Támogatói kampányt indít a Litera

Támogatói kampányt indít a Litera

ko | 2023. május 11. |

Húsz év után új pályára áll a Litera. A most induló támogatói kampány keretében – 52 íróval közösen – létrehozzák a Litera Klubot. Támogass, és legyél klubtag! - kéri Csejdy András, a Litera alapítója és kiadója, aki a kampány elé szánt bevezetőjében a húsz éve megjelenő lap olvasóihoz fordul azzal a céllal, hogy támogassák az irodalmi portál működését.

"A Litera számokba fojtva: 4 főszerkesztő, 5 portálmotor és dizájn, 200 ezer cikk, hanganyag és videó, több száz program, tucatnyi sorozat, 3 portréfilm, egy irodalmi road movie, 4 antológia, 14 Litera-díj, 20 előszilveszteri est, legalább 150 fiatal gyakornok, 22,9 ezer Facebook-, 2 ezer Instagram-követő, Youtube- és Twitter-csatorna… ha beütöd a Google-keresőbe, hogy Litera, 0,39 másodperc alatt 93 millió háromszázezer találatot kapsz kábé. " - osztja meg a portálhoz kapcsolódó adatokat, megmutatva, mekkora jelentősége van az online térben az elsők között megjelent lapnak. 

A kampányban támogatókat, kiemelt támogatókat és patrónusokat keresnek, és akik segítenek, azok a Litera Klub törzstagja lehetnek. A klubtagokat pedig a kortárs magyar irodalom legjobb alkotói várják hétről hétre exkluzív írásaikkal, és minden héten hírlevélben egy friss alkotást olvashatnak a Litera szerzőitől, valamint  negyedévente találkozhatnak velük személyesen is. A tervek szerint a Litera Klub az írók és olvasók irodalmi közössége lesz, egy olyan hely, ahol olvasó és író otthon érezheti magát,

otthon az irodalomban.

Minden adományt a szerkesztőségre, szerzői honoráriumra, informatikára, üzemeltetésre és a coworking irodájuk fenntartására fordítanak. Részletek a támogatói aloldalukon és a Facebookon:

Az 52 támogató író: Bartis Attila, Bartók Imre, Bán Zsófia, Bereményi Géza, Boldizsár Ildikó, Cserna-Szabó András, Darvasi László, Dragomán György, Erdős Virág, Fehér Renátó, Forgách András, Garaczi László, Grecsó Krisztián, Háy János, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Kemény Zsófi, Keresztury Tibor, Kiss Tibor Noé, Kovács András Ferenc, Krasznahorkai László, Krusovszky Dénes, Kukorelly Endre, Kun Árpád, Mán-Várhegyi Réka, Markó Béla, Nádas Péter, Nádasdy Ádám, Nemes Z. Márió, Németh Gábor, Nyáry Krisztián, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Rakovszky Zsuzsa, Saly Noémi, Schein Gábor, Simon Márton, Spiró György, Szabó T. Anna, Szálinger Balázs, Szőcs Petra, Szvoren Edina, Takács Zsuzsa, Tolnai Ottó, Tompa Andrea, Tóth Krisztina, Varró Dániel, Visky András, Vonnák Diána, Závada Pál, Závada Péter, Zoltán Gábor.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Jancsó100: Eddig nem látott werkfilmet mutatott be a Litera

Jancsó Miklós születésének 100. évfordulóján egy igazi kuriózumot mutatott be a Litera, mégpedig egy eddig nem látott werkfilmet, amely a Szörnyek évadja című film forgatásán készült.

...
Hírek

Nagykövetekkel hirdet támogatói kampányt a Duda Éva Társulat

Nagykövetes támogatói kampányba kezd a Duda Éva Társulat a hosszú távú működés stabilizáslására. 

...
Hírek

Elapadtak az állami támogatások, adománygyűjtő kampányt indított a Szépírók Társasága

A Nemzeti Kulturális Alap harmadára csökkentette a legnagyobb független magyar írószervezet éves támogatási összegét, ami ellehetetleníti a Szépírók Társasága működését. Most viszont bárki előfizethet a független kortárs magyar irodalom jövőjére.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.

Hírek
...
Hírek

Orbán Viktornak énekelnek a budai gyerekek, csak a szülők nem tudtak róla

...
Nagy

5 dolog, amit nem tudtál a Száz év magányról

...
Szórakozás

Neil Gaiman: Vége a sorozatok aranykorának

...
Szórakozás

Visky András, Cseh Tamás, Bereményi és pöttyös meg csíkos könyvek [PROGRAMAJÁNLÓ]

...
Gyerekirodalom

Ebben a múzeumban a kedvenc mesekönyveik lapjain találják magukat a gyerekek

...
Nagy

Megnéznéd a felújított Beatles-dokut? 4 könyvet ajánlunk mellé, amit minden rajongónak olvasni kell

...
Hírek

Ezek a 300 éves levelek elárulják, milyen volt egy fiatal élete Londonban

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

...
Szórakozás

Nézd meg a Márquez Száz év magányából készült sorozat előzetesét!

...
Nagy

Miért hasonlítanak a roma mesék a kortárs versekre?

Hogyan mozgatnak meg egy kortárs költőt a roma mesék? Miben fedez fel hasonlóságot az archaikus történetek és generációja meghatározó irodalmi témái között? És miképpen válik a mesékből költészet? Veszprémi Szilveszter cikkében a Vijjogók munkacímű verseskötetéről mesél.

Szerzőink

...
Könyves Magazin

Ezt senki nem mondta – Szabó T. Anna és Dragomán György: Azt terveztük, hogy szabad gyerekeket fogunk nevelni

...
Vass Norbert

Mit szeretnek az emberek a kihalt Balatonban? Ebből az albumból megtudod

...
Vass Norbert

Milyen apa volt Hemingway?