KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Márton Krisztina: Az út vége [Képalá]

Képalá |

Csak meg ne hallják az ajtó csukódását…! A bakancsom az udvaron veszem fel, innen már nem hallhatnak meg, azzal kifújom a benntartott levegőt. Az utca csupasz, a kutyák láncszerű vonyítása adja az egyetlen életjelet. Összehúzom a kabátom. Ez egy biztonságos környék, most mégis hátra- hátralesek, és hálás vagyok a lámpaoszlopokért. 

Rejtélyes büszkeséggel töltődök fel, hiszen már régóta tervezem ezt. Tele vagyok adrenalinnal, valahogy izgalmas, hogy csak én tudok erről. 15 perc múlva felszabadulhatok, és nem kell néznem, hogy néznek-e. A sminkem provokatív, a felsőmet pedig ezidáig rejtegettem otthon, megöltek volna, ha meglátják. Ha titokban is, de kiálltam magamért most. 

Pár lépés maradt. Te jó ég! Lehunyom a szemem. Nagyot szippantok. Ez az utolsó lélegzetem, mielőtt átlépek a kapun. Mielőtt átlépek és önmagammá változom. Mosolygok, mint aki megfejtette a világegyetem nagy kérdését, de nem mondja el senkinek. Kinyitom a kaput. Belépek.

Láthatóan bedrogozott, üvöltő, részeg emberek. Verekednek, rángatják a zenére a testüket. Itt ezt szabad. Itt bárhogyan lehetsz boldog. Ez a szabadság, nem? Kissé súlyos.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Fedor Zsófia: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Botka Bianka: Véresen komolyan vett buli [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Fehér Judit: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

...

Kiss Tibor Noé: Az emberek 90%-a tragikus állapotban van [PODCAST]

...

Háy János: A körülöttünk lévő világ morálisan, ideológiailag be van árazva [PODCAST]

...

Lackfi János: Kedvencem a groteszk

...

Halász Rita: Egy ilyen témában néha bizony el kell menni a falig [PODCAST]

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv