M.Z.Chapelle: Várakozás [Képalá]

Képalá |

Fáradtan, nehézkesen lépett ki az ajtón, ám most, ahogy megpillantotta a víz könnyedén fodrozódó felszínét, arca kisimult, tekintete erőt és reményt sugárzott. Mindazt, amit ez az életét megkeserítő betegség elvenni kívánt tőle. De mit számít, ha újra itt lehet, a könnyed, hűvös víz ölelésében, ami rá emlékezteti, miközben várakozik. Hátha még egyszer, egyetlen egyszer az életében viszontláthatja őt.

Olyan sok év telt el azóta, de képtelen kiverni a fejéből a hófehér tajtékok közül kiemelkedő sellő képét. Alabástrom bőrén vízcseppek csillogtak, ébenfekete haja, mint csillagtalan sötét égbolt, úgy omlott sápadt keblei elé, ahogy a part felé közeledett. Mire kiért, emberi formát öltött, és úgy lépett a férfihoz, mintha mindig is rá várt volna. Ott lettek először egymáséi, azon az aranyló, tengerparti fövenyen. Majd a lány újra sellővé változott, és visszatért a mélység karjaiba.

Most is ugyanolyan átszellemült vágyakozással leste a horizontot ráncos szemhéja alól, mint annakidején. Nem törődött vele, hogy bőre kiázott már, vagy hogy mögötte az ápoló türelmetlen hangot hallatva a fiához fordult.

− Jót tesz az apjának a friss levegő, de miért ragaszkodik így a vízhez? És ha megfázik?

− Hagyja még, nem lesz baj. Annak idején a tengernél ismerte meg anyámat. – Az ápoló ismét szóra nyitotta a száját, de a fia egy mozdulattal leintette. – Nem kell elmondania neki. Tudja, hogy ez csak egy tó.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Laczkó Ilona: Naplemente [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Réman Erika: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Akai Katalin: Remény [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Szabados Ági a megtakarításait egy álomba fektette, megnyitotta könyvesboltját

A függetlenség áráról, az álomba történő befektetésről és a piaci szabályok felrúgásáról beszélgettünk Szabados Ágival, aki Libertine néven könyvesboltot és kiadót indított.

...
Nagy

Presser memoárja egy korszak tablója [zsebró]

John Lennon zongorája, Abbey Road, tokiói telefonok, világhírű zenészek, NDK-s lányok – ugyanakkor disszidáló barátok, meg- és kihallgatások, elmismásolt gázsik, Lee farmerek, tűrések, tiltások. Megjelent Presser Gábor önéletírása a Helikon Kiadónál.

...
Nagy

30 éves a Total Recall - Az emlékmás

30 éves a Philip K. Dick novellájából készült kultklasszikus, amelyben Arnold Schwarzenegger levegőzik egyet a Marson. Vagy nem. Mindenesetre egyszerre rémisztő és izgalmas (na meg nagyon ismerős) Dick jövőképe, amelyben a személyes tapasztalatot felülírják a mesterséges emlékek.

...
Kritika

Háy János megírta a legkeményebb karantént, az életet

A pénz hatalmáról, az értékek hiányáról, a család széteséséről, egy társadalom kisiklásáról szól Háy János új, sodróan izgalmas regénye, A cégvezető, ami a hét könyve.

...
Kritika

A járványok megmutatják, hogy az ember egyáltalán nem ura a természetnek

Mi is lenne jobb olvasmány 2020-ban, mint egy sci-fi, amelyben egy rejtélyes vírus kezdi tizedelni az embereket, miközben közeleg a világvége? R. J. Hendon (Juhász Roland) új könyve, a Gyomláló teljesen eltalálta az idei év hangulatát.

...
Nagy

A Pilátusban akkor kezdődik az igazi dráma, amikor lehull az álarc

Szabó Magda Pilátusának hősei minden igyekezetük dacára nem találják az egymáshoz vezető érzelmi utat. A regényből tévéfilm készült, a rendezővel, Dombrovszky Lindával pedig az eredeti könyvről, a színészek kiválasztásáról és Szabó Magda debreceni kultuszáról is beszélgettünk.

Hírek
...
Hírek

Grecsó Krisztián: A mesélésnek varázsereje van

...
Hírek

Alekszijevics szerint hibrid polgárháború zajlik Fehéroroszországban

...
Podcast

Pető Péter: A magányt nem lehet pénzzel eltávolítani [PODCAST]

...
Hírek

Dezső András kokainos könyvét olvasták a lekapcsolt drogterjesztők is

...
Hírek

Ferrante kedvencei között magyar könyv is akad

...
Nagy

A koronavírus idején még fontosabb, hogy törődjünk a lelki egészségünkkel

...
Nagy

Szabó T. Anna: A Szabadulógyakorlat a túlélés könyve

...
Hírek

Bezuhant a könyvpiac, drámaian visszaesett a címszám és a kiadók bevétele

...
Hírek

Obama memoárjának filmzenéjét Beyoncé és Eminem énekli