Lejátszási lista készült Maksai Kinga thrilleréhez

Lejátszási lista készült Maksai Kinga thrilleréhez

ro | 2022. június 27. |
Maksai Kinga
Most már biztosan hazaér
21. Század Kiadó, 2022, 397 oldal
-

„Az események filmszerűen peregnek, és a filmszeretőknek külön öröm, hogy az amúgy médiát is tanító szerző rengeteg filmes utalással szórta meg a thrillert, így a rejtélyek megoldása mellé egy elég tisztességes filmográfiát is összerakhatunk magunknak a könyv végére” – írtuk Maksai Kinga Most már biztosan hazaér című thrilleréről. A könyvben viszont nemcsak sok filmes, hanem rengeteg zenei utalás is található, ezekből pedig most a szerző összeállított egy 12 dalból álló lejátszási listát – ezen olyan előadók számai hallgathatók meg, mint Prince, Billie Eilish vagy Szabó Balázs Bandája. A kiadó leírása szerint a számok egy részét a főszereplő is említi a könyvben, a többi pedig hangulatban vagy szövegben passzol a regényhez. A sorrend a könyv történéseit követi.

A thriller hőse amúgy egy Dóra nevű fiatal nő, akinek egyszer nem érkezik haza a férje a céges buliból. A rendőrségi nyomozás mellett a nő saját szakállára is kutakodni kezd, amit eléggé megnehezít, hogy egyéves kisfia a nap huszonnégy órájában követeli a figyelmét és az energiáját. Dóra nagyjából egyedül próbálja meg összerakni a rejtélyes eltűnés puzzle-darabkáit, egy idő után viszont az olvasóban felmerülhet a gyanú, hogy vajon minden úgy történt-e, ahogy a fiatal nő szemszögéből elénk tárult.

A lejátszási lista elérhető a Spotify-on:

Kapcsolódó cikkek
...
Kritika

Maksai Kinga thrillerében egyetlen pillanat alatt pukkan ki a tökéletes élet buborékja

Maksai Kinga Most már biztosan hazaér című krimije a domestic noirok határán mozog, miközben egy erős női szűrőt alkalmazva rengeteg kérdést felvet bizalomról, hűségről, barátságról.

...
Hírek

Soundtrack készült Veres Attila novellájához

A Borostyán komplex című novellához készült a zenei album, amely az Éjféli iskolákban jelent meg. 

...
Hírek

Elkészült a lejátszási lista Knausgard Harcom-sorozatának utolsó kötetéhez!

Németh Róbert zenész-újságíró Karl Ove Knausgard Harcom-sorozatának utolsó kötetéhez, a Harcokhoz is összegyűjtötte a zenéket, amelyekkel együtt lehet olvasni a regényt. Mutatjuk!

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Fordulatos, megható és vicces mesék Mikulásra

Az ünnepi időszakban már ajánlottunk karácsonyi és adventi gyerekkönyveket, Mikulás napján pedig újabb ünnepváró, téli mesekönyveket gyűjtöttünk össze. Van közöttük verses regény, fordulatokban bővelkedő, megható és vicces mese is.

...
Gyerekirodalom

A barátság lényegéről mesél a kisnyúl és a sün párosa

A Mi ketten a barátság lényegét mutatja meg, azt a támogatást, erőt és biztonságot, amit ez a szoros kapcsolat jelenthet, és persze azt is, hogy néha bizony akadályok állnak a barátság útjába.

...
Gyerekirodalom

Hogyan segíthet a gyerekirodalom a történelemtanulásban?

A múlthoz való kapcsolódás a gyerekeknek is fontos, de vajon a történelmi témájú gyerekkönyvek hogyan segíthetnek magának a történelemnek a tanulásában?

Hírek
...
Könyves Advent

Rozgonyi Saroltával egyetlen almából egy egész világ kerekedik ki

...
Hírek

Hegedüs Vera kapta 2022-ben a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat

...
Zöld

A Föld nagymamája és az utolsó vadlovak a sarlatánok korában – A Zöld rovat ajánlata karácsonyra

...
Hírek

Színpadra állítják a Meseország mindenkié történeteit

...
Hírek

Vasárnapig látható a Nádas Péter drámájából készült online előadás

...
Könyves Advent

Stefánsson lírai prózában meséli el az emlékek és álmok határvidékén játszódó történetét

...
Hírek

Bookline top50: dr. Máté Gábor népszerűsége az év végén is töretlen

...
Könyves Advent

Negyven mesében bomlik ki a királylány-titok

...
Hírek

Nagyot zuhant a brit írók jövedelme

A hét könyve
Kritika
Az egykori irodalmi botrányhős bámulatosan burjánzó trilógiát írt a komplett francia társadalomról és undergroundról
...
Szórakozás

„Egy ügynök, aki feldob” – Pajor Tamás

„Nem vagyok Frank Zappa, nem vagyok Franz Kafka / budai srác vagyok, bejárok Franzstadtba” – suttogja A keskeny úton című szerzeményében Pajor Tamás, aki a foglalkozását firtató kérdésemre dalszerzőként, prédikátorként, performerként, metafizikai munkásként és talpas gondolkodóként írja körül magát. Hívhatnánk persze szózenésznek is, hiszen a stand-upból, versből és a slam poetryből egy nyomokban Rejtő és Bereményi világára is emlékeztető, viszont csak rá jellemző előadói nyelvet alkotott.