Stanley Tucci könyvespolca maga a nagybetűs KÁOSZ

Stanley Tucci könyvespolca maga a nagybetűs KÁOSZ

Könyves Magazin | 2020. május 26. |

A karantén egyik szembetűnő velejárója, hogy a közvetítéseken az emberek rendszerint a könyvespolcaik előtt jelentkeznek be. Egy csomóan persze gondosan megtervezik, hogy éppen mi látsszon a képen, de még ha így is van, rengeteg minden leszűrhető egy rakás könyvből. A Town and Country magazin felkérte Thatcher Wine könyvkurátort, hogy véleményezze a hírességek élő bejelentkezéseiben, instagram- és facebook-képein látható könyvespolcokat és értékelje őket. A végeredmény több mint vicces, mutatunk párat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cumin-roast aubergines, chickpeas, walnuts and dates from Diana Henry’s book - SIMPLE.

Stanley Tucci (@stanleytucci) által megosztott bejegyzés,

Amikor Stanley Tucci nekiállt összerittyenteni ezt a kis padlizsános ételt, még nem sejtette, hogy hamarosan beüt a könyv-armageddon, és Thatcher Wine kritikájában ízekre szedi a háttérben felsejlő könyvespolcot. Ide-oda dőlő könyvek, zéró könyvtámasz, és egy csodaszép kerámia, amely sehogy sem tud érvényesülni. Wine szerint nyilván már évek óta ez a helyzet a polcon, és szemlátomást senkinek sem bántja a szemét. A 10-ból lesújtó 4 pont jár erre a káoszra. 

Andy Cohen műsorvezető polcán azt sem tudja az ember, mit nézzen meg először, és Thatcher Wine is arra jutott, hiába a sok érdekesség, egyszerűen túl sok, a harmadát ki kellene vágni. Jó tanács: vegyítsük a könyveket és a tárgyakat a polcokon, jól fognak mutatni. Jelen állapotban Andy Cohen polcrendszere csak 5 pontot ér. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

“I have every confidence in your remarkable capacity to rise to the challenges posed by this crisis, whilst embodying the Ramadan spirit of charity and selflessness.” The Prince of Wales this evening shared a message to Muslims across the UK and the Commonwealth, wishing them a Ramadan Mubarak at the start of the month of #Ramadan, and praised their response to the current health crisis. The pre-recorded video message was shared in a virtual Iftar that brought together young people observing #RamadanAtHome. The online gathering was organised by the @nazlegacyfoundation and @mosaicnetwork, an initiative founded by The Prince of Wales in 2007 and now part of The Prince’s Trust. Visit princeofwales.gov.uk for the full message.

Clarence House (@clarencehouse) által megosztott bejegyzés,

Ne akadjunk fent a kicsit tépett papírborítón, Thatcher Wine szemében kimondottan jó pont, hogy nem lettek újrakötve és megmutathatják eredeti szépségüket. Ha valamibe bele lehet szerinte kötni, az a polcok rövidsége, szóval, Károly herceg jobban tenné, ha villámgyors audienciára rendelné a királyi asztalosokat. Addig is 8 ponttal vigasztalódhat a 10-ből!

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Rowling színek szerint rendezi a könyveit

A karanténidőszakot mindenki másként tölti - a Harry Potter-könyvek írója például most látta elérkezettnek az időt, hogy a könyveit rendezgesse, a végeredményt pedig meg is mutatta.

...
Általános cikkek

Könyvespolc: Náray Tamás

...
Általános cikkek

Hajtogass könyvespolcot!

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

A magyar történelemben jobb sztorik vannak, mint bármelyik fantasyben

Nógrádi Gergely új kötete, a történelmi és fantasyszálakat vegyítő Brunar – A Mirrén titka nyolcszáz évet visz vissza az időben. A regényt a két Nógrádi, apa és fia társaságában mutatták be.

...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: állati kommunikációról szóló non-fiction lett a hónap könyve

A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő gyerekirodalmi alkotást: a választás szeptemberben Peter Wohlleben gyerekkönyvére esett.

...
Gyerekirodalom

II. Rákóczi Ferenc a pestissel küzd, közben a szerelmével csetel

Miről folytatott kommentháborút Kazinczy és Batsányi, hogyan működött Kempelen Farkas sakkautomatája és milyen praktikákkal védekeztek elődeink a pestis ellen - mindez kiderül Lőrinc László 25 szelfi-sorozatának új kötetéből, amely ezúttal a felvilágosodás korába vezet.

A hét könyve
Kritika
Sally Rooney hősei nem találják a szépséget a műanyag világban
...
Kritika

Kőhalmi élvezi a klímakatasztrófát

Egy maciméz a főszereplője Kőhalmi Zoltán második regényének, Az utolsó 450 évnek. A vad, sőt bátor ötletből egy nagyon szórakoztató sci-fi bontakozik ki, ami csak azért nem nevezhető disztópiának, mert simán alakulhat így a klímakatasztrófa. Szekunder szégyenérzet: azon nevetünk, hogy tönkretesszük a bolygónkat. A hét könyve okos és vicces sci-fi, ami hibái ellenére óriási vállalás volt.

Hírek
...
Hírek

Rendeld meg a 100 oldalas Esterházy-különszámot és az Ottlik-másolatot!

...
Szórakozás

A korona tarolt az Emmy-gálán, A szolgálólány meséje negatív rekordot döntött

...
Hírek

Rekordáron kelt el egy aukción a Frankenstein első kiadása

...
Hírek

Nick Cave könyvben mesél a fia halála utáni évekről

...
Hírek

Eddig ismeretlen Tennessee Williams-novellát találtak a háború utáni Olaszországról

...
Beleolvasó

Egy úri csirkefogó esete a brit nyomozóval: Arsène Lupin Herlock Sholmes ellen

...
Szórakozás

Beperelte a Netflixet a grúz sakklegenda A vezércsel miatt

...
Hírek

Austen megmutatta, milyen egyenlőtlennek lenni az egyenlők között

...
Hírek

Leszedették a Meseország mindenkiét egy könyvtár polcáról, miután olvasók feljelentést tettek