Online elérhetővé vált a Louvre gyűjteménye

Online elérhetővé vált a Louvre gyűjteménye

Most először a digitális térbe költözött a Louvre teljes gyűjteménye. A híres párizsi múzeum összes műalkotását, összesen 482000 művet lehet most online megnézni. Könyvek hírek mellé.

fk | 2021. március 31. |

Hatalmasat lépett a Louvre: minden műalkotását meg lehet nézni digitális formában az interneten, még azokat a műveket is, amelyek jelenleg nincsenek kiállítva. A látogatók most végignézhetik a gyűjteményeket, művekre is rá lehet keresni, de magát a múzeumot is be lehet járni virtuálisan teremről teremre egy interaktív térkép segítségével. A történelem során először így bárki számára elérhetővé vált a Louvre gyűjteménye.

Dan Brown
A Da Vinci-kód
Ford.: Bori Erzsébet, Gabo, 2016, 432 oldal
Dan Brown: A Da Vinci-kód - Ifjúsági változat

A Louvre-ban tett virtuális séta közben akár odaképzelhetjük magunkat A Da Vinci-kód jeleneteibe is. Dan Brown leghíresebb regényének ugyanis központi helyszíne a múzeum. A regényben meggyilkolják Jacques Saunière-t, az intézmény kurátorát, holttestére a Vitruvius-tanulmányt idéző alakzatban találnak rá, hasán egy saját vérével rajzolt pentagrammával. A rendőrség oda is rendeli Robert Langdon szimbólumkutatót, hogy fejtse meg a rejtvényt.

 

Kapcsolódó cikkek
...
Általános cikkek

Alulmúlni a Da Vinci-kódot

...
Hírek

Dan Brown újraírja A Da Vinci-kódot

...
Kritika

Dan Brown új könyvében a bulinegyedben is felbukkan a gonosz

A hét könyve
Kritika
Az undor kitörölhetetlenül ott van férfi és nő kapcsolatában
...
Nagy

Tíz éve tudtuk meg, hogy közeleg a Tél

Tíz éve indult világhódító útjára a Trónok harca, így az évforduló alkalmából számba vettük, mi mindent ért el a sorozat, és miben maradt a rajongói adósa.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Csak humorral lehet átvergődni a kamaszkor érzelmi dzsungelén

Marie Pavlenko hőse éppen érettségire készül, ami ismerős helyzet lehet egy csomós végzősnek. De elsősorban nem emiatt emlékezetes az Én vagyok a napod, amely magával ragadó és súlyos, mégis szellemes és vicces regény. U18.

...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: egy vicces, ördögi történet lett a hónap könyve

A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást: a program szakmai zsűrije ezúttal Ecsédi Orsolya Meleg a helyzet! című könyvét választotta.

...
Gyerekirodalom

Animációs film készülhet az Apufából

Összesen 42 alkotásnak szavazott meg támogatást a napokban a Nemzeti Filmintézet, így animáció készülhet Kolozsi László Apufa című gyerekkönyvéből is.

Film / Színház / Muzsika
...
Nagy

Irodalmi teázás az Örkény Színház színészeivel

...
Nagy

10+1 kötelező, amit meg tudsz nézni online színházban

...
Nagy

Margaret Atwood okosabb volt, mint bárki a Harvardon