Bill Clinton a világ leggazdagabb írójával ír közösen könyvet

.konyvesblog. | 2017. május 09. |

(Kép forrása)

James Patterson nem véletlenül évek óta a világ leggazdagabb írója: nem elég, hogy sorra ontja a könyveket, ráadásul mindig jó érzékkel találja meg azt a témát, amire biztosan mindenki felkapja a fejét. Alig néhány napja számoltunk be arról, hogy Patterson non-fictiont ír a gyilkosságért elítélt NFL-játékosról, Aaron Hernandezről, aki öngyilkos később lett a börtönben. James Patterson viszont addig sem tétlenkedik, a Guardian szerint például már bejelentette, hogy nem mással fog thrillert írni, mint Bill Clinton egykori amerikai elnökkel.

A könyvnek már címe is van (The President Is Missing ~ Az elnöknek nyoma vész), és az alkotók azt ígérik, hogy az ármánykodásokban és izgalomban gazdag sztori betekintést enged majd a hatalom kulisszái mögé is. Számokról egyelőre senki sem beszél, de nem kizárt a hétszámjegyű előleg. Csak összehasonlításként: Clinton 2004-ben állítólag rekordösszegű, 16 millió dolláros előleget kapott a memoárja megírásáért.

A 2018 júniusában megjelenő regény olyan részleteket is magában foglal majd, melyeket "csupán egy elnök ismerhet" - állítja a Penguin Random House kiadó, és ezt lényegében megerősítette Clinton is, aki közleményben tudatta, mennyire élvezte, hogy egy olyan könyvön dolgozhat, amely egy hivatalban lévő elnökről szól, és beleírhatta mindezt, amit tud a Fehér Ház életéről, illetve arról, ahogyan a washingtoni döntéshozatal működik. Clinton lelkendezve beszélt a Pattersonnal való közös munkáról is, és hozzátette, hogy már régóta nagy rajongója az írónak.

Ők ketten amúgy már jó tíz éve ismerik egymást: közösen golfoznak ugyanis, de biztos akad egyéb témájuk is, hiszen Clinton nagy thriller-fogyasztó hírében áll. A könyvet 2016 végén kezdték el írni, és bár a kiadó a megjelenésig nem akar részleteket elárulni a cselekményről, annyit tudni lehet, hogy egy hivatalban lévő elnök elrablásáról fog szólni.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.