Michael Fassbender elveszti az eszét – 5 tuti film, amit streamelhetsz

Michael Fassbender elveszti az eszét – 5 tuti film, amit streamelhetsz

Adam Sandler egy kapuzárási pánik ellen harcoló hüllőnek kölcsönzi a hangját, Alexander Skarsgård alkotói válsággal küzdő írót alakit, Diane Lane és Kevin Costner pedig egy neo-westernben szolgáltatlak igazságot. A frissen streamelhető filmek között találjuk David Fincher képregényadaptációját, David Cronenberg fiának a turizmus sötét oldaláról szóló misztikus sci-fijét és a fegyvermániás manó történetét is, aki egy félénk fiúval összefogva indul a karácsony megmentésére.

Nyitókép: Netflix

vn | 2023. december 04. |

A gyilkos

A gyilkos című képregényadaptáció David Fincher és a Netflix 4 éves exkluzív megállapodása keretében készült, Michael Fassbender és Tilda Swinton főszereplésével és sokan a Golden Globe-díjas és Oscar-jelölt rendező egyik legszemélyesebb projektjeként emlegetik. Fincher a Hetedik írójával, Andrew Kevin Walkerrel alkalmazta mozgóképre Alexis Nolent és Luc Jacamon képregényét, amelyet a streamingplatform olyan esettanulmányként harangozott be, „amely egy magányos férfiról szól, aki talpig fegyverben lassan elveszti az eszét.”  

Műfaj: kaland, akció, krimi.
Hol? Netflix

Végtelen víztükör

James Foster egy alkotói válsággal küszködő író, aki egy all-inclusive tengerparti nyaraláson vesz részt a feleségével a kitalált La Tolqa szigetén. Egy halálos baleset következtében feltárul az üdülőhely különös szubkultúrája, és megmutatkozik a hedonista turizmus sötét oldala. A David Cronenberg fia, Brandon Cronenberg által írt és rendezett Végtelen víztükör főbb szerepeiben Alexander Skarsgård, Mia Goth és Cleopatra Coleman láthatók.

Műfaj: horror, misztikus, sci-fi.
Hol? SkyShowtime

Leo

Egy 74 éves gyík (bizonyos Leo) és teknős barátja úgy döntenek, hogy megszöknek egy floridai iskolai osztályterem terráriumából, ahol évtizedek óta élnek. A Robert Marianetti és Robert Smigel rendezte zenés animációban Adam Sandler kölcsönözte a hangját a címszereplő hüllőnek. A Leo alighanem az év legfurcsább bakancslistás témájú filmje.

Műfaj: animáció, családi, vígjáték.
Hol? Netflix

A vér földje

A vér földje című, Larry Watson regénye alapján készült, Thomas Bezucha rendezte neo-westernben Kevin Costner egy nyugdíjas seriff, Diane Lane pedig a rutinos fegyverforgató felesége szerepében láthatók. A történet szerint megpróbálják megmenteni az unokájukat egy veszedelmes családtól. A film remekül teljesített a kasszáknál, és a kritikusok is kedvelték. Többnyire a thriller elemek és az érzelmi mélység ügyes keverését dicsérik a mozikban 2021-ben bemutatott, nemrégiben pedig az HBO Max és a Netflix kínálatába is bekerült filmmel kapcsolatban.

Műfaj: dráma, thriller, krimi.
Hol? HBO Max, Netflix

Elf Me

Trip, egy szokatlan manó ‒ aki inkább bizarr fegyvereket épít ahelyett, hogy játékokat csomagolna ‒ összetalálkozik az olasz hegyvidéki faluból származó, félénk Eliával. A kezdetben ellentétes oldalon álló két fiúnak össze kell fognia, hogy megmentsék a karácsonyt egy könyörtelen üzletembertől. Az Amazon Prime Video kínálatában elérhető történet roppant sajátos szempontból beszél a közeledő ünnepről.

Műfaj: vígjáték.

Hol? Amazon Prime Video

Forrás: mafab, imdb, Sorozatjunkie

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

David Fincher rendezhet filmet a Steve Jobs-életrajzból

...
Szórakozás

Kínában visszakapta az eredeti befejezést a Harcosok klubja

Hatalmas felháborodást váltott ki, amikor a Tencent nevű kínai streamingszolgáltató úgy döntött, hogy megváltoztatja az 1999-es Harcosok klubja végét. A tiltakozás hatására visszaállították az eredeti befejezést.

...
Általános cikkek

Brad Pitt pornót nézett, Norton Gollamra fogyott a Harcosok klubja kedvéért

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Peter Attia: a ránk leselkedő betegségek az apokalipszis lovasai

A hosszú élet nem a sorson vagy a géneken múlik: te is tehetsz érte ‒ tartja a világhírű orvosszerző, Peter Attia. Vedd fel a harcot te is, hogy elkerüld a diagnózis kimondását! Hogy hogyan? Olvass bele!

Szerzőink

...
Kiss Imola

A bántalmazás az irodalmi közegben sem az egyén ügye, hanem közös felelősség

...
Sándor Anna

Dűne 2: Hőssé válhat, aki tétovázik, mielőtt megragadja a hatalmat?

...
Kolozsi Orsolya

Virginia Woolf impresszionista ecsettel festi meg Mrs. Dalloway világát