Újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton és James Patterson

Újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton és James Patterson

Nagysikerű első közös regényük (Az elnök eltűnt) után újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton korábbi amerikai elnök és James Patterson amerikai bestselleríró.

Könyves Magazin | 2020. május 25. |

Jó három éve röppent fel a hír, hogy Bill Clinton amerikai exelnök és a világ leggazdagabb írójának tartott James Patterson közös könyvet ír - amúgy régi ismeretség volt az övék, hiszen összekötötte őket a közös golfszenvedély, és tudni lehetett azt is, hogy Clinton nagy thriller-fogyasztó. A közös mű, Az elnök eltűnt itthon a 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg 2018-ban, és már azt a könyvet is azzal reklámozták világszerte, hogy olyan részletek szerepelnek benne, melyeket csak az elnök ismerhet.

Ez a marketingstratégia most sem változott, az amerikai kiadó megint elhúzta az olvasók előtt ugyanezt a mézesmadzagot, ráadásul tudni lehet már azt is, hogy a világszerte 2021 júniusában megjelenő The President's Daughter című könyv kulcsfigurája is egy volt amerikai elnök, akinek elrabolják a lányát.

Az biztos, hogy Patterson és Clinton kapcsolata a múltban is gyümölcsözőnek bizonyult, hiszen az MTI összeállítása szerint első közös regényükből világszerte több mint 3,2 millió példányban kelt el. A könyvet amúgy a Showtime televíziós hálózat adaptálja majd, David Oyelowóval a főszerepben.

Clintonéknál a könyvírás lassan családi hagyomány - legutóbb például Hillary és Chelsea Clinton a girl power-tematika jegyében inspiráló, merész nőkről írtak könyvet.

Kapcsolódó cikkek
...
Általános cikkek

Bill Clinton a világ leggazdagabb írójával ír közösen könyvet

...
Beleolvasó

Vajon ki a valódi szerzője James Patterson és Bill Clinton közös thrillerének?

...
Hírek

Merész nőkről ír könyvet Hillary és Chelsea Clinton

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Dan Brown zenét szerzett, mesét írt

Vad Szimfónia címmel megírta első gyerekkönyvét Dan Brown, a művészet, a tudomány és a misztikum szentháromságára már korán felesküdő szerző. 

...
Gyerekirodalom

Tittel Kinga legújabb könyvével gyerekjáték lesz felfedezni a Dunát

Tittel Kinga új kötete informatív és mesés körutazásra invitál: megmártózhatunk a régmúlt Duna-fürdőkben és kileshetjük a dunai aranyászok titkát. Mutatunk egy részt a könyvből!

...
Gyerekirodalom

Gyerekkönyv meséli el, hogyan lett Kós Károlyból az utolsó magyar polihisztor

Híres emberekről ritkán mesélünk gyerekeknek, pedig nincs kőbe vésve, hogy csak kitalált szuperhősök vagy királylányok lehetnek a mesék hősei. Kós Károly életét ismerhetik meg az 5-8 évesek, Boldizsár Ildikó tolmácsolásában.

A hét könyve
Kritika
Elena Ferrante hőse hazugsággal lázad a felnőttek képmutató világa ellen
...
Nagy

Radnóti dedikációiból kibomlik a teljes kapcsolathálózata

Egy író vagy költő dedikációja önmagában is érdekes lehet, de összegyűjtve felskiccelik azt a közeget, amelyben az adott szerző élt és alkotott – meséli Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész, aki most új kötetbe rendezte az elmúlt években fellelt Radnóti-ajánlásokat és -leveleket.

Hírek
...
Hírek

Lenyűgöző gengsztereposzban elevenedik meg Varsó királya

...
Hírek

Intim levelekben kérték Beauvoir tanácsait az olvasók

...
Nagy

Elindult a KÉPALÁ pályázat - Neked mit mesél a fotó?

...
Hírek

Alekszijevics nélkül, de megtartják a Könyvhetet

...
Hírek

Bookline top50: Orvos-Tóth Noémi könyve vezeti a júliust

...
Hírek

Ilyennek képzelte Pálfi György a Sömmit