Stanley Tucci könyvespolca maga a nagybetűs KÁOSZ

Stanley Tucci könyvespolca maga a nagybetűs KÁOSZ

Könyves Magazin | 2020. május 26. |

A karantén egyik szembetűnő velejárója, hogy a közvetítéseken az emberek rendszerint a könyvespolcaik előtt jelentkeznek be. Egy csomóan persze gondosan megtervezik, hogy éppen mi látsszon a képen, de még ha így is van, rengeteg minden leszűrhető egy rakás könyvből. A Town and Country magazin felkérte Thatcher Wine könyvkurátort, hogy véleményezze a hírességek élő bejelentkezéseiben, instagram- és facebook-képein látható könyvespolcokat és értékelje őket. A végeredmény több mint vicces, mutatunk párat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cumin-roast aubergines, chickpeas, walnuts and dates from Diana Henry’s book - SIMPLE.

Stanley Tucci (@stanleytucci) által megosztott bejegyzés,

Amikor Stanley Tucci nekiállt összerittyenteni ezt a kis padlizsános ételt, még nem sejtette, hogy hamarosan beüt a könyv-armageddon, és Thatcher Wine kritikájában ízekre szedi a háttérben felsejlő könyvespolcot. Ide-oda dőlő könyvek, zéró könyvtámasz, és egy csodaszép kerámia, amely sehogy sem tud érvényesülni. Wine szerint nyilván már évek óta ez a helyzet a polcon, és szemlátomást senkinek sem bántja a szemét. A 10-ból lesújtó 4 pont jár erre a káoszra. 

Andy Cohen műsorvezető polcán azt sem tudja az ember, mit nézzen meg először, és Thatcher Wine is arra jutott, hiába a sok érdekesség, egyszerűen túl sok, a harmadát ki kellene vágni. Jó tanács: vegyítsük a könyveket és a tárgyakat a polcokon, jól fognak mutatni. Jelen állapotban Andy Cohen polcrendszere csak 5 pontot ér. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

“I have every confidence in your remarkable capacity to rise to the challenges posed by this crisis, whilst embodying the Ramadan spirit of charity and selflessness.” The Prince of Wales this evening shared a message to Muslims across the UK and the Commonwealth, wishing them a Ramadan Mubarak at the start of the month of #Ramadan, and praised their response to the current health crisis. The pre-recorded video message was shared in a virtual Iftar that brought together young people observing #RamadanAtHome. The online gathering was organised by the @nazlegacyfoundation and @mosaicnetwork, an initiative founded by The Prince of Wales in 2007 and now part of The Prince’s Trust. Visit princeofwales.gov.uk for the full message.

Clarence House (@clarencehouse) által megosztott bejegyzés,

Ne akadjunk fent a kicsit tépett papírborítón, Thatcher Wine szemében kimondottan jó pont, hogy nem lettek újrakötve és megmutathatják eredeti szépségüket. Ha valamibe bele lehet szerinte kötni, az a polcok rövidsége, szóval, Károly herceg jobban tenné, ha villámgyors audienciára rendelné a királyi asztalosokat. Addig is 8 ponttal vigasztalódhat a 10-ből!

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Rowling színek szerint rendezi a könyveit

A karanténidőszakot mindenki másként tölti - a Harry Potter-könyvek írója például most látta elérkezettnek az időt, hogy a könyveit rendezgesse, a végeredményt pedig meg is mutatta.

...
Általános cikkek

Könyvespolc: Náray Tamás

...
Általános cikkek

Hajtogass könyvespolcot!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Lantos Péter gyerekkönyvének hőse érzi: ha a koncentrációs tábort túléli, mindent túlél

Az önéletrajzi vonatkozású ifjúsági regény, A fiú, aki nem akart meghalni a nonfiction gyerekkönyvek kategóriájában került a legjobbak közé. Cikkünkben annak jártunk utána, mit kell tudni a könyvről és Lantos Péterről.

...
Gyerekirodalom

Ez a 9 legjobb gyerekkönyv idén Magyarországon – innen válogass gyereknapra!

Kilencedik alkalommal osztotta ki a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum az Év Gyerekkönyve Díj elismerést, a független szakmai zsűri döntése alapján. Mutatjuk a 2023-as év legjobb gyerekkönyveit.

...
Gyerekirodalom

Gyerekkönyv a világ legizgalmasabb ételeiről – Olvass bele!

Ebben a gyerekkönyvben körbeutazhatod a Földet Marokkótól Hongkongon át Romániáig, hogy megtudd, hol mi terem, mit hogyan készítenek el és mik a különböző népek jellegzetes ételei. Olvass bele!

A hét könyve
Kritika
Szerelmekben és idegen városokban keresi az otthont az emigrációt választó magyar
...
Nagy

Láng Zsolt: Akkor beszélünk véletlenről, ha az elkerülhetetlent akarjuk megfogalmazni

A nagysikerű Bolyai után öt évvel megjelent Láng Zsolt legújabb regénye, Az emberek meséje. Ennek apropóján beszélgettünk a szerzővel méhekről, véletlenről, apa-fiú kapcsolatokról.

Hírek
...
Beleolvasó

Kukorelly Endre új könyvében semmi teteje semminek ‒ Olvass bele!

...
Szórakozás

Cannes-ban mutatják be a legszebb francia szöveg új adaptációját

...
Beleolvasó

Te is keresed a helyed? ‒ Olvass bele Tallér Edina párkapcsolati road movie-jába!

...
Szórakozás

A Tompa Andrea és Halász Rita regényeiből készült adaptációkat hamarosan színházban is láthatod

...
Alkotótárs

Kerber Balázs: A nyelv és az atmoszféra nekem fontosabb versíráskor [Podcast]

...
Szórakozás

Bölcs hangok, varázslatos könnyek és újabb lábjegyzet Platónhoz – Margózik a Könyves III.

...
Beleolvasó

Háy János új regényének 8 milliárd ember a szereplője – Olvass bele!

...
Szórakozás

A Nobel-díjas Ishiguro összeállt egy jazzdívával, és ebből már egy közös kötet is született

...
Zöld

A vega és a vegán étrend bizonyítottan csökkenti a rák kockázatát – 4 hasznos könyvet ajánlunk