Stanley Tucci könyvespolca maga a nagybetűs KÁOSZ

Stanley Tucci könyvespolca maga a nagybetűs KÁOSZ

Könyves Magazin | 2020. május 26. |

A karantén egyik szembetűnő velejárója, hogy a közvetítéseken az emberek rendszerint a könyvespolcaik előtt jelentkeznek be. Egy csomóan persze gondosan megtervezik, hogy éppen mi látsszon a képen, de még ha így is van, rengeteg minden leszűrhető egy rakás könyvből. A Town and Country magazin felkérte Thatcher Wine könyvkurátort, hogy véleményezze a hírességek élő bejelentkezéseiben, instagram- és facebook-képein látható könyvespolcokat és értékelje őket. A végeredmény több mint vicces, mutatunk párat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cumin-roast aubergines, chickpeas, walnuts and dates from Diana Henry’s book - SIMPLE.

Stanley Tucci (@stanleytucci) által megosztott bejegyzés,

Amikor Stanley Tucci nekiállt összerittyenteni ezt a kis padlizsános ételt, még nem sejtette, hogy hamarosan beüt a könyv-armageddon, és Thatcher Wine kritikájában ízekre szedi a háttérben felsejlő könyvespolcot. Ide-oda dőlő könyvek, zéró könyvtámasz, és egy csodaszép kerámia, amely sehogy sem tud érvényesülni. Wine szerint nyilván már évek óta ez a helyzet a polcon, és szemlátomást senkinek sem bántja a szemét. A 10-ból lesújtó 4 pont jár erre a káoszra. 

Andy Cohen műsorvezető polcán azt sem tudja az ember, mit nézzen meg először, és Thatcher Wine is arra jutott, hiába a sok érdekesség, egyszerűen túl sok, a harmadát ki kellene vágni. Jó tanács: vegyítsük a könyveket és a tárgyakat a polcokon, jól fognak mutatni. Jelen állapotban Andy Cohen polcrendszere csak 5 pontot ér. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

“I have every confidence in your remarkable capacity to rise to the challenges posed by this crisis, whilst embodying the Ramadan spirit of charity and selflessness.” The Prince of Wales this evening shared a message to Muslims across the UK and the Commonwealth, wishing them a Ramadan Mubarak at the start of the month of #Ramadan, and praised their response to the current health crisis. The pre-recorded video message was shared in a virtual Iftar that brought together young people observing #RamadanAtHome. The online gathering was organised by the @nazlegacyfoundation and @mosaicnetwork, an initiative founded by The Prince of Wales in 2007 and now part of The Prince’s Trust. Visit princeofwales.gov.uk for the full message.

Clarence House (@clarencehouse) által megosztott bejegyzés,

Ne akadjunk fent a kicsit tépett papírborítón, Thatcher Wine szemében kimondottan jó pont, hogy nem lettek újrakötve és megmutathatják eredeti szépségüket. Ha valamibe bele lehet szerinte kötni, az a polcok rövidsége, szóval, Károly herceg jobban tenné, ha villámgyors audienciára rendelné a királyi asztalosokat. Addig is 8 ponttal vigasztalódhat a 10-ből!

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek
Rowling színek szerint rendezi a könyveit

A karanténidőszakot mindenki másként tölti - a Harry Potter-könyvek írója például most látta elérkezettnek az időt, hogy a könyveit rendezgesse, a végeredményt pedig meg is mutatta.

...
Általános cikkek
Könyvespolc: Náray Tamás
...
Általános cikkek
Hajtogass könyvespolcot!
Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta
Szívünk rajta - Mesebeli és igazi lányok, akik fittyet hánytak az elvárásokra

Kik azok a lányhősök, akik nem ismerik azt a szót, hogy lehetetlen? Akik nem várnak tétlenül arra, hogy más megoldja a problémáikat vagy esetleg a - külvilág szerint - megfelelő mederbe terelje az életüket? Szerencsére a gyerekeknek szánt könyvekben is egyre többen vannak, most ezek közül mutatunk most hármat.

...
Gyerekirodalom
Így fog kinézni Rowling új meseregénye!

November 10-én jelenik meg angolul J.K. Rowling régi-új meseregénye, a The Ickabog.

...
Gyerekirodalom
A magyar népmesei motívumokat és a skót hagyományokat vegyíti Halász Margit

Szeptemberben jelenik meg Halász Margit Hetvenhét vörös bárány című gyerekkönyve a Prae Kiadónál, amelyet a Belgiumban élő Bogdán Viktória illusztrál. Mutatjuk a címadó történetet!

A hét könyve
Kritika
Milyen versek születtek a második világháború legsötétebb hónapjaiban?
...
Kritika
Milyen versek születtek a második világháború legsötétebb hónapjaiban?

Zoltán Gábor új kötete egy borzalmas időszak lenyomata versekben, melyet egy, a kétezres évekből visszatekintő szerző értelmez, így hozva létre egy rendkívül rétegzett, sokoldalú alkotást. A Szép versek 1944 a hét könyve. 

Hírek
...
Nagy
A sokkot nem lehet megúszni - #olvassnádast
...
Hírek
Ilyennek képzelte Pálfi György a Sömmit
...
Hírek
Ernest Hemingway kiadott művei hemzsegnek a hibáktól
...
Hírek
Magyar író nyerte rajongói kategóriában a legfontosabb fantasztikus irodalmi díjat, a Hugót!
...
Hírek
Milan Kundera a Morva Tartományi Könyvtárnak adományozza archívumát
...
Nagy
5 könyv, amiben a művészeteké a főszerep
...
Hírek
850 millió forintot oszt szét az MMA járványügyi mentőcsomagjában
...
Hírek
Tisza Kata: A csönd az abúzushoz asszisztál
...
Hírek
Hilary Mantel harmadszor is megnyerheti a Booker-díjat