KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Evanic Rita: Kezdet és vég [Képalá]

Képalá |

Már csak 2 óra az esti buliig. Ideje készülődni. Tyeta néni izgatottan vonult vissza a boszorkánykonyhába, hogy előkészítse a portékát. 
Soha nem gondolta volna, hogy a fia festéküzletéhez egy kisebb illegális szeszfőzde is jár majd. De mit panaszkodjon? Jól hoz a konyhára, megvan a betevő és még egy kicsivel több is az unokákra. Fiatalemberek jönnek-mennek, igaz nagyon randán tudnak kinézni, de külsejüket feledtetik a nénihez intézett szirupos szavak. 

A konyhaasztalon egymás mellett sorakoztak a kólás és ásványvizes palackok, literes és fél literes kiszerelésben, szesszel töltve. Tetejükön alkoholos filccel rajzolt M, S vagy V betűk jelölték, hogy éppen málna- , szilvapálinka, esetleg vodka került-e beléjük. 

A bejárati ajtó felől hangos röhögés szűrődött be, majd trillázva megszólalt a csengő. Tyeta kihúzta magát, végigsimította kötényruháját, vett egy nagy levegőt, és szélesre tárta az ajtót.
A tornácot taréjos, szakadtra színezett fiatalok töltötték meg. Egy 16 éves vigyorgó suhanc ragadta magához a kezdeményezést. 
– Tyeta, ugye tudja, hogy maga a kezdet és a vég? Itt kezdünk minden estét, mert akkor biztos, hogy rendesen végünk lesz! – a társaság tagjai felvihogtak. 
– Jajj fiam, ne kábíts... Mi kéne? – mosolygott Tyeta.
– Egy nagy szilva meg egy kis vodka – vallotta be a fiú, és egy maréknyi aprót nyomott Tyeta kezébe.
Tyeta sarkon fordult. Nem számolta meg a pénzt, csak zsebre vágta, és már hozta is a portékát, hogy bebiztosítsa a srácok estéjét.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Csákvári Eszter: Minden mindegy [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Lakatos Zsolt: Eltört szavak színdarabjai [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Szvitil Ila: Tépett élet [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv

...

Kiss Tibor Noé: Az emberek 90%-a tragikus állapotban van [PODCAST]

...

Háy János: A körülöttünk lévő világ morálisan, ideológiailag be van árazva [PODCAST]

...

Lackfi János: Kedvencem a groteszk

...

Halász Rita: Egy ilyen témában néha bizony el kell menni a falig [PODCAST]