Újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton és James Patterson

Újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton és James Patterson

Nagysikerű első közös regényük (Az elnök eltűnt) után újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton korábbi amerikai elnök és James Patterson amerikai bestselleríró.

Könyves Magazin | 2020. május 25. |

Jó három éve röppent fel a hír, hogy Bill Clinton amerikai exelnök és a világ leggazdagabb írójának tartott James Patterson közös könyvet ír - amúgy régi ismeretség volt az övék, hiszen összekötötte őket a közös golfszenvedély, és tudni lehetett azt is, hogy Clinton nagy thriller-fogyasztó. A közös mű, Az elnök eltűnt itthon a 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg 2018-ban, és már azt a könyvet is azzal reklámozták világszerte, hogy olyan részletek szerepelnek benne, melyeket csak az elnök ismerhet.

Ez a marketingstratégia most sem változott, az amerikai kiadó megint elhúzta az olvasók előtt ugyanezt a mézesmadzagot, ráadásul tudni lehet már azt is, hogy a világszerte 2021 júniusában megjelenő The President's Daughter című könyv kulcsfigurája is egy volt amerikai elnök, akinek elrabolják a lányát.

Az biztos, hogy Patterson és Clinton kapcsolata a múltban is gyümölcsözőnek bizonyult, hiszen az MTI összeállítása szerint első közös regényükből világszerte több mint 3,2 millió példányban kelt el. A könyvet amúgy a Showtime televíziós hálózat adaptálja majd, David Oyelowóval a főszerepben.

Clintonéknál a könyvírás lassan családi hagyomány - legutóbb például Hillary és Chelsea Clinton a girl power-tematika jegyében inspiráló, merész nőkről írtak könyvet.

Kapcsolódó cikkek
...
Általános cikkek

Bill Clinton a világ leggazdagabb írójával ír közösen könyvet

...
Beleolvasó

Vajon ki a valódi szerzője James Patterson és Bill Clinton közös thrillerének?

...
Hírek

Merész nőkről ír könyvet Hillary és Chelsea Clinton

KÉPALÁ 2020
...
Nagy

Elindult a KÉPALÁ pályázat - Neked mit mesél a fotó?

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Győry Domonkos: Papamobil [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Papp Ágnes: Vízidő [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Meseország mindig is mindenkié volt, csak erről nem tudott mindenki

Nagy Boldizsárt, a kötet szerkesztőjét kérdeztük a Meseország mindenkié koncepciójáról, és beszélt a Grimm-mesék hatásáról, a Disney-film változásáról és a kötet szakértőcsapatáról.

...
Hírek

Boldizsár Ildikó: Meseország valóban mindenkié, mi döntjük el, hogy kit/mit engedünk onnan magunkhoz

Napok óta a Meseország mindenkié című mesekönyv tartja lázban az országot. Boldizsár Ildikó író-meseterapeuta azonban megszerezte és elolvasta a kötetet, majd egy Facebook-posztban fejtette ki, miről is szólnak a mesék, és mi a véleménye a botrányról.

...
Gyerekirodalom

Milyen kortársat vigyünk az iskolába? [Manó]

Mindig élénk figyelem kíséri és parázs vita zajlik akörül, hogy mi kerüljön fel az iskolai kötelező olvasmányok listájára. A téma örök, mi pedig eljátszottunk a gondolattal, ha tehetnék, a hazai gyerekkönyvkiadók vajon milyen kortárs műveket ajánlanának a tanárok figyelmébe. Ezúttal a Manó Könyvek alternatíváit mutatjuk.

A hét könyve
Kritika
A sötétség azért van, hogy könnyebben meglássuk a jót
...
Kritika

A sötétség azért van, hogy könnyebben meglássuk a jót

Jászberényi Sándor nemcsak Maros Dániel karakterét építi ügyesen tovább több novellában, hanem kiterjeszti elbeszélői világát, sőt egy nagyon kemény és aktuális kisregénnyel is jelentkezik. A varjúkirály a hét könyve.

Hírek
...
Hírek

Mit taníthat nekünk a Rubik-kocka pandémia idején?

...
Hírek

Olvass könyveket Jo Nesbo hősével!

...
Hírek

Baráth Katalin alternatív Magyarországán az amerikaiak lettek a megszállók

...
Hírek

A krimiíró elhagyatott háza könyvekkel és kéziratokkal van tele

...
Hírek

Szerzői jogi per vár a Netflix sikerfilmjére

...
Hírek

Szabó Magda és Tóth Krisztina a Warwick-díj hosszú listáján