Online elérhetővé vált a Louvre gyűjteménye

Online elérhetővé vált a Louvre gyűjteménye

Most először a digitális térbe költözött a Louvre teljes gyűjteménye. A híres párizsi múzeum összes műalkotását, összesen 482000 művet lehet most online megnézni. Könyvek hírek mellé.

fk | 2021. március 31. |

Hatalmasat lépett a Louvre: minden műalkotását meg lehet nézni digitális formában az interneten, még azokat a műveket is, amelyek jelenleg nincsenek kiállítva. A látogatók most végignézhetik a gyűjteményeket, művekre is rá lehet keresni, de magát a múzeumot is be lehet járni virtuálisan teremről teremre egy interaktív térkép segítségével. A történelem során először így bárki számára elérhetővé vált a Louvre gyűjteménye.

Dan Brown
A Da Vinci-kód
Ford.: Bori Erzsébet, Gabo, 2016, 432 oldal
Dan Brown: A Da Vinci-kód - Ifjúsági változat

A Louvre-ban tett virtuális séta közben akár odaképzelhetjük magunkat A Da Vinci-kód jeleneteibe is. Dan Brown leghíresebb regényének ugyanis központi helyszíne a múzeum. A regényben meggyilkolják Jacques Saunière-t, az intézmény kurátorát, holttestére a Vitruvius-tanulmányt idéző alakzatban találnak rá, hasán egy saját vérével rajzolt pentagrammával. A rendőrség oda is rendeli Robert Langdon szimbólumkutatót, hogy fejtse meg a rejtvényt.

 

Kapcsolódó cikkek
...
Általános cikkek

Alulmúlni a Da Vinci-kódot

...
Hírek

Dan Brown újraírja A Da Vinci-kódot

...
Kritika

Dan Brown új könyvében a bulinegyedben is felbukkan a gonosz

A hét könyve
Kritika
A gyilkos viharra először csak a bolondok figyelnek fel
...
Nagy

Finy Petra: Kék fal [Olimpia]

Július 23-án elkezdődött Tokióban az olimpia, nézők nélkül. Irodalmi játékra hívtuk a kortárs írókat, arra kértük őket, hogy írjanak olyan történeteket, amelyeket az olimpia egy-egy napja, versenyszáma vagy eseménye inspirál. Elsőként Finy Petra Kék fal című írását olvashatjátok. 

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Berg Judit már gyerekkorában fantasztikus történetekkel szórakoztatta magát

Berg Judit évek óta az egyik legismertebb és legnépszerűbb hazai gyerekkönyvírónk, mi pedig most összeszedtünk róla öt érdekességet, amelyeket eddig talán nem tudtatok róla.

...
Szívünk rajta

Ezeket a gyerekkrimiket vidd magaddal a nyaralásra!

Ebben a hónapban Berg Judit kamaszkrimije lett a hónap könyve, ez pedig jó alkalmat adott arra, hogy kiválogassunk három nyomozós könyvet a Szívünk rajta matricás kötetei közül.

...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: Berg Judit gyerekkrimije lett a hónap könyve

A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő gyerekirodalmi alkotást: a program szakmai zsűrije ezúttal Berg Judit Keresők című könyvét választotta.

Film / Színház / Muzsika
...
Kritika

Egy agancsos fiúból lesz a járvány utáni világ megváltója?

...
Nagy

Attenborough szerint most kell cselekednünk, különben nem lesz visszaút a bolygó számára

...
Nagy

A Netflix földbe döngölte Mark Millar jupiteri hagyatékát