Az erotikus könyvek gyorsan alkalmazkodtak a járványhoz

.konyves. | 2020. április 08. |

Shakespeare a pestisjárvány idején olyan műveket vetett papírra, mint a Lear király vagy a Macbeth (és a pestis az oka annak is, hogy a világ leghíresebb szerelmi története nem happy enddel, hanem tragédiával zárult), és bár simán lehet, hogy éppen most íródik valahol egy hasonlóan nagy mű, annak felbukkanására egy darabig valószínűleg még várni kell. Helyette villámgyorsan megjelentek azok a könyvek, amelyek két dolgot kapcsoltak össze: az erotikát és a járványt. Elsőre elég bizarrnak tűnhet, de az Amazonon egyre-másra jelennek meg azok az e-könyvek, melyek fő témája a karanténszex, közös jellemzőjük pedig, hogy már a címben elég határozottan az olvasó értésére adják, mire számíthat (Szex a koronavírus-világjárvány idején; Covid-69 – Egy erotikus koronavírus-karanténtörténet; Mostohatestvér szerelem a koronavírus idején).

A Guardian egy vicces kérdezz-felelek cikkben próbálta megfejteni, mik ezek a könyvek és arra jutott, hogy miután a hagyományos erotikus történetek a jelenlegi lezárások miatt nem lennének túlságosan hitelesek (az emberi találkozások eléggé korlátozottak, a jóképű vízvezeték-szerelő sem toppanhat be csak úgy és a személyi edzőtől is ajánlott két méter távolságot tartani, stb.), ezért az erotikának kellett alkalmazkodnia az új helyzethez. A lezárások óta persze nemcsak az ehhez hasonló könyvek árasztották el az Amazont, hiszen rengeteg olyan könyv is van, melyek a koronavírussal foglalkoznak – ezek között vannak önsegítő könyvek éppúgy, mint gyerekirodalom, edzési útmutatók és vallási kötetek is.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Borisz Akunyin is elkapta a koronavírust

A népszerű orosz író Facebookon jelentette be, hogy elkapta a koronavírust, már jobban van. Posztjában összefogásra buzdít.

...
Hírek

A koronavírus egy csomó plagizált könyvet is hozott

A koronavírus terjedésével az Amazont elárasztották a betegségről szóló könyvek – amivel csak az a baj, hogy jó része plagizált.

...
Hírek

Elena Ferrante új regényének világpremierje is tolódik a koronavírus-járvány miatt

A felnőttek hazug élete november elején jelent meg Olaszországban, a világpremier júniusban lett volna. 

Hírek
...
Szórakozás

Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

...
Hírek

Bob Dylan eladta eredeti hangfelvételeit a Sony Musicnak

...
Hírek

Leégett Pablo Neruda gyerekkori otthona Chilében

...
Hírek

Erdős Virág verssel búcsúzott Setét Jenőtől

...
Hírek

Megérkezett az új Pinokkió-feldolgozás első előzetese

...
Beleolvasó

Erdős Virág megmutatja, hogyan hat a biciklis futárkodás a költészetre

...
Hírek

Könyvesblokk: három januári világirodalmi újdonság

...
Hírek

Meghalt Kabdebó Lóránt irodalomtörténész

...
Hírek

Titokzatos könyvszobrok bukkantak fel egy skót könyvtárban, és a történetnek nincs vége