Közösségi finanszírozással vennék meg Blake házát

.konyvesblog. | 2014. szeptember 12. |

Közösségi finanszírozással az elmúlt hónapokban gyűjtöttek már készülő könyvekre, újradizájnolt Bibliára, olvasásösztönző alkalmazásra, legutóbb pedig éppen néhány napja írtunk arról, hogy egy magyar képregény-sorozat is így jelenne meg. Angol aktivisták egy csoportja most azonban arra gyűjt, hogy egy házat vegyenek meg. De nem akármilyet, hanem egészen konkrétan azt a házat, ahol annak idején William Blake élt és dolgozott.

Az ingatlan a Felpham nevű faluban található; Blake állítólag itt kezdett bele Milton című nagyszabású művébe, és ha hinni lehet az irodalmi pletykáknak, akkor ez volt az a ház is, ahol a feleségével meztelenül ücsörögve hangosan olvastak fel Milton Elveszett paradicsom című művéből.

A házat tavaly hirdették meg 650 ezer fontért, ezt az árat a Blake Társaság 520 ezer fontra lealkudta. Az összeget október végéig kell előteremteniük, ez az idő azonban kevés ahhoz, hogy pályázzanak, ezért szeptember 19-én internetes crowdfunding kampányt indítanak. Utóbbit olyan hírességek is támogatják, mint Stephen Fry, Alan Moore és Russell Brand.

Forrás: Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.