Íme a legjobb karácsonyi könyvek és kellékek, amik nem hiányozhatnak a polcról!

Ahogy hullani kezdenek a levelek és a nappalok egyre rövidebbé és szürkévé válnak, azzal együtt közelebb kerülünk az egyik legszebb ünnephez: a karácsonyhoz. Az ezt megelőző időszakban már sürgünk-forgunk, hogy a lehető legidillibb karácsonyi hangulatot teremtsük meg otthonunkba. A nappaliban vagy a hálóban sokan szeretik ekkor a könyvespolcot is feldíszíteni, nemcsak a tematikához illő könyvekkel, de apró dekorációs kellékekkel is. Cikkünkben bemutatjuk, mely könyveket és kellékeket érdemes beszerezni az igazán ünenpi hangulatért!

Promóció |

Dekoráljunk okosan!

Fontos, hogy mennyi hely van a polcainkon, valamint a lakás és a mi egyéni gondolkodásunk milyen stílust tükröz. Ez a karácsonyi dekoráció kiválasztásakor elengedhetetlenül fontos, hogy olyat válasszunk, amit mi ízlésesnek találunk, vagy örömmel töltené el a szívünket, amikor rávetjük a tekintetünket. 

Némelyik még a szezonon kívül is szuper kellék lehet: egy csinosan világító fényfüzér vagy egy száras, csillogó művirág esztétikus elem a polcokon. A semleges színekben vagy az élénkpirosban, aranyban ragyogó festett tollak megfelelő elhelyezése a polcokon szintén gyönyörű hatást nyújtanak majd, akár karácsony idején, akár azon kívüli időszakban is.

Ha van néhány egyedi karácsonyfagömb a tarsolyunkban, érdemes azokból is egyesével vagy párosával szétszórni néhányat a polcokon - persze úgy, hogy a karácsonyi figurák vagy a könyvtámaszok mellől ne tudjanak elgurulni.

-

A fotó forrása: Ewalds.hu

Könyvek, szeretettel

Ha pár mesés, karácsonyi témájú könyvet is örömmel csempésznénk saját vagy szeretteink polcára, akkor az alábbi, kínálatunkban megtalálható műveket javasoljuk:

  • Karácsony éjjelén - Térbeli mesekönyv: Ez a kihajtható történet a kicsiknek tökéletes választás arra, hogy átjárja őket a karácsonyi hangulat, és megismerjék vele a nyugati világ stílusát.
  • J. R. R. Tolkien - Karácsonyi levelek: az alkotó saját rajzaival diszített műve nemcsak a kicsiket, de a felnőtt fikció rajongóit is megérintheti. 
  • Karen Swan - Karácsonyi parti: téli remekmű a titkok és intrikák, nyomozások szerelmeseinek.
  • W. Bruce Cameron - Karácsonyi kutyavásár: azoknak, akik szeretnének kutyát, és azoknak, akik még nem tudják, hogy szeretnének.

Bízunk benne, hogy a fenti kínálatból boldog estéket és meghitt pillanatokat tudunk teremteni!

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Daniel Craig lezárta az egyik legsikeresebb Bond-korszakot

A 25. James Bond-film egyben lezárása is az elmúlt 15 évnek. Daniel Craig búcsúzik a legendás filmszereptől, amely az utóbbi időben összenőtt vele. A most a mozikba került 007 Nincs idő meghalni vízválasztó a franchise történetében. Ennek megfelelően a filmesek kuriózummal készültek. Spoilermentesek leszünk!

...
Szórakozás

Pazar látvánnyal és elaprózott cselekménnyel indul Asimov Alapítványának adaptációja

Isaac Asimov örökérvényű sci-fi klasszikusából, az Alapítványból az Apple TV Plus jóvoltából végre sorozat készült. Hogy méltó-e az alapjául szolgáló könyvekhez, az még a jövő zenéje. A tévésorozat látványvilágára két epizód után nem lehet panasz.

...
Szórakozás

Störr kapitány megtanulja: a szerelem nem birtokviszony

A feleségem története nagyívű, pazar látványvilágú film, ami a féltékenység mellett a férfivilágról és az európaiságról is beszél.

...
Szórakozás

Szabó Magda történelmi drámájától nem idegen a humor sem

A Kelet és Nyugat határán élő népeknek mindig el kell dönteniük, melyik irányba húznak. Ennek a bizonytalanságnak a gyökereiről szól Szabó Magda Az a szép, fényes nap című drámája, amelyet a Vörösmarty Színház tűzött műsorára. A Vajk, azaz István király megkereszteléséről szóló darab most az eSzínház Fesztiválon látható.

...
Szórakozás

A Kiváló dolgozók szembesít minket a gondoskodás valódi arcával 

A gondoskodás szó hallatán csupa kellemes, szeretetteljes, melegséget árasztó érzés juthat eszünkbe és ennek talán így is kellene lennie, ha minden rendben volna. Boross Martin, az Örkény Színház színészei és tíz szociális szférában dolgozó szakember viszont nem hagyja, hogy homokba dugjuk a fejünket.

...
Szórakozás

Három nő és a 90-es évek legbrutálisabb maffiája

Három nő, három megrázó monológ, amik egymás váltva mesélnek arról a dunaszerdahelyi időszakról a kilencvenes években, amikor a maffia uralta a várost és a környéket. 

Polc

Az egykori 56-os menekült a gazdasági csodát kóstolgató NSZK-ban nyomoz

...

Az Afázia rendhagyó sci-fi az emberiség és a magyarok jövőjéről

...

Dühös nők transzgenerációs sérüléseket gyógyítanak – Bethany Webster Anyaseb című könyvéről

...

Háy megmutatja, milyen mélyszegénységben élő, falusi cigánylányként felnőni

...
...

Színt vall a Könyves: így olvastuk mi a kötelező olvasmányokat! [podcast]

...

Závada Péter átiratában Rómeó első szerelme a drog [Kötelező]

...

A mansfieldi kastélyban Austen nem félt egy unortodox hősnőt a középpontba tenni [Az Austen-projekt]

...

Knausgård, Sally Rooney és A Zöld Lovag [10 perc Könyves]