KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Botka Bianka: Véresen komolyan vett buli [Képalá]

Képalá |

Reggel még bement a multiba ahol dolgozott. Ő is csak egy név és arc nélküli gép volt. Nagyon nem így képzelte el iskolás korában. Az első munkahelye, de már tudja, nem akar ilyen hétköznapokat nyugdíjas koráig. Az még 45 év. Mivel péntek volt, nekiállt bulit keresni estére. Megvette a koncertjegyet. Csak azt sajnálta, hogy a munka miatt lekési az előzenekart. Hívatta a főnök. Az IT jelezte neki, hogy magáncélra használja a céges számítógépet. Végighallgatta a főnök dörgedelmeit.
- Mi lesz így belőled? És egyáltalán hogy nézel ki? Mit képzelsz magadról? Ezért ki is rúghatnálak. Még próbaidős vagy.
Csak ült, nézett maga elé, de a fejében már szólt a zene. Érezte, hogy elnézést kéne kérnie, de tudta, hogy nem fog. A főnök folytatta:
- Ez egy munkahely, ide dolgozni jársz. Komolyan kellene venned a munkád. De most az egyszer adok még egy esélyt, nem rúglak ki.
Értette amit az mond neki, de nem érdekelte. Már tudta, hogy hétfőn nem fog bejönni dolgozni. Sőt ha most felmond, még odaér az előzenekarra. Kilépek, mondta és elindult az ajtó felé. Nem volt mit összepakolnia, gépiesen köszönt el kollégáitól.
A villamosról már hívta a haverokat, odaért az előzenekarra. A fülében még csengtek a főnök szavai: komolyan kell venni. Úgy döntött, megfogadja a tanácsot. Mától komolyan veszi magát, komolyan veszi azt is, hogy úgy él, ahogyan szeretne, élvezni fogja az életet és nem lesz többet az arc nélküli tömeg.
Véresen komolyan vette a bulit, és nyelvet öltött az általa utált világra. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Fehér Judit: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Lengyel Melinda: Az idei fesztiválozók [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Horváth-Szepesi Eszter: Spirálon magamba [Képalá]

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Mesés böngészők, varázslatos népmesék, kalandos történetek - Tíz gyerekkönyv a Könyvfesztivál kínálatából

Csütörtökön kezdetét vette a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amire rengeteg újdonsággal készültek a kiadók. A friss gyerekkönyvek közül válogattunk.

...
Gyerekirodalom

Kelta kincsvadászattal folytatódhatnak Mikó Csaba balatoni kalandjai

Egy hajó megmentése, valójában egy igazi nyomozás áll Mikó Csaba balatoni kalandregényének középpontjában. A Lukrécia megmentése új könyv, szerzője ugyanakkor már jó húsz éve papírra vetette. De milyen kötődése van az írónak a Balatonhoz, és hogyan tér vissza Gergő és Zsófi a folytatásban? Mikó Csabát kérdeztük.

...
Gyerekirodalom

„Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics” - Idén tízévesek a kuflik

A kuflik jöttek, láttak - és immáron tíz éve, hogy velünk vannak. A kis kukacszerű lények népszerűsége töretlen, amit jól mutat, hogy a szülinapra megjelent a 20. könyv, és még egy új tematikus játszótér is nyílt Budapesten.