A hajléktalan embereket segítik a Könyvhajlék aukciójával

A hajléktalan embereket segítik a Könyvhajlék aukciójával

ro | 2022. április 25. |

A Szépírók Társasága és az Utcáról Lakásba Egyesület közös szervezésében valósul meg a Könyvhajlék Aukció, amelynek keretében ismert művészek ajánlanak fel számukra fontos, értékes tárgyakat, ereklyéket a hajléktalan emberek megsegítésére. A tárgyakat a április 25-én induló, online árverésen lehet megvásárolni, a bevétel pedig az Utcáról Lakásba! Egyesület otthonteremtő munkáját segíti.

Az aukció ezen a linken lesz elérhető, ahol az indulásig a felajánló művészek névsora látható:

Analóg Angelika, Bíró Kriszta, Cserna-Szabó András, Csörsz Rumen István, Debreczeny Zoltán, Eötvös Péter, Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Haász Katalin, Kemény Zsófi, Kicsiny Balázs, Kozma Lilla Rita, Nádas Péter, Nádasdy Ádám, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Péterfy-Novák Éva, Pintérné Tóth Viktória, Rutkai Bori, Sipos András–Závada Pál, Szaniszló Judit, Szikszai Károly, Szvoren Edina, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs, Város és vadon, Vidovszky László, 30Y

Az Utcáról Lakásba! Egyesület azért dolgozik, hogy mindenkinek legyen egy helye, amit otthonnak hívhat. Az Elsőként Lakhatás szemlélet szerint a biztonságos, önálló lakhatás nem az ellátás célját, hanem a kiindulópontját jelenti, mert a tömeges szállók nem biztosítanak megfelelő körülményeket a társadalomba való visszailleszkedéshez. Az egyesület szociális bérlakás-hálózatot és lakásügynökséget működtet, mobilházakat telepít, ma már több mint 60 embernek, köztük gyerekes családoknak és idős embereknek nyújt megfizethető bérlakást. Mellette intenzív szociális munkával támogatja ügyfeleit és munkakeresésben segítő csoportot is működtet. Munkájuk célja az is, hogy megváltozzon az otthontalanságról és a hajléktalanellátásról a szakmai és közvélemény, hogy a hajléktalan emberekkel szembeni előítéletek csökkenjenek és minél többen jussanak emberhez méltó segítséghez.

A Szépírók Társasága írók, irodalomtörténészek, kritikusok, fordítók és irodalomszervezők egyesülete. 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a korszerű irodalomszemlélet, a hatékony érdekképviselet és a demokratikus kultúrpolitika fóruma legyen. Rendezvényei elősegítik a színvonalas kortárs irodalom és az olvasók találkozását, a kortárs irodalom tudományos vizsgálatát és a róla szóló kritikák megszületését. Programjai között hagyományos író-olvasó találkozók ugyanúgy szerepelnek, mint középiskolásokat és egyetemistákat megszólító oktatási programok vagy szélesebb közönséget vonzó fesztiválok. Már másodszor szervezi az Utcáról Lakásba! Egyesülettel közösen a Könyvhajlék aukciót.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Rekordáron kelt el egy aukción a Frankenstein első kiadása

Mary Shelley Frankensteinjének első kiadása 1,17 millió dollárért (~350 millió forintért) kelt el egy aukción, ezzel pedig világrekordot döntött: ekkora összegért még nem csaptak le soha női szerző könyvére.

...
Hírek

Felrázva, nem keverve - kalapács alá kerül Ian Fleming összetépett szerelmes levele

...
Hírek

Kalapács alá kerülnek Lennon grafikái

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről

...

Fehér Renátó: Mindig politikai beágyazottságban születnek a versek

...

Jászberényi Sándor tíz évnyi háborúja

...

Hogyan árjásították a nácik a zsidók könyveit? [Ms. Columbo Olvas]

...

Bereményinek egy páternoszterezés után elment a kedve a hivatalos írói szereptől

Hírek
...
Hírek

Margó: Idén is keressük a legjobb első prózakötetest!

...
Hírek

Az első hindiből fordított regény kapta a Nemzetközi Booker-díjat 2022-ben

...
Alkotótárs

Mucha Dorka: Éreztem, hogy ebből nem lehet tingli-tangli történetet írni [Alkotótárs]

...
Szórakozás

Kollár-Klemencz László lesz az Ördögkatlan Fesztivál díszvendége 

...
Hírek

Vámos Miklós az egykori New York kávéházról: Minden áldott nap itt voltam

...
Gyerekirodalom

A világ legmegátalkodottabb gyerekkönyve mindent elkövet, hogy ne tudjátok elolvasni

...
Hírek

Először térképezték fel a pompeji vulkánkitörés egy áldozatának teljes génkészletét

...
Hírek

Budapest környékén kószál egy medve

...
Szórakozás

A Top Gunon kívül is van repülős élet

...
Alkotótárs

Mécs Anna: Már régóta foglalkoztatott édesapám története [Alkotótárs]

...
Szórakozás

Veres Attila forgatókönyvében a hatalom dönti el, kinek lehet gyereke és kinek nem

...
Alkotótárs

Kiválasztották a Mastercard® Alkotótárs ösztöndíj 10 döntősét