Stanley Tucci könyvespolca maga a nagybetűs KÁOSZ

Stanley Tucci könyvespolca maga a nagybetűs KÁOSZ

Könyves Magazin | 2020. május 26. |

A karantén egyik szembetűnő velejárója, hogy a közvetítéseken az emberek rendszerint a könyvespolcaik előtt jelentkeznek be. Egy csomóan persze gondosan megtervezik, hogy éppen mi látsszon a képen, de még ha így is van, rengeteg minden leszűrhető egy rakás könyvből. A Town and Country magazin felkérte Thatcher Wine könyvkurátort, hogy véleményezze a hírességek élő bejelentkezéseiben, instagram- és facebook-képein látható könyvespolcokat és értékelje őket. A végeredmény több mint vicces, mutatunk párat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cumin-roast aubergines, chickpeas, walnuts and dates from Diana Henry’s book - SIMPLE.

Stanley Tucci (@stanleytucci) által megosztott bejegyzés,

Amikor Stanley Tucci nekiállt összerittyenteni ezt a kis padlizsános ételt, még nem sejtette, hogy hamarosan beüt a könyv-armageddon, és Thatcher Wine kritikájában ízekre szedi a háttérben felsejlő könyvespolcot. Ide-oda dőlő könyvek, zéró könyvtámasz, és egy csodaszép kerámia, amely sehogy sem tud érvényesülni. Wine szerint nyilván már évek óta ez a helyzet a polcon, és szemlátomást senkinek sem bántja a szemét. A 10-ból lesújtó 4 pont jár erre a káoszra. 

Andy Cohen műsorvezető polcán azt sem tudja az ember, mit nézzen meg először, és Thatcher Wine is arra jutott, hiába a sok érdekesség, egyszerűen túl sok, a harmadát ki kellene vágni. Jó tanács: vegyítsük a könyveket és a tárgyakat a polcokon, jól fognak mutatni. Jelen állapotban Andy Cohen polcrendszere csak 5 pontot ér. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

“I have every confidence in your remarkable capacity to rise to the challenges posed by this crisis, whilst embodying the Ramadan spirit of charity and selflessness.” The Prince of Wales this evening shared a message to Muslims across the UK and the Commonwealth, wishing them a Ramadan Mubarak at the start of the month of #Ramadan, and praised their response to the current health crisis. The pre-recorded video message was shared in a virtual Iftar that brought together young people observing #RamadanAtHome. The online gathering was organised by the @nazlegacyfoundation and @mosaicnetwork, an initiative founded by The Prince of Wales in 2007 and now part of The Prince’s Trust. Visit princeofwales.gov.uk for the full message.

Clarence House (@clarencehouse) által megosztott bejegyzés,

Ne akadjunk fent a kicsit tépett papírborítón, Thatcher Wine szemében kimondottan jó pont, hogy nem lettek újrakötve és megmutathatják eredeti szépségüket. Ha valamibe bele lehet szerinte kötni, az a polcok rövidsége, szóval, Károly herceg jobban tenné, ha villámgyors audienciára rendelné a királyi asztalosokat. Addig is 8 ponttal vigasztalódhat a 10-ből!

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Rowling színek szerint rendezi a könyveit

A karanténidőszakot mindenki másként tölti - a Harry Potter-könyvek írója például most látta elérkezettnek az időt, hogy a könyveit rendezgesse, a végeredményt pedig meg is mutatta.

...
Általános cikkek

Könyvespolc: Náray Tamás

...
Általános cikkek

Hajtogass könyvespolcot!

KÉPALÁ 2020
...
Nagy

Elindult a KÉPALÁ pályázat - Neked mit mesél a fotó?

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Győry Domonkos: Papamobil [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Papp Ágnes: Vízidő [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Meseország mindig is mindenkié volt, csak erről nem tudott mindenki

Nagy Boldizsárt, a kötet szerkesztőjét kérdeztük a Meseország mindenkié koncepciójáról, és beszélt a Grimm-mesék hatásáról, a Disney-film változásáról és a kötet szakértőcsapatáról.

...
Hírek

Boldizsár Ildikó: Meseország valóban mindenkié, mi döntjük el, hogy kit/mit engedünk onnan magunkhoz

Napok óta a Meseország mindenkié című mesekönyv tartja lázban az országot. Boldizsár Ildikó író-meseterapeuta azonban megszerezte és elolvasta a kötetet, majd egy Facebook-posztban fejtette ki, miről is szólnak a mesék, és mi a véleménye a botrányról.

...
Gyerekirodalom

Milyen kortársat vigyünk az iskolába? [Manó]

Mindig élénk figyelem kíséri és parázs vita zajlik akörül, hogy mi kerüljön fel az iskolai kötelező olvasmányok listájára. A téma örök, mi pedig eljátszottunk a gondolattal, ha tehetnék, a hazai gyerekkönyvkiadók vajon milyen kortárs műveket ajánlanának a tanárok figyelmébe. Ezúttal a Manó Könyvek alternatíváit mutatjuk.

A hét könyve
Kritika
A sötétség azért van, hogy könnyebben meglássuk a jót
...
Nagy

Csillag Péter: Egy nap a mai futballviszonyok értékelése is biztosan érdemes lesz az utókor figyelmére

Az Ady stoplisban című kötetben magyar irodalmi alakok futballhoz való viszonya, a Kapufák és kényszerítők című könyvben a sport és a történelem kölcsönhatása került terítékre, a Hátsó füves című fotóalbum pedig a mai vidéki focira és a sport társadalmi vetületeire irányítja a reflektort. Interjú.

Hírek
...
Hírek

Mit taníthat nekünk a Rubik-kocka pandémia idején?

...
Hírek

Kiss Tibor Noéval és Máté Gáborral indul a Határok a Hadikban

...
Hírek

Minisorozatot készít az HBO Nesbo A fiújából

...
Hírek

Nem jelenhetett meg a Péterfy-Novák Évával készült interjú a 168 órában

...
Hírek

Jövőre két Philip Roth-életrajz jön Amerikában

...
Hírek

A cyberpunktól a Dűnéig - Hétfőtől ismét Világok Találkozása