Murakami Haruki egykori egyetemének adományozza kéziratait

Murakami Haruki egykori egyetemének adományozza kéziratait

.konyvesblog. | 2018. november 05. |

murakamiadomany.jpg

Murakami Haruki tegnap bejelentette, hogy munkáinak eredeti kéziratait egykori alma materének, a Waseda egyetemnek adományozza, ahol 1975-ben diplomázott. A döntést azzal indokolta, hogy mivel nincsenek gyerekei, ezek az anyagok könnyen szétszóródhatnának vagy eltűnhetnének, ő pedig pont ezt szeretné megelőzni.

Az adománynak részét képezik lefordított könyveinek példányai és más országokban kiadott könyvei is, de kiterjedt zenei gyűjteményét is felajánlotta az egyetemnek.  

Murakami Haruki új regénye az el nem múló sebekről szól

Októberben jelenik meg angolul a világhírű japán bestsellerszerző, Murakami Haruki legújabb regénye, amely voltaképpen az író tisztelgése F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby-je előtt. A Killing Commendatore (A parancsnok meggyilkolása) az egész életen át cipelt gyászról, a...

Az anyagokat a tokiói intézmény a tervek szerint arra fogja használni, hogy létrehozzon egy Murakami írásaival foglalkozó nemzetközi tanulmányi központot, ahol hozzáférhetők lesznek a könyvek és a zenék is. 

A japán sztárírót saját bevallása nagyon boldoggá tenné, ha valóban létre tudna jönni egy olyan hely, amely segítséget nyújtana azok számára, akik a műveit szeretnék tanulmányozni. 

Forrás: The Japan Times