Vonatozó alkoholistáért rajong a fél világ

.konyvesblog. | 2015. április 04. |

Aligha pörög jobban ma könyv, mint Paula Hawkins A lány a vonaton című thrillere. A kötetből ugyanis a megjelenését követő első három hónapban közel kétmillió példányt értékesítettek - derül ki a Guardian összeállításából.

A briteknél például januárban jelent meg, és jelenleg ez a leggyorsabban fogyó könyv, többet adnak el belőle, mint a bestsellerlistán utána következő nyolc fikciós műből összesen, ráadásul jó esélye van arra, hogy a következő napokban túlszárnyalja a Kakukkszó, J.K. Rowling álnéven írt krimijének eladási számait. Amerikában is nagyon jól fogy a könyv, amely már 11 hete uralja a New York Times eladási listáját. A keménykötésű köteteknél kezdetben még A Da Vinci-kód se fogyott ilyen jól, mutatott rá Alison Barrow a Doubleday kiadótól, ez az eredmény pedig már csak azért is kivételesnek mondható, mert A lány a vonaton esetében egy debütáló író munkájáról van szó.

Paula Hawkins: A lány a vonaton

Fordította: Tomori Gábor, XXI. Század Kiadó Kft., 2015, 320 oldal, 3192 HUF

 

A thriller anti-hőse egy Rachel nevű fiatal nő, akinek a házassága romokba dőlt, saját boldogtalanságát pedig főleg alkohollal próbálja kompenzálni. Vonattal jár dolgozni, amely minden áldott nap ugyanannál a fénysorompónál várakozik. A nő nem csak egykori otthonát látja ekkor (ahol volt férje azóta új családjával él), hanem egy közeli házat is, melynek lakói látszólag tökéletes párt alkotnak. A lány sóvárogva gondol a boldogságukra, egy szép napon aztán lát valami megdöbbentőt, ami mindent megváltoztat.

A kötet tavasszal jelenik meg magyarul, olvassatok bele most:

Hawkins Reszlet by konyvesblog