Közösségi finanszírozással vennék meg Blake házát

.konyvesblog. | 2014. szeptember 12. |

Közösségi finanszírozással az elmúlt hónapokban gyűjtöttek már készülő könyvekre, újradizájnolt Bibliára, olvasásösztönző alkalmazásra, legutóbb pedig éppen néhány napja írtunk arról, hogy egy magyar képregény-sorozat is így jelenne meg. Angol aktivisták egy csoportja most azonban arra gyűjt, hogy egy házat vegyenek meg. De nem akármilyet, hanem egészen konkrétan azt a házat, ahol annak idején William Blake élt és dolgozott.

Az ingatlan a Felpham nevű faluban található; Blake állítólag itt kezdett bele Milton című nagyszabású művébe, és ha hinni lehet az irodalmi pletykáknak, akkor ez volt az a ház is, ahol a feleségével meztelenül ücsörögve hangosan olvastak fel Milton Elveszett paradicsom című művéből.

A házat tavaly hirdették meg 650 ezer fontért, ezt az árat a Blake Társaság 520 ezer fontra lealkudta. Az összeget október végéig kell előteremteniük, ez az idő azonban kevés ahhoz, hogy pályázzanak, ezért szeptember 19-én internetes crowdfunding kampányt indítanak. Utóbbit olyan hírességek is támogatják, mint Stephen Fry, Alan Moore és Russell Brand.

Forrás: Guardian