David Fincher rendezhet filmet a Steve Jobs-életrajzból

.konyvesblog. | 2014. február 27. |

steve_jobs_david_fincher_split.jpg(kép forrása)

A Mark Zuckerberg-mozi után ismét együtt dolgozhat David Fincher rendező, Aaron Sorkin forgatókönyvíró és Scott Rudin producer. Ezúttal Walter Isaacson Steve Jobs-életrajzát vihetnék együtt vászonra. Sorkin már megírta a forgatókönyvet a Sonynak, a rendező személyéről egyelőre folynak a tárgyalások.

Sorkin már korábban elárulta, hogy forgatókönyve struktúrája nagyban különbözik a hagyományos életrajzi filmekétől. A film mindössze három jelenetből fog állni, mindhárom egy-egy termék bevezetéséről mesél. Főbb szerepekben a Mac, a NeXt és az iPod.  A készülő film a második, mozikban bemutatott Jobsról szóló alkotás lesz, korábban Ashton Kutcher bújt az Apple-vezér bőrébe a jOBS - Gondolkozz másképp-ben. (Jobsot Justin Long is eljátszotta már, ám az iSteve című mockumentary nem került a mozikba. )

A Sony már 2011 októbere, Jobs halála óta tervezi a filmet, Sorkin pedig már 2012-ben elkezdte írni a forgatókönyvet. Szereplők egyelőre még nincsenek, de az már biztos, hogy az Apple társalapító Steve Wozniak tanácsadóként vesz majd részt a munkában. Ha Fincher ül a rendezői székbe, A tetovált lány és a Holtodiglan után ez lehet sorozatban a harmadik könyvadaptációja. 

Forrás: HuffPost