Bozár Anita: Az apák sohasem sírnak [Képalá]

Képalá |

Csupa könny az életünk, sírva születünk és könnyek áztatják utolsó utunkat. Sírunk, ha fáj, könnyezünk, ha boldogok vagyunk. Sós ízű mosoly mögött éljük hétköznapjainkat. 

Csak az apák nem sírnak. Ők számunkra a világ szelídítői, a repülőnk szárnyai, életünk pillérei, lelki állóképességünk. Nem panaszkodnak, mindig mosolyognak, s közben legyőzik a sárkányokat, elűzik az ártó lidérceket. Azt gondoljuk róluk, hogy soha, semmitől sem tartanak, sérthetetlenek, halhatatlanok… 

Egy-egy csendes pillanatban azonban, ha jól figyelsz, megláthatod szemükben a felszín alatt rejtőző aggodalmat. Ők is félnek. Főképpen attól, hogy nem tudják megvédeni azokat, akiket szeretnek, a gyermekeiket, minket. S az el nem sírt könnyek nem tűnnek el, ott munkálkodnak a mélyben, elhatalmasodhatnak, megbetegíthetnek… 

Egy gyermek számára érthetetlen, hogy szülei is törékenyek. Tudjuk, hogy életünk véges, de gondolatainkban édesapánk és édesanyánk sérthetetlen. Ezért, ha egy édesapa megbetegszik, akkor is harcos marad. Nem adja, nem adhatja fel. Már nem csak azokért indul csatába, akiket a legjobban szeret, hanem saját magáért is. Nem panaszkodik, mindig mosolyog, s közben legyőzi a sárkányokat, elűzi az ártó lidérceket. Ha teste cserben is hagyja, egy megmagyarázhatatlan erő viszi tovább az úton, ameddig csak lehet, a végsőkig. 

Az apák sohasem sírnak. Vagy esetleg valahol, elrejtőzve mégis? 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Laczkó Ilona: Naplemente [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Vasvári Katalin: A part nyugalma [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

M.Z.Chapelle: Várakozás [Képalá]

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

...
Kritika

Nick Hornby Brexit-regényben írta meg, hogyan szakadt szét Anglia

Vajon mi a közös a Brexitben és egy olyan párkapcsolatban, amiben a felek közt sok a különbség? Látszólag talán semmi, Nick Hornby új regényében azonban a kettő mégis párhuzamba kerül, méghozzá nem is akárhogy. Az Olyan, mint te a hét könyve. 

Szerzőink

...
Kolozsi Orsolya

Az életünket akkor tudjuk helyre tenni, ha ismerjük a családi múltunkat

...
Ruff Orsolya

Szöllősi még sosem írt annyira filmszerűen, mint az Illegálban

...
Forgách Kinga

Az élet egy kártyavár, és nem te osztod a lapokat