Závada Péter [zsűri]

Závada Péter [zsűri]

Závada Péter költő, drámaíró. 2009-ben a Jelenkorban jelentek meg először versei, azóta publikál rendszeresen irodalmi folyóiratokban. Négy verseskötete jelent meg Mész, Ahol megszakad, Roncs szélárnyékban, legutóbbi pedig Gondoskodás címmel. Drámaiíróként és színházi szövegíróként is rendkívül aktív. Legutóbb A széplélek című drámáját mutatták be Stúdió K Színház társulatának előadásában. Szövegíróként pedig olyan nagysikerű darabok létrehozásában vett részt, mint az Ithaka, a Tizenkét szék vagy A Kertész utcai Shaxpeare-mosó.

Kapcsolódó cikkek
...
Podcast

Závada Péter átiratában Rómeó első szerelme a drog [Kötelező]

A kötelező olvasmányok közös könyveink, amiket aligha tudunk elkerülni életünk során. A Kötelező podcast legújabb részében a Rómeó és Júliáról beszélgetünk Závada Péterrell.

...
Hírek

Závada Péter, Vecsei H. Miklós Csoóri-estje, Margó Esztrád [PROGRAMAJÁNLÓ]

A végre melegedő nyári napokkal a programok is sűrűsödnek. Margó, Hamvas Béla, sárkányok vagy épp egy drogos agymenés? Mutatunk pár eseményt, amik közül érdemes válogatni.

...
Nagy

Závada Péter egy kastélyban keresi a választ hatalom és művészet viszonyára

Tavaly ősz végén a járványhelyzet miatt már pont nem láthattuk Závada Péter A széplélek című térdrámájából készült előadást, most viszont két napig lehetőségünk lesz online megnézni. Május 13-án premier a Stúdió K Színházban.

...
Hírek

Szabadon megnézhető Závada Péter drámája

Nem játsszák többet Závada Péter drámáját, a Je Suis Amphitryont, ezért az alkotók úgy döntöttek, hogy nyilvánossá teszik az előadásról készült felvételt.

...
Kritika

"Szüljön nektek héroszt, akinek két méhe van" - Závada Péter: Je Suis Amphitryon

...
Hírek

Závada-ősbemutató lesz áprilisban a Trafóban