Az erotikus könyvek gyorsan alkalmazkodtak a járványhoz

.konyves. | 2020. április 08. |

Shakespeare a pestisjárvány idején olyan műveket vetett papírra, mint a Lear király vagy a Macbeth (és a pestis az oka annak is, hogy a világ leghíresebb szerelmi története nem happy enddel, hanem tragédiával zárult), és bár simán lehet, hogy éppen most íródik valahol egy hasonlóan nagy mű, annak felbukkanására egy darabig valószínűleg még várni kell. Helyette villámgyorsan megjelentek azok a könyvek, amelyek két dolgot kapcsoltak össze: az erotikát és a járványt. Elsőre elég bizarrnak tűnhet, de az Amazonon egyre-másra jelennek meg azok az e-könyvek, melyek fő témája a karanténszex, közös jellemzőjük pedig, hogy már a címben elég határozottan az olvasó értésére adják, mire számíthat (Szex a koronavírus-világjárvány idején; Covid-69 – Egy erotikus koronavírus-karanténtörténet; Mostohatestvér szerelem a koronavírus idején).

A Guardian egy vicces kérdezz-felelek cikkben próbálta megfejteni, mik ezek a könyvek és arra jutott, hogy miután a hagyományos erotikus történetek a jelenlegi lezárások miatt nem lennének túlságosan hitelesek (az emberi találkozások eléggé korlátozottak, a jóképű vízvezeték-szerelő sem toppanhat be csak úgy és a személyi edzőtől is ajánlott két méter távolságot tartani, stb.), ezért az erotikának kellett alkalmazkodnia az új helyzethez. A lezárások óta persze nemcsak az ehhez hasonló könyvek árasztották el az Amazont, hiszen rengeteg olyan könyv is van, melyek a koronavírussal foglalkoznak – ezek között vannak önsegítő könyvek éppúgy, mint gyerekirodalom, edzési útmutatók és vallási kötetek is.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Borisz Akunyin is elkapta a koronavírust

A népszerű orosz író Facebookon jelentette be, hogy elkapta a koronavírust, már jobban van. Posztjában összefogásra buzdít.

...
Hírek

A koronavírus egy csomó plagizált könyvet is hozott

A koronavírus terjedésével az Amazont elárasztották a betegségről szóló könyvek – amivel csak az a baj, hogy jó része plagizált.

...
Hírek

Elena Ferrante új regényének világpremierje is tolódik a koronavírus-járvány miatt

A felnőttek hazug élete november elején jelent meg Olaszországban, a világpremier júniusban lett volna. 

Hírek
...
Szórakozás

Itt az új előzetes Joel Coen Macbeth-feldolgozásához!

...
Hírek

Magyar gimnazista nyerte az oxfordi esszéversenyt

...
Hírek

Michael Caine mégsem lesz főállású író

...
Hírek

Női krimiszerző nyerte a milliós díjat, majd kiderült róla, hogy három férfi

...
Beleolvasó

Rubin Eszter új regényében váratlanul ismét felüti fejét a mindent felemésztő szorongás

...
Nagy

Az emberen túli idegenség is közös Bartók Imre és Sepsi László új regényében

...
Nagy

Dezső András: A rendszerváltás után a titkosszolgálatok maradtak

...
Nagy

Tisza Kata: Elfogadhatóvá, szerethetővé próbáltam tenni az egyedüllétet

...
Promóció

Kozma Lilla Rita - Utcamesék történetek hajléktalanságról