Murakami Haruki egykori egyetemének adományozza kéziratait

Murakami Haruki egykori egyetemének adományozza kéziratait

.konyvesblog. | 2018. november 05. |

murakamiadomany.jpg

Murakami Haruki tegnap bejelentette, hogy munkáinak eredeti kéziratait egykori alma materének, a Waseda egyetemnek adományozza, ahol 1975-ben diplomázott. A döntést azzal indokolta, hogy mivel nincsenek gyerekei, ezek az anyagok könnyen szétszóródhatnának vagy eltűnhetnének, ő pedig pont ezt szeretné megelőzni.

Az adománynak részét képezik lefordított könyveinek példányai és más országokban kiadott könyvei is, de kiterjedt zenei gyűjteményét is felajánlotta az egyetemnek.  

Murakami Haruki új regénye az el nem múló sebekről szól

Októberben jelenik meg angolul a világhírű japán bestsellerszerző, Murakami Haruki legújabb regénye, amely voltaképpen az író tisztelgése F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby-je előtt. A Killing Commendatore (A parancsnok meggyilkolása) az egész életen át cipelt gyászról, a...

Az anyagokat a tokiói intézmény a tervek szerint arra fogja használni, hogy létrehozzon egy Murakami írásaival foglalkozó nemzetközi tanulmányi központot, ahol hozzáférhetők lesznek a könyvek és a zenék is. 

A japán sztárírót saját bevallása nagyon boldoggá tenné, ha valóban létre tudna jönni egy olyan hely, amely segítséget nyújtana azok számára, akik a műveit szeretnék tanulmányozni. 

Forrás: The Japan Times

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.