Magyar Zsolt: A huncut beteg [Képalá]

Képalá |

Végre, jól érezte magát. Remek ötletnek bizonyult helyet foglalni a folyó sekély vizében, s élvezni a halálraítélt fotel kényelmét, miközben lábszárig érő bizsergéssel élvezte a Duna hűs ölelését. Szerencsétlen ülőalkalmatosságának biztosan vége lesz, ám neki aztán nem. Ő csak egy könnyű műtéten esett át, s az a néhány, testéből kilógó cső, őt egyáltalán nem idegesíti. Bezzeg a családja, na, azok aztán szétaggódják a lelküket, azt se tudják, hogy járjanak a kedvébe, hogyan gondoskodjanak róla. 
Szegény fiának leesett az álla, amikor meglepte képtelen ötletével, ám ismerte nyakas apját, kénytelen-kelletlen, de teljesítette a kérést. Így legalább lesz néhány boldog órája- gondolta, de nem tartott sokáig az öröme. Rövidesen a járókelők szánakozó pillantásaira lett figyelmes, majd a siránkozó megjegyzések borzolták az idegeit. Egy fontoskodó nőszemély pedig, nem átalkodott a vízbe gázolni, csak azért, hogy megkérdezze, tényleg ez az utolsó kívánsága?
Ez így nem mehet tovább! -döntött hirtelen, s előhalászta a telefonját. -Fiam, azonnal keríts egy üres piásüveget, s hozd ide légy szíves!

Most remekül van. Az ölében heverő, a Duna vizével félig töltött vodkásüveg megtette a hatását. Élvezte a rávetődő, rosszalló pillantásokat, az epés megjegyzéseket, s nem sajnálta a kutya sem.
Életében, először volt a Duna vizében!

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Nagy Lívia: Mint hal a vízben [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Rátkay Edit: Csak azért is [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

László Katalin: Maszk nélkül [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]