Általános cikkek

Ötmillió dollárt gyűjtött a Kickstarteren egy gyerekek olvasását ösztönző app

.konyvesblog. | 2014. július 08. |

A Reading Rainbow Kickstarter filmje

Amikor LeVar Burton, az 1983 és 2006 között futó amerikai gyerekműsor, a Reading Rainbow műsorvezetője kitalálta, hogy okostelefon-alkalmazást szeretne a sorozatból, és ezért még Kickstarter-kampányt is indított, senki nem hitte, hogy ötlete tömegeket mozgat majd meg. Mint ahogy azt sem, hogy a kampány végére összegyűlik a hőn áhított egymillió dollár. A kampány mégis megtalálta közönségét, és az egy hónapig tartó pénzgyűjtés végén 5,4 millió dollárral zárult.

Nem ez volt a legnagyobb összegyűjtött összeg a közösségi finanszírozás történetében, de ezt a kampányt támogatták a legtöbben valaha. Több mint százezer ember döntött úgy, hogy adakozik, hogy a telefonos app minél több osztályterembe juthasson el ingyen.

A műsorvezető egyébként mindent megtett a sikerért, huszonnégy órával a kampány vége előtt például a Community Captain Troy nevű szereplőjével jelentkezett élőben egy hajóról. Nem a Community volt az egyetlen sorozat, ami a nemes cél mellé állt, Seth MacFarlane, a Family Guy alkotója például azt ígérte, hogy minden felajánlott dollárhoz hozzátesz egyet – egészen egymillióig.

Az adományozók egyébként az adományozott összeg nagyságától függően bejuthatnak majd egy felolvasásra, ahol a Star Trek stábja olvas fel, vagy vacsorázhatnak egy gyertyafényeset Burtonnel.

Az ötödik legfinanszírozottabb Kickstarter-kampánynak köszönhetően a Reading Rainbow  az USA 7500 tantermében lesz elérhető hamarosan szinte az összes platformon, beleértve az Xbox-ot, PlayStationt és az Apple TV-t is. 

Forrás: HuffPost