Hallgasd meg Murakami kedvenc számait!

.konyvesblog. | 2017. április 15. |

A zenerajongó író szélesre tárta dolgozószobája ajtaját, melynek egyik falát a mintegy tízezer darabból álló lemezgyűjteménye foglalja el – írtuk egy Murakamiról szóló korábbi cikkünkben. Murakami Haruki életében mindig fontos szerepet játszott a zene, mielőtt íróként befutott volna, például egy jazzklubot vezetett. Írásaiban is rendre felbukkannak a zenei motívumok, A színtelen Tadzaki Cukuri és zarándokévei című könyve például valóságos Liszt-mániát indított el Japánban. Murakami írás közben is mindig zenét hallgat, rajongói pedig most bele is hallgathatnak kedvenceibe, a #vinyloftheday ugyanis közzétette egy playlistet, amely Murakami személyes gyűjteményéből válogatott.Ha kíváncsiak vagytok rá, katt IDE!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.