Íme a legjobb karácsonyi könyvek és kellékek, amik nem hiányozhatnak a polcról!

Ahogy hullani kezdenek a levelek és a nappalok egyre rövidebbé és szürkévé válnak, azzal együtt közelebb kerülünk az egyik legszebb ünnephez: a karácsonyhoz. Az ezt megelőző időszakban már sürgünk-forgunk, hogy a lehető legidillibb karácsonyi hangulatot teremtsük meg otthonunkba. A nappaliban vagy a hálóban sokan szeretik ekkor a könyvespolcot is feldíszíteni, nemcsak a tematikához illő könyvekkel, de apró dekorációs kellékekkel is. Cikkünkben bemutatjuk, mely könyveket és kellékeket érdemes beszerezni az igazán ünenpi hangulatért!

Promóció |

Dekoráljunk okosan!

Fontos, hogy mennyi hely van a polcainkon, valamint a lakás és a mi egyéni gondolkodásunk milyen stílust tükröz. Ez a karácsonyi dekoráció kiválasztásakor elengedhetetlenül fontos, hogy olyat válasszunk, amit mi ízlésesnek találunk, vagy örömmel töltené el a szívünket, amikor rávetjük a tekintetünket. 

Némelyik még a szezonon kívül is szuper kellék lehet: egy csinosan világító fényfüzér vagy egy száras, csillogó művirág esztétikus elem a polcokon. A semleges színekben vagy az élénkpirosban, aranyban ragyogó festett tollak megfelelő elhelyezése a polcokon szintén gyönyörű hatást nyújtanak majd, akár karácsony idején, akár azon kívüli időszakban is.

Ha van néhány egyedi karácsonyfagömb a tarsolyunkban, érdemes azokból is egyesével vagy párosával szétszórni néhányat a polcokon - persze úgy, hogy a karácsonyi figurák vagy a könyvtámaszok mellől ne tudjanak elgurulni.

-

A fotó forrása: Ewalds.hu

Könyvek, szeretettel

Ha pár mesés, karácsonyi témájú könyvet is örömmel csempésznénk saját vagy szeretteink polcára, akkor az alábbi, kínálatunkban megtalálható műveket javasoljuk:

  • Karácsony éjjelén - Térbeli mesekönyv: Ez a kihajtható történet a kicsiknek tökéletes választás arra, hogy átjárja őket a karácsonyi hangulat, és megismerjék vele a nyugati világ stílusát.
  • J. R. R. Tolkien - Karácsonyi levelek: az alkotó saját rajzaival diszített műve nemcsak a kicsiket, de a felnőtt fikció rajongóit is megérintheti. 
  • Karen Swan - Karácsonyi parti: téli remekmű a titkok és intrikák, nyomozások szerelmeseinek.
  • W. Bruce Cameron - Karácsonyi kutyavásár: azoknak, akik szeretnének kutyát, és azoknak, akik még nem tudják, hogy szeretnének.

Bízunk benne, hogy a fenti kínálatból boldog estéket és meghitt pillanatokat tudunk teremteni!

SZÓRAKOZÁS
...
Nagy

5 érdekesség, amit eddig talán nem tudtál James Baldwinról

2000 oldalas aktája volt róla az FBI-nak, éjszaka írt, volt ifjúsági miniszter és egy darabig prédikátor is. Ismerd meg a Ha a Beale utca mesélni tudna szerzőjét.

...
Szórakozás

10+1 adaptáció, amiket az év második felében nézünk

Az év második felében is rengeteg adaptáció kerül a mozikba, streaming-csatornákra – most ezekből mutatunk meg párat, olyanokat, amelyek magyarul is olvashatók.

...
Szórakozás

A Meggyőző érvek egy újragondolt Fleabag, talpig empírben

A Meggyőző érveket Jane Austen legérettebb, legkiforrottabb regényeként szokták emlegetni. A legújabb netflixes feldolgozásban Dakota Johnson próbál új életet lehelni a történetbe – felemás sikerrel.

Polc

Rachel Cusk regényében az íróknak meg kell fizetniük az alkotás árát

...

A Nobel-díjas Abdulrazak Gurnah regényében a történelem csak háttér az élethez

...

Havas Juli regényében a Covid-osztály csak egy keret, de a szerelem univerzális

...

Tóth Krisztina kísértetiesen ismerős világot ábrázol a mindent leuraló Egység rendszeréről

...
...

Ránki Sára bűnügyi nyelvész: Klemperer leírta, hogyan erőszakolja meg a hatalom a nyelvet

...

Bódis Kriszta: Számomra úgy van értelme az életnek, ha változást hozok

...

Számoljuk fel az emberközpontúságunkat! [Ms. Columbo Olvas]

...

Litkai Gergely: Multidolgozóként minden bűnt elkövettem a természettel