Májusban érkezik Paula Hawkins új regénye

.konyvesblog. | 2017. március 14. |

vizmelyen.jpgA lány a vonaton volt az utolsó esélyem - mondta korábbi interjúnkban Paula Hawkins, aki regényével akkor nagyjából mindent egy lapra tett fel, és bejött neki. A thriller itthon is hónapokig vezette az eladási listákat, az alkoholista Rachel történetéből film is készült, a könyv pedig a leggazdagabb szerzők közé repítette Hawkinst.

Paula Hawkins: A víz mélyén

Fordította: Tomori Gábor, 21. Század Kiadó, 2017, 3990 HUF

 

A brit írónak májusban jelenik meg új regénye, az Into the Water, melyet itthon - A víz mélyén címmel - az angol premierrel egy időben jelentet meg a 21. Század Kiadó. Utóbbi azt ígéri, hogy Hawkins ezúttal is egy lebilincselő, fordulatos és többrétegű történetet bont ki, amely egy kis folyóparti városban játszódik. A sztori szerint a folyóból néhány hét leforgása alatt egy egyedülálló anya majd egy tinédzser lány holttestére bukkannak. „Előttük évszázadokon át asszonyok és lányok hosszú sora lelte halálát a sötét vízben, így a két friss tragédia régen eltemetett titkokat bolygat meg - és hoz felszínre” - hangsúlyozza a fülszöveg.

Alkoholista, amnéziás - és talán még gyilkos is?

Az írónő brit szerkesztője, Sarah Adams szerint „Paula ismét a pszichológia vérfagyasztó mélységeit fedezi fel, emlékeztetve bennünket, hogy a dolgok gyakran nem azok, amiknek látszanak, és újra arra ösztönzi az olvasóit, hogy álljanak detektívnek. A víz mélyén folyamatosan csepegteti a gyanút, és megidézi a múlt kísértő hangjait”. Amerikai szerkesztője, Sarah McGrath azt mondta, hogy Hawkins „rengeteg bonyodalmon vezeti át az olvasót, de akárcsak korábbi thrillerjében, a gyilkosság csak egy a számos elem közül, amelyek rabul ejtik az olvasó figyelmét. Ahogy A lány a vonaton a voyeurizmus és az énkép témáját dolgozza fel, úgy az Into the Water az emlékezés hamisságával foglalkozik és azokkal a veszélyekkel, amiket a jelenbe és a jövőbe nyúló hosszú karjával a múlt okozni képes.”

A 21. Század Kiadó tervei szerint május 2-án, az angol premierrel egy időben jelenik meg magyarul a regény.