Nagy Lívia: Mint hal a vízben [Képalá]

Képalá |

Emlékszem, rég volt már, de visszanézve egy pillanatnak tűnnek az évtizedek az életemben, amelyek úgy illantak el egymás után, mint a kacsázó kavics a vízen.
Emlékszem a srácra, aki a minap voltam még.
Tele várakozással, ötletekkel. Igen, ott a parton sok időt töltöttem el. Szerelmemmel sétáltunk a tóhoz gyakran, nem tudtuk eldönteni, a naplemente vagy a napfelkelte látványa gyönyörűbb. A naplementével zártuk a napunk, egy gondolatunk és a megvalósult álmainkat, és a napfelkelte életre keltette új elképzeléseinket. 
Sokat úsztunk, kacagtunk, bolondoztunk a vízben versenyeinken, ahogy hagytuk nyerni egymást.
Reményekkel és tervekkel teli napfelkeltekor kérdeztem meg, úszna-e velem együtt egy életen át? Az első napsugarak fénye vakítóan csillogott a gyűrűn, ahogy a habokba vetettük magunk. 
Aztán úsztunk, időnként az árral szemben, aztán lubickolva, boldogan, máskor csak vitt a víz amerre akart. Egyszer viharos lett a tó, nem láttuk és nem tudtuk merre tartunk. 
Veszélyes volt és félelemmel teli, úgy éreztem a szerelmemmel közös úszás véget ér, elveszítem őt. Levegő után kapkodtam, de győzött a vágy, hiszen mindennél erősebben akartuk, hogy a versenyünkben a másik legyen a győztes, így egymást segítettük a célba.
Mégis vége lett. Már egy ideje nem úszunk együtt, nem a földi vizeken szeli a habokat, meghalt.
Én még itt vagyok, az úszásból a víz lágy simogatása maradt, ahogy körbeöleli a lábam.
Azt képzelem, amikor esik, a felhők mögül Ő küldi a vízcseppeket, lemosva a könnyeim.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Tordai József: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Káldy Alexandra: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Major Ilona : Apa [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Jo Nesbø új regényében sötét családi titkok után nyúl

Egy bonyolult családi kapcsolat áll a legújabb Jo Nesbø-krimi középpontjában - mutatunk egy részt A birodalomból!

...
Beleolvasó

Egy kutatócsoport matematikai módszerrel bizonyítja Isten létezését

Vajon tudna-e mit kezdeni a mai világ egy megváltóval, és tudna-e mit kezdeni a megváltó ezzel a világgal? Bódi Attila filozófiai és teológiai gondolatokat, a mágikus realizmus és a disztópia elemeit vegyíti új regényében - olvass bele a Paxba!

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]