Íme a legjobb karácsonyi könyvek és kellékek, amik nem hiányozhatnak a polcról!

Ahogy hullani kezdenek a levelek és a nappalok egyre rövidebbé és szürkévé válnak, azzal együtt közelebb kerülünk az egyik legszebb ünnephez: a karácsonyhoz. Az ezt megelőző időszakban már sürgünk-forgunk, hogy a lehető legidillibb karácsonyi hangulatot teremtsük meg otthonunkba. A nappaliban vagy a hálóban sokan szeretik ekkor a könyvespolcot is feldíszíteni, nemcsak a tematikához illő könyvekkel, de apró dekorációs kellékekkel is. Cikkünkben bemutatjuk, mely könyveket és kellékeket érdemes beszerezni az igazán ünenpi hangulatért!

Promóció |

Dekoráljunk okosan!

Fontos, hogy mennyi hely van a polcainkon, valamint a lakás és a mi egyéni gondolkodásunk milyen stílust tükröz. Ez a karácsonyi dekoráció kiválasztásakor elengedhetetlenül fontos, hogy olyat válasszunk, amit mi ízlésesnek találunk, vagy örömmel töltené el a szívünket, amikor rávetjük a tekintetünket. 

Némelyik még a szezonon kívül is szuper kellék lehet: egy csinosan világító fényfüzér vagy egy száras, csillogó művirág esztétikus elem a polcokon. A semleges színekben vagy az élénkpirosban, aranyban ragyogó festett tollak megfelelő elhelyezése a polcokon szintén gyönyörű hatást nyújtanak majd, akár karácsony idején, akár azon kívüli időszakban is.

Ha van néhány egyedi karácsonyfagömb a tarsolyunkban, érdemes azokból is egyesével vagy párosával szétszórni néhányat a polcokon - persze úgy, hogy a karácsonyi figurák vagy a könyvtámaszok mellől ne tudjanak elgurulni.

-

A fotó forrása: Ewalds.hu

Könyvek, szeretettel

Ha pár mesés, karácsonyi témájú könyvet is örömmel csempésznénk saját vagy szeretteink polcára, akkor az alábbi, kínálatunkban megtalálható műveket javasoljuk:

  • Karácsony éjjelén - Térbeli mesekönyv: Ez a kihajtható történet a kicsiknek tökéletes választás arra, hogy átjárja őket a karácsonyi hangulat, és megismerjék vele a nyugati világ stílusát.
  • J. R. R. Tolkien - Karácsonyi levelek: az alkotó saját rajzaival diszített műve nemcsak a kicsiket, de a felnőtt fikció rajongóit is megérintheti. 
  • Karen Swan - Karácsonyi parti: téli remekmű a titkok és intrikák, nyomozások szerelmeseinek.
  • W. Bruce Cameron - Karácsonyi kutyavásár: azoknak, akik szeretnének kutyát, és azoknak, akik még nem tudják, hogy szeretnének.

Bízunk benne, hogy a fenti kínálatból boldog estéket és meghitt pillanatokat tudunk teremteni!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

5 könyvből készült film és sorozat, amit májusban nézhetsz a Netflixen

Visszatér egy igazi Netflix-kedvenc, a Bridgerton, de Jeff Bridgest is új sorozatban láthatjuk.

...
Szórakozás

Viszály: kinek fáj jobban az árulás, Capoténak vagy a Hattyúknak?

Fényűzés, intrika, hűtlenség, egy megtörtént botrány, sztárszínészek –  a Viszály: Capote és a Hattyúk című sorozatban minden adott a sikerhez. Megnéztük.

...
Szórakozás

Ezeket az új adaptációkat nézd májusban a Disney+-on!

A Disney+ április végi és májusi premierjei között négy könyvadaptációt is találsz. 

Polc

Jesmyn Ward rabszolgalányról szóló története a test nyelvén mesél pokoljárásról és felemelkedésről

...

Stephen King 50 éves horrorja egy menstruáló kamaszlány miatt vált klasszikussá

...

A Kovács ikrek fergeteges családregénye sokkal többről szól, mint beszűkült parasztokról

...

Kemény Lili harcai: az önéletírás mint felszámolás és teremtés

...
...

Ezt senki nem mondta: Hallgasd meg a podcast első évadának összes epizódját!

...

Stephen King 50 éve beleélte magát a menstruáló kamaszlány bosszújába

...

Kerber Balázs: Az olvasás az sokszor az íráshoz is inspirációt jelent (podcast)