Bozár Anita: Az apák sohasem sírnak [Képalá]

Képalá |

Csupa könny az életünk, sírva születünk és könnyek áztatják utolsó utunkat. Sírunk, ha fáj, könnyezünk, ha boldogok vagyunk. Sós ízű mosoly mögött éljük hétköznapjainkat. 

Csak az apák nem sírnak. Ők számunkra a világ szelídítői, a repülőnk szárnyai, életünk pillérei, lelki állóképességünk. Nem panaszkodnak, mindig mosolyognak, s közben legyőzik a sárkányokat, elűzik az ártó lidérceket. Azt gondoljuk róluk, hogy soha, semmitől sem tartanak, sérthetetlenek, halhatatlanok… 

Egy-egy csendes pillanatban azonban, ha jól figyelsz, megláthatod szemükben a felszín alatt rejtőző aggodalmat. Ők is félnek. Főképpen attól, hogy nem tudják megvédeni azokat, akiket szeretnek, a gyermekeiket, minket. S az el nem sírt könnyek nem tűnnek el, ott munkálkodnak a mélyben, elhatalmasodhatnak, megbetegíthetnek… 

Egy gyermek számára érthetetlen, hogy szülei is törékenyek. Tudjuk, hogy életünk véges, de gondolatainkban édesapánk és édesanyánk sérthetetlen. Ezért, ha egy édesapa megbetegszik, akkor is harcos marad. Nem adja, nem adhatja fel. Már nem csak azokért indul csatába, akiket a legjobban szeret, hanem saját magáért is. Nem panaszkodik, mindig mosolyog, s közben legyőzi a sárkányokat, elűzi az ártó lidérceket. Ha teste cserben is hagyja, egy megmagyarázhatatlan erő viszi tovább az úton, ameddig csak lehet, a végsőkig. 

Az apák sohasem sírnak. Vagy esetleg valahol, elrejtőzve mégis? 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Laczkó Ilona: Naplemente [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Vasvári Katalin: A part nyugalma [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

M.Z.Chapelle: Várakozás [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv

...
Nagy

Vidéki ballada az Amerikai Álomról [zsebró]

J. D. Vance életrajza 2016-ban, Trump megválasztását követően robbant be a sikerlistákra. A saját családjának történetén keresztül mutatja be az amerikai fehér munkás középosztály széthullásának szociokulturális hátterét, és ezzel kvázi a Trump-jelenség megértésének egyik kézikönyve lett.

Szerzőink

...
vl

Mészöly Miklós egyszerűen volt. Vagyis Van.

...
Forgách Kinga

10+1 érdekes tény a 100 éve született Mészöly Miklós életéről

...
Ruff Orsolya

Ben Lerner Amerikájában a nyelv fegyver, a kultúra mindig férfias