KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Botka Bianka: Véresen komolyan vett buli [Képalá]

Képalá |

Reggel még bement a multiba ahol dolgozott. Ő is csak egy név és arc nélküli gép volt. Nagyon nem így képzelte el iskolás korában. Az első munkahelye, de már tudja, nem akar ilyen hétköznapokat nyugdíjas koráig. Az még 45 év. Mivel péntek volt, nekiállt bulit keresni estére. Megvette a koncertjegyet. Csak azt sajnálta, hogy a munka miatt lekési az előzenekart. Hívatta a főnök. Az IT jelezte neki, hogy magáncélra használja a céges számítógépet. Végighallgatta a főnök dörgedelmeit.
- Mi lesz így belőled? És egyáltalán hogy nézel ki? Mit képzelsz magadról? Ezért ki is rúghatnálak. Még próbaidős vagy.
Csak ült, nézett maga elé, de a fejében már szólt a zene. Érezte, hogy elnézést kéne kérnie, de tudta, hogy nem fog. A főnök folytatta:
- Ez egy munkahely, ide dolgozni jársz. Komolyan kellene venned a munkád. De most az egyszer adok még egy esélyt, nem rúglak ki.
Értette amit az mond neki, de nem érdekelte. Már tudta, hogy hétfőn nem fog bejönni dolgozni. Sőt ha most felmond, még odaér az előzenekarra. Kilépek, mondta és elindult az ajtó felé. Nem volt mit összepakolnia, gépiesen köszönt el kollégáitól.
A villamosról már hívta a haverokat, odaért az előzenekarra. A fülében még csengtek a főnök szavai: komolyan kell venni. Úgy döntött, megfogadja a tanácsot. Mától komolyan veszi magát, komolyan veszi azt is, hogy úgy él, ahogyan szeretne, élvezni fogja az életet és nem lesz többet az arc nélküli tömeg.
Véresen komolyan vette a bulit, és nyelvet öltött az általa utált világra. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Fehér Judit: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Lengyel Melinda: Az idei fesztiválozók [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Horváth-Szepesi Eszter: Spirálon magamba [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Kiss Judit Ágnes meséjében egy mentett kutya és egy kóbor cica emelkedik felül az ellentéteken

Aranyos állatok, egy hatalmas szívű gazdi, az otthon melege és apró kis konfliktusok Kiss Judit Ágnes új meséjében.

...
Gyerekirodalom

Ecsédi Orsolya hőse csak könyvek szereplőibe tud beleesni

A Juli vagyok, könyvmoly címszereplőjét a valódi, hús-vér fiúk nem érdeklik, még soha nem volt szerelmes. Azaz dehogynem: csak éppen könyvek szereplőibe. Juli mindenesetre most megkapja a lehetőséget, hogy változtasson a dolgok menetén. Olvass bele!

...
Gyerekirodalom

Mi a népmesék titka, és hogyan lehet újragondolni ezeket a történeteket? [Bookline Kids]

Zalka Csenge Virág A Százegy ajtajú palota című mesekönyve megőrzi a népmesei elemeket, de sikeresen ötvözi azokat a mai gyerekek számára izgalmas témákkal.