Merész nőkről ír könyvet Hillary és Chelsea Clinton

.konyvesblog. | 2019. augusztus 08. |

Úgy látszik, a girl power-tematika továbbra is erősen tartja magát, erre enged következtetni, hogy Hillary Clinton és lánya, Chelsea bejelentette, közösen írnak egy könyvet olyan elszánt és bátor nőkről, akik inspirálóan hatottak rájuk. Szerintük ha a történelemből tanulhatunk valamit, akkor az nem más, minthogy a világnak szüksége van bátor nőkre.

A várhatóan októberben megjelenő kötetben olyan nők fognak szerepelni (összesen százan), mint például a klasszika-filológus Mary Beard, Chimamanda Ngozi Adichie író, Greta Thunberg klíma-aktivista, vagy Juana Inés de la Cruz, 17. századi apáca és költő, aki azzal botránkoztatta meg kortársait, hogy nyíltan kifejtette nézeteit a nők társadalomban betöltött szerepéről.

Hillary és Chelsea Clinton szerint ezek a nők küzdöttek és olyan győzelmeket arattak, melyek lehetővé tették a fejlődést mindannyiunk számára. Hillary Clinton hozzátette azt is, hogy ez a könyv annak a beszélgetésnek a folyománya, melyet Chelsea-vel már a lánya kiskora óta folytat, és örülnek, hogy most már mások is részesei lesznek.

Forrás: Guardian