Magyar Zsolt: A huncut beteg [Képalá]

Képalá |

Végre, jól érezte magát. Remek ötletnek bizonyult helyet foglalni a folyó sekély vizében, s élvezni a halálraítélt fotel kényelmét, miközben lábszárig érő bizsergéssel élvezte a Duna hűs ölelését. Szerencsétlen ülőalkalmatosságának biztosan vége lesz, ám neki aztán nem. Ő csak egy könnyű műtéten esett át, s az a néhány, testéből kilógó cső, őt egyáltalán nem idegesíti. Bezzeg a családja, na, azok aztán szétaggódják a lelküket, azt se tudják, hogy járjanak a kedvébe, hogyan gondoskodjanak róla. 
Szegény fiának leesett az álla, amikor meglepte képtelen ötletével, ám ismerte nyakas apját, kénytelen-kelletlen, de teljesítette a kérést. Így legalább lesz néhány boldog órája- gondolta, de nem tartott sokáig az öröme. Rövidesen a járókelők szánakozó pillantásaira lett figyelmes, majd a siránkozó megjegyzések borzolták az idegeit. Egy fontoskodó nőszemély pedig, nem átalkodott a vízbe gázolni, csak azért, hogy megkérdezze, tényleg ez az utolsó kívánsága?
Ez így nem mehet tovább! -döntött hirtelen, s előhalászta a telefonját. -Fiam, azonnal keríts egy üres piásüveget, s hozd ide légy szíves!

Most remekül van. Az ölében heverő, a Duna vizével félig töltött vodkásüveg megtette a hatását. Élvezte a rávetődő, rosszalló pillantásokat, az epés megjegyzéseket, s nem sajnálta a kutya sem.
Életében, először volt a Duna vizében!

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Nagy Lívia: Mint hal a vízben [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Rátkay Edit: Csak azért is [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

László Katalin: Maszk nélkül [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Olvass!
...
Beleolvasó

Esterházy: Ha valamit félelmetesnek gondol az ember, nem jó egyedül lenni

Tizenhárom személyes hangvételű portrét olvashatunk Farkas Zoltán új kötetében. Olvassatok bele az Esterházy Péterről szóló fejezetbe!

...
Beleolvasó

Vajon eljön az a pont, amikor személynek kell tekinteni a mesterséges intelligenciákat?

Mikor válhat egy MI birtokolható tulajdonból önálló személlyé? Egyénnek tekinthető-e, ha fizikailag nem létezik, globálisan mégis jelen lehet egyszerre mindenhol? Olvass bele a Mozgástérbe!

...
Beleolvasó

Ken Liu történeteiben a mostani tevékenységünk következménye: a világvége

Ken Liu második novelláskötete, az Istenekkel nem lehet végezni tizennyolc történetet tartalmaz,  amelyek napjaink legégetőbb, egyben legismerősebb problémáiból indulnak ki. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szabó T. Anna új kötetében a sóvárgás és a rajongás irányít

Szabó T. Anna új novelláskötete, a Szabadulógyakorlat a vágy, a rajongás, a zene és a túlélés könyve. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Trónok harca készítésének hivatalos, vágatlan és hihetetlen története

A több mint 50 exkluzív interjún és a szerző forgatási élményein alapuló Valar Morghulis a Trónok harca kulisszatitkaiba enged bepillantást. Olvass bele! 

...
Beleolvasó

Roy Jacobsen új könyvében az emberi kapcsolatoké a főszerep

Roy Jacobsen trilógiájának második részében A láthatatlanok történetét folytatja. Olvass bele!

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv