Nádasdy Ádám: Üdvözletünket küldjük Nyugatról, a ködös Albionból [Képeslap]

Idén nyáron egy apró analóg játékra hívtuk meg a kortárs írókat, mert a járvánnyal együtt érkező online élet már saját magunktól is elidegenített, nem csak egymástól: arra kértük őket, küldjenek nekünk képeslapot. Az előző hetekben megmutattuk nektek, milyen lapokat kaptunk, most Nádasdy Ádám küldeményét láthatjátok. 

Könyves Magazin | 2020. október 01. |

A képeslap fura műfaj, amelyet eleve úgy találtak ki, hogy bárki elolvashatja, például a postás, a lakóközösség tagjai vagy a szerelmünk szülei is: jól behatárolható keret, kitöltésre váró fehér felület, giccses vagy értelmezhetetlen kép, a világ legszebb és legáltalánosabb naplementéjével a Balatonról, a horvát tengerpartról vagy Barcelonából, ún. vicces grafikák, fura képeslap-humor. Mégis ilyeneket küldtünk haza szüleinknek, barátainknak, hogy jelezzük, nem égtünk le a napon, rendesen eszünk és van még zsebpénzünk, vagyis azért, hogy rögzítsünk egy állapotot. Szeretnénk visszahozni valamit a képeslapok valóságon túli nyaralásaiból.

Arra kértük a kortárs írókat, hogy küldjenek egy képeslapot, ami egyben időutazás is: a képeslapot írják a jövőnek, mintha azt 15-20 év múlva olvashatnánk, töltsék meg a képeslapot tartalommal, legyen az egy idézet, egy üzenet, egy vers vagy akár egy novella helye. 

A beérkező képeslapoknak nagyon örültünk, most pedig, hogy véget ért a nyár, megosztjuk veletek is, milyen küldeményeket kaptunk. Most Nádasdy Ádám képeslapját láthatjátok: 

Kedves Könyvesek!

Üdvözletünket küldjük Nyugatról, a ködös Albionból. Itt emeletes buszok vannak, és baloldali közlekedés. Az angolok nagyon udvariasak. Guiness sört is kapni. Érdemes kijönni!

Sok szeretettel,

Nádasdy Ádám és Patczai Márk

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Kedves Közeljövő, ne gyere túl közel! [Képeslap]

Idén nyáron arra kértük a kortárs írókat, hogy küldjenek egy képeslapot. Kemény Zsófi a Közeljövőnek írt üzenetet. 

...
Nagy

„Megadom a kegyelemdöfést” [Képeslap]

Idén nyáron egy apró analóg játékra hívtuk meg a kortárs írókat, mert a járvánnyal együtt érkező online élet már saját magunktól is elidegenített, nem csak egymástól: arra kértük őket, küldjenek nekünk képeslapot.  Most Fiala Borcsa küldeményét láthatjátok. 

...
Nagy

Lisszaboni koan [Képeslap]

Idén nyáron egy apró analóg játékra hívtuk meg a kortárs írókat, mert a járvánnyal együtt érkező online élet már saját magunktól is elidegenített, nem csak egymástól: arra kértük őket, küldjenek nekünk képeslapot. A következő napokban megmutatjuk nektek, milyen lapokat kaptunk. 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.

...
Zöld

A szerzetes, aki megalkotta a középkori Google Earth-öt

Fra Mauro, a velencei laikus testvér az addigi történelem legrészletesebb térképét készítette el az 1450-es években. Csettintenének rá a Google Earth tervezői is.

...
Zöld

Vajon tudod a választ 3 egyszerű kérdésre a pedofíliáról és a gyerekek elleni erőszakról?

A cikkben könyveket is találsz a Hintalovon ajánlásával!

...
Nagy

Vérfertőző, wannabe-sátán és kölyökmedve-tulajdonos – 10 érdekesség a 200 éve elhunyt Byronról

George Byron mindent megvalósított, amit egy romantikus költő ismérvének gondolunk. Halálának 200. évfordulóján tíz érdekességet gyűjtöttünk össze a lírájáról és a botrányairól.

Szerzőink

...
Kolozsi Orsolya

Mivel pörgeti fel egy mentalista Camilla Läckberg új szektás krimijét?

...
Vass Norbert

Mit szeretnek az emberek a kihalt Balatonban? Ebből az albumból megtudod

...
Vass Norbert

Milyen apa volt Hemingway?

...

Ezt senki nem mondta – Szabó T. Anna és Dragomán György: Azt terveztük, hogy szabad gyerekeket fogunk nevelni

...

Kemény Lili: Az életemet nem különösebben tartom érdekesnek

...

Ezt senki nem mondta – Dr. Benkovics Júlia: Mi történik a nőgyógyásszal, amikor terhes lesz?