így van? 

Szerzőink

...
vl

Szabó Benedek: Az igazán jó műveknek nincs eleje és vége

...
Sándor Anna

Fakó lábujjak és parányi nők – Így szól a horror a nagyvilágban

...
Sándor Anna

A Last of Us előtt már begombásodott a (horror)irodalom

A hét könyve
Kritika
Fakó lábujjak és parányi nők – Így szól a horror a nagyvilágban
...
Podcast

Szabó Benedek: Az igazán jó műveknek nincs eleje és vége

A hallgatók társalkotói szerepéről, John Cheever prózájáról, hidegháborúról és melankóliáról beszélgettünk Szabó Benedekkel, aki az egyrészt-másrészt generációjához tartozik.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Müller Péter Sziámi: A dal tud valamit, amit szeretnék tudni én is

„Életem összes kalandja másodszándékból következett” ‒ mondja Müller Péter Sziámi, akinek napestig sorolhatnánk a titulusait és a kitüntetéseit, magára legszívesebben mégis költőként tekint. Elmesélte nekünk, hogy lelt rá élete legjobb játszótársára nemrégiben, és megtudtuk tőle, miért csendesednek el bennünk a dalok, mire felnövünk.

...
Szórakozás

Kíváncsiak az életre – HIÚZ: Ez ennyi volt

Az a.dal.szöveg rovatban ezúttal a HIÚZ zenekar Ez ennyi volt című dalával foglalkozunk. 

...
Szórakozás

Egyedi Péter: Kiadni magad ijesztő dolog és önterápia is

Versről és dalszövegről, Péterfy Borinak írt slágerről, a magyar és angol szövegek közti különbségekről is beszélgettünk az énekes-dalszerzővel. Az a.dal.szöveg podcastban Egyedi Péter volt a vendégünk.