KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Botka Bianka: Véresen komolyan vett buli [Képalá]

Képalá |

Reggel még bement a multiba ahol dolgozott. Ő is csak egy név és arc nélküli gép volt. Nagyon nem így képzelte el iskolás korában. Az első munkahelye, de már tudja, nem akar ilyen hétköznapokat nyugdíjas koráig. Az még 45 év. Mivel péntek volt, nekiállt bulit keresni estére. Megvette a koncertjegyet. Csak azt sajnálta, hogy a munka miatt lekési az előzenekart. Hívatta a főnök. Az IT jelezte neki, hogy magáncélra használja a céges számítógépet. Végighallgatta a főnök dörgedelmeit.
- Mi lesz így belőled? És egyáltalán hogy nézel ki? Mit képzelsz magadról? Ezért ki is rúghatnálak. Még próbaidős vagy.
Csak ült, nézett maga elé, de a fejében már szólt a zene. Érezte, hogy elnézést kéne kérnie, de tudta, hogy nem fog. A főnök folytatta:
- Ez egy munkahely, ide dolgozni jársz. Komolyan kellene venned a munkád. De most az egyszer adok még egy esélyt, nem rúglak ki.
Értette amit az mond neki, de nem érdekelte. Már tudta, hogy hétfőn nem fog bejönni dolgozni. Sőt ha most felmond, még odaér az előzenekarra. Kilépek, mondta és elindult az ajtó felé. Nem volt mit összepakolnia, gépiesen köszönt el kollégáitól.
A villamosról már hívta a haverokat, odaért az előzenekarra. A fülében még csengtek a főnök szavai: komolyan kell venni. Úgy döntött, megfogadja a tanácsot. Mától komolyan veszi magát, komolyan veszi azt is, hogy úgy él, ahogyan szeretne, élvezni fogja az életet és nem lesz többet az arc nélküli tömeg.
Véresen komolyan vette a bulit, és nyelvet öltött az általa utált világra. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Fehér Judit: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Lengyel Melinda: Az idei fesztiválozók [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Horváth-Szepesi Eszter: Spirálon magamba [Képalá]

KARÁCSONY
...
Beleolvasó

Mikor jön el az a nap, amikor a kukák világgá mennek?

Az Amikor a kukák világgá mentek című antológiában kortárs szerzők örökítik meg, hogy ők miként gondolkodnak a környezetvédelemről, és mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról.

...
Nagy

Az író Janikovszky Éva már ott van a kamasz Kucses Éva naplójában

A Janikovszky Éva által bő nyolcvan éve vezetett füzetek most végre könyv alakban is megjelentek, a Naplóm című kötet pedig az 1938-1944 közötti időszak kamaszéveit villantja elénk.

...
Beleolvasó

Ha bárkit lemásolhatnál a világon, kit választanál?

Ronil Caine első regénye, a Lilian egy titokzatos cég körül játszódik, aminek mindenre elszánt vérprofi vezetője gazdag embereket hálóz be, hogy aztán kedvenc sztárjaik másolatait adja el nekik egy-két hétre. Olvass bele!

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Varró Dániel Diótörőjébe időnként belecsúszik a 21. század

Varró Dániel verses mesében dolgozta fel az egyik legnagyobb karácsonyi klasszikust, melyhez Szegedi Katalin gondolta újra a Diótörő figuráját.

...
Nagy

Közös élettársunk: a szorongás

Az elmúlt hónapokban a szorongás a mindennapjaink része lett, de alapvetően miért szorongunk, mihez kezdhetünk vele, és milyen könyvekkel segíthetünk a gyerekeknek és a kamaszoknak a feldolgozásban? A Yelon és a Könyves Magazin közös cikkében erre keressük a választ.

...
Gyerekirodalom

Nézegess otthonról Rofusz Kinga-képeket!

Az esztergomi könyvtár a korlátozások miatt az interneten rendezi meg a meseillusztrátorok hetét, amelynek ezúttal Rofusz Kinga a meghívottja. Nézegessetek képeket az Otthonból vagy a Kapitány és Narancshalból.