KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Botka Bianka: Véresen komolyan vett buli [Képalá]

Képalá |

Reggel még bement a multiba ahol dolgozott. Ő is csak egy név és arc nélküli gép volt. Nagyon nem így képzelte el iskolás korában. Az első munkahelye, de már tudja, nem akar ilyen hétköznapokat nyugdíjas koráig. Az még 45 év. Mivel péntek volt, nekiállt bulit keresni estére. Megvette a koncertjegyet. Csak azt sajnálta, hogy a munka miatt lekési az előzenekart. Hívatta a főnök. Az IT jelezte neki, hogy magáncélra használja a céges számítógépet. Végighallgatta a főnök dörgedelmeit.
- Mi lesz így belőled? És egyáltalán hogy nézel ki? Mit képzelsz magadról? Ezért ki is rúghatnálak. Még próbaidős vagy.
Csak ült, nézett maga elé, de a fejében már szólt a zene. Érezte, hogy elnézést kéne kérnie, de tudta, hogy nem fog. A főnök folytatta:
- Ez egy munkahely, ide dolgozni jársz. Komolyan kellene venned a munkád. De most az egyszer adok még egy esélyt, nem rúglak ki.
Értette amit az mond neki, de nem érdekelte. Már tudta, hogy hétfőn nem fog bejönni dolgozni. Sőt ha most felmond, még odaér az előzenekarra. Kilépek, mondta és elindult az ajtó felé. Nem volt mit összepakolnia, gépiesen köszönt el kollégáitól.
A villamosról már hívta a haverokat, odaért az előzenekarra. A fülében még csengtek a főnök szavai: komolyan kell venni. Úgy döntött, megfogadja a tanácsot. Mától komolyan veszi magát, komolyan veszi azt is, hogy úgy él, ahogyan szeretne, élvezni fogja az életet és nem lesz többet az arc nélküli tömeg.
Véresen komolyan vette a bulit, és nyelvet öltött az általa utált világra. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Fehér Judit: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Lengyel Melinda: Az idei fesztiválozók [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Horváth-Szepesi Eszter: Spirálon magamba [Képalá]

Az évtized könyve
...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 4.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 3.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1.

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Szívünk rajta - Vicces, játékos, elgondolkodtató könyvek Északról

Februárban a Szívem egy bezárt bódé című norvég YA-könyv lett a hónap kiemelt könyve, amely keresetlen őszinteséggel, mégis érzékenyen navigál a kamaszlélek bugyraiban. Az észak-európai szerzők sokszor merészebben nyúlnak kényesebb témákhoz is, könyveikben ugyanakkor rengeteg a humoros elem, a játékosság. A Szívünk rajta matricásai között is számos ilyen akad, ezek közül választottunk ki most hármat.

...
Gyerekirodalom

Generációk nőttek fel Csukás István meséin

Egy éve nincs közöttünk Csukás István költő-meseíró, akinek olyan figurákat köszönhetünk, mint a Süsü, Festéktüsszentő Hapci Benő vagy Oriza-Triznyák.

...
Gyerekirodalom

100 éve született a Kisvakond megálmodója, Zdeněk Miler

100 éve született Zdeněk Miler és idén 65 éves a Kisvakond, mi pedig összeszedtük, nekünk melyek voltak a legemlékezetesebb Kisvakond-pillanataink.