Íme a legjobb karácsonyi könyvek és kellékek, amik nem hiányozhatnak a polcról!

Ahogy hullani kezdenek a levelek és a nappalok egyre rövidebbé és szürkévé válnak, azzal együtt közelebb kerülünk az egyik legszebb ünnephez: a karácsonyhoz. Az ezt megelőző időszakban már sürgünk-forgunk, hogy a lehető legidillibb karácsonyi hangulatot teremtsük meg otthonunkba. A nappaliban vagy a hálóban sokan szeretik ekkor a könyvespolcot is feldíszíteni, nemcsak a tematikához illő könyvekkel, de apró dekorációs kellékekkel is. Cikkünkben bemutatjuk, mely könyveket és kellékeket érdemes beszerezni az igazán ünenpi hangulatért!

Promóció |

Dekoráljunk okosan!

Fontos, hogy mennyi hely van a polcainkon, valamint a lakás és a mi egyéni gondolkodásunk milyen stílust tükröz. Ez a karácsonyi dekoráció kiválasztásakor elengedhetetlenül fontos, hogy olyat válasszunk, amit mi ízlésesnek találunk, vagy örömmel töltené el a szívünket, amikor rávetjük a tekintetünket. 

Némelyik még a szezonon kívül is szuper kellék lehet: egy csinosan világító fényfüzér vagy egy száras, csillogó művirág esztétikus elem a polcokon. A semleges színekben vagy az élénkpirosban, aranyban ragyogó festett tollak megfelelő elhelyezése a polcokon szintén gyönyörű hatást nyújtanak majd, akár karácsony idején, akár azon kívüli időszakban is.

Ha van néhány egyedi karácsonyfagömb a tarsolyunkban, érdemes azokból is egyesével vagy párosával szétszórni néhányat a polcokon - persze úgy, hogy a karácsonyi figurák vagy a könyvtámaszok mellől ne tudjanak elgurulni.

-

A fotó forrása: Ewalds.hu

Könyvek, szeretettel

Ha pár mesés, karácsonyi témájú könyvet is örömmel csempésznénk saját vagy szeretteink polcára, akkor az alábbi, kínálatunkban megtalálható műveket javasoljuk:

  • Karácsony éjjelén - Térbeli mesekönyv: Ez a kihajtható történet a kicsiknek tökéletes választás arra, hogy átjárja őket a karácsonyi hangulat, és megismerjék vele a nyugati világ stílusát.
  • J. R. R. Tolkien - Karácsonyi levelek: az alkotó saját rajzaival diszített műve nemcsak a kicsiket, de a felnőtt fikció rajongóit is megérintheti. 
  • Karen Swan - Karácsonyi parti: téli remekmű a titkok és intrikák, nyomozások szerelmeseinek.
  • W. Bruce Cameron - Karácsonyi kutyavásár: azoknak, akik szeretnének kutyát, és azoknak, akik még nem tudják, hogy szeretnének.

Bízunk benne, hogy a fenti kínálatból boldog estéket és meghitt pillanatokat tudunk teremteni!

SZÓRAKOZÁS
...
Kritika

A Szürke Ember szuperhősként menekül és száguld országokon át

Courtland Gentry bérgyilkos, a CIA szebb napokat látott árnyékügynökségének, a Sierra alakulatnak egyik utolsó tagja, akit csak a „Szürke Ember”-ként ismernek és emlegetnek. 

...
Szórakozás

Karafiáth Orsolya: Simán belefér, hogy dalszövegíróként az árnyékban maradok

Karafiáth Orsolya szeret helyzetbe hozni másokat. Életművét át- meg átszövik a médium-, illetve műnemváltások, és izgalmas projektek keretében alakulnak dallá a sorai. Az íróként, költőként, fordítóként és publicistaként is aktív szerzőt ezúttal a megzenésített szövegeiről kérdeztük.

...
Szórakozás

Nyugaton a helyzet változatlan - Remarque háborúellenessége nem is lehetne aktuálisabb

A megjelenését követően közel száz év kellett, hogy a németek feldolgozzák az egyik legnagyobb bestsellerüknek számító Erich Maria Remarque-regényt. A végeredmény egy látványos, naturális film lett, de nem emiatt fogunk rá emlékezni.

Polc

Donatella Di Pietrantonio: Meg akartam érteni a szeretethiány következményeit

...

Veres Attila Magyarországai nem jó helyek az életre

...

Negyven év után egy padláson bukkantak rá Czene Béla festményeire

...

Az igazi író élet-halál vitára készteti az igazi olvasókat

...
...

Az Abigél a háború, a veszteség és a konspiráció regénye is [A Szabó Magda-titok 1.]

...

Tíz példamutató nő, tíz kiváló szakmai életút - Ezeket tanultam a Túl a plafonon beszélgetéseiből

...

Harry Potter vs. Jókai: a kötelezőkről szóló vitát nem lehet ennyire leegyszerűsíteni

...

Miért nem kapnak díjakat a női írók?