A lány a vonaton a leggazdagabb szerzők közé repítette Paula Hawkinst

A lány a vonaton a leggazdagabb szerzők közé repítette Paula Hawkinst

.konyvesblog. | 2016. augusztus 04. |

(Kép forrása)

A lány a vonaton volt az utolsó esélyem - nyilatkozta korábban a Könyvesblognak Paula Hawkins. "Az álnéven írt utolsó könyvem egyáltalán nem fogyott jól, és azt gondoltam, ez az utolsó esélyem arra, hogy egyről a kettőre jussak az írásban, máskülönben mehetek vissza újságírónak, vagy kereshetek másik állást. Visszatekintve, valószínűleg nem adtam volna fel az írást végleg, de akkor úgy éreztem, hogy ez egy mindent eldöntő momentum" - mondta akkor. A lány a vonaton az elmúlt év egyik legnagyobb könyvsikere volt, amit jól mutat az is, hogy a Forbes-nak a legjobban kereső szerzőket összegző listáján Hawkins a - megosztott - kilencedik helyig jutott, megelőzve ezzel olyan bestseller-írókat, mint George R.R. Martin és Dan Brown.

A Forbes listáját immáron harmadik éve James Patterson vezeti, aki az elmúlt egy évben 95 millió dollárt írt össze. A második helyen az Egy ropi naplójával hírnevet szerzett Jeff Kinney áll, aki a vizsgált időszakban 19,5 millió dollárt keresett. A harmadik helyre J.K. Rowling futott be a maga 19 millió dollárjával.

Patterson bevételei valószínűleg a következő egy évben sem fognak megcsappanni, a közelmúltban dobta piacra új thrillersorozatát, a BookShots-ot, amely olyan olcsó és vékony köteteket kínál, melyeket a marketing szerint lehetetlen lesz letenni. A júniusban debütáló sorozat darabjaiból eddig már közel egymillió példányt értékesítettek. Éppen húsz éve jelent meg a Trónok harca alapjául szolgáló A tűz és jég dala-sorozat első kötete - írója, George R.R. Martin az elmúlt évben 9,5 millió dollárt keresett; ez a megosztott 12. helyre volt elég.

Az idei évben olyan szerzők csúsztak le a listáról, mint A marsival világhírt szerzett Andy Weir, a Holtodiglan szerzője, Gillian Flynn vagy az Az éhezők viadala írója, Suzanne Collins.

A Forbes szerint a listán szereplő szerzők összesen 269 millió dollárt kerestek az elmúlt 12 hónapban.

A legjobban kereső írók listája a Forbes szerint:

1. James Patterson 95 millió dollár
2. Jeff Kinney 19,5 millió dollár
3. JK Rowling 19 millió dollár
4. John Grisham 18 millió dollár
5. Stephen King 15 millió dollár
5. Danielle Steel 15 millió dollár
5. Nora Roberts 15 millió dollár
8. EL James 14 millió dollár
9. Veronica Roth 10 millió dollár
9. John Green 10 millió dollár
9. Paula Hawkins 10 millió dollár
12. George RR Martin 9,5 millió dollár
12. Dan Brown 9,5 millió dollár
12. Rick Riordan 9,5 millió dollár

Forrás: Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.