Nincs magyar a Best Translated Book Award díjazottjai között

.konyvesblog. | 2017. május 08. |

(Kép forrása)

Bár Ottilie Mulzet fordításában Borbély Szilárd Berlin-Hamlet című verseskötete is esélyes volt a legjobb idegen nyelvből fordított könyvért járó Best Translated Book Awardra, idén sajnos magyar nem került a díjazottak közé. Költészet kategóriában (itt versengett Borbély kötete) a spanyol Alejandra Pizarnik Extracting the Stone of Madness: Poems 1962-1972 című kötete nyert Yvette Siegert fordításának köszönhetően, a próza kategóriában pedig a portugál Lúcio Cardoso Chronicle of the Murdered House című könyve nyert, a fordítók: Margaret Jull Costa és Robin Patterson.

Próza kategóriában a hosszúlistáig jutott Krasznahorkai László Last Wolf and Herman című kötete. Az utolsó farkast George Szirtes, a Hermant John Batki fordította angolra. 2013-ban amúgy épp Krasznahorkai Sátántangója nyerte el a díjat, mégpedig George Szirtes fordításában.

Forrás: PW

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.