Az Utolsó befutók magyar vágóját, Tálas Zsófiát BAFTA-díjra jelölték

Az Utolsó befutók magyar vágóját, Tálas Zsófiát BAFTA-díjra jelölték

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjára Tálas Zsófia vágót a sorozat harmadik évadának záró epizódjáért jelölték.

Fotó: cinefest.hu

ko | 2024. március 22. |

Tálas Zsófia egyébként a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek című alkotások vágója is volt, és két brit sorozaton (Brassic, Szemünk fényei) is dolgozott az Utolsó befutók előtt. 

Más jelöltek

Az Apple TV+ felületén futó sorozat harmadik évadának első epizódjának vágója, Sam Williams is jelölést kapott ugyanebben a kategóriában (legjobb vágó-fikció). A díjakat április 28-án osztja ki a brit filmes és tévés akadémia. A legtöbb jelölést egyébként A korona zsebelte be, de versenyben van a Black Mirror, a The Last of Us és az Utódlás is.

Tálas Zsófia

A brit Oscarnak is nevezett BAFTA filmes díját már februárban kiosztották, ott is volt magyar érdekeltség, Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák berendezője meg is nyerte a díjat. De ahogy minden évben, úgy idén is kihirdették a legjobb televíziós alkotások jelöltjeit is, akik között Tálas Zsófia is szerepelt. A magyar filmes a vágó szak mesterfokozatát az angliai National Film and Television Schoolban 2017-ben szerezte meg. Korábban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (vágó) és az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen (filmelmélet/ filmtörténet) szerzett alapfokú diplomát.

Az Utolsó befutók

A 2022-ben induló, Gary Oldman főszereplésével futó sorozat összesen hat jelölést kapott, mi is megnéztük és a következőket írtuk róla: „egy morózus, sokat látott kém Gary Oldman alakításában, csetlő-botló fiatal ügynökök, arcátlan hatalmi harcok és világbajnok fekete humor: minden adott a sikerhez, ennek ellenére az Utolsó befutók című krimisorozata valahogy mégis radar alatt maradt. Pedig nagyobb figyelmet érdemelne, mert irtózatosan szórakoztató és izgalmas.”

Utolsó kémekből nemigen lesznek elsők, de röhejes, ha megpróbálják
Utolsó kémekből nemigen lesznek elsők, de röhejes, ha megpróbálják

Egy morózus, sokat látott kém Gary Oldman alakításában, csetlő-botló fiatal ügynökök, arcátlan hatalmi harcok és világbajnok fekete humor. A Slow Horses (Utolsó befutók) című krimisorozat irtózatosan szórakoztató és izgalmas.

Tovább olvasok

Mick Herron angol thriller- és krimiszerző 2010-ben írta meg a Slow Horsest, melyet azóta további hét könyv és több, kapcsolódó novella követett. A második kötetért megkapta a brit Krimiírók Szövetségének Arany Tőr-díját 2013-ban. A könyvsorozatot az Apple TV+ kezdte el feldolgozni, minden hatrészes évad alapja egy-egy kötet.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.