A hajléktalan embereket segítik a Könyvhajlék aukciójával

A hajléktalan embereket segítik a Könyvhajlék aukciójával

ro | 2022. április 25. |

A Szépírók Társasága és az Utcáról Lakásba Egyesület közös szervezésében valósul meg a Könyvhajlék Aukció, amelynek keretében ismert művészek ajánlanak fel számukra fontos, értékes tárgyakat, ereklyéket a hajléktalan emberek megsegítésére. A tárgyakat a április 25-én induló, online árverésen lehet megvásárolni, a bevétel pedig az Utcáról Lakásba! Egyesület otthonteremtő munkáját segíti.

Az aukció ezen a linken lesz elérhető, ahol az indulásig a felajánló művészek névsora látható:

Analóg Angelika, Bíró Kriszta, Cserna-Szabó András, Csörsz Rumen István, Debreczeny Zoltán, Eötvös Péter, Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Haász Katalin, Kemény Zsófi, Kicsiny Balázs, Kozma Lilla Rita, Nádas Péter, Nádasdy Ádám, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Péterfy-Novák Éva, Pintérné Tóth Viktória, Rutkai Bori, Sipos András–Závada Pál, Szaniszló Judit, Szikszai Károly, Szvoren Edina, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs, Város és vadon, Vidovszky László, 30Y

Az Utcáról Lakásba! Egyesület azért dolgozik, hogy mindenkinek legyen egy helye, amit otthonnak hívhat. Az Elsőként Lakhatás szemlélet szerint a biztonságos, önálló lakhatás nem az ellátás célját, hanem a kiindulópontját jelenti, mert a tömeges szállók nem biztosítanak megfelelő körülményeket a társadalomba való visszailleszkedéshez. Az egyesület szociális bérlakás-hálózatot és lakásügynökséget működtet, mobilházakat telepít, ma már több mint 60 embernek, köztük gyerekes családoknak és idős embereknek nyújt megfizethető bérlakást. Mellette intenzív szociális munkával támogatja ügyfeleit és munkakeresésben segítő csoportot is működtet. Munkájuk célja az is, hogy megváltozzon az otthontalanságról és a hajléktalanellátásról a szakmai és közvélemény, hogy a hajléktalan emberekkel szembeni előítéletek csökkenjenek és minél többen jussanak emberhez méltó segítséghez.

A Szépírók Társasága írók, irodalomtörténészek, kritikusok, fordítók és irodalomszervezők egyesülete. 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a korszerű irodalomszemlélet, a hatékony érdekképviselet és a demokratikus kultúrpolitika fóruma legyen. Rendezvényei elősegítik a színvonalas kortárs irodalom és az olvasók találkozását, a kortárs irodalom tudományos vizsgálatát és a róla szóló kritikák megszületését. Programjai között hagyományos író-olvasó találkozók ugyanúgy szerepelnek, mint középiskolásokat és egyetemistákat megszólító oktatási programok vagy szélesebb közönséget vonzó fesztiválok. Már másodszor szervezi az Utcáról Lakásba! Egyesülettel közösen a Könyvhajlék aukciót.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Rekordáron kelt el egy aukción a Frankenstein első kiadása

Mary Shelley Frankensteinjének első kiadása 1,17 millió dollárért (~350 millió forintért) kelt el egy aukción, ezzel pedig világrekordot döntött: ekkora összegért még nem csaptak le soha női szerző könyvére.

...
Hírek

Felrázva, nem keverve - kalapács alá kerül Ian Fleming összetépett szerelmes levele

...
Hírek

Kalapács alá kerülnek Lennon grafikái

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

Olvass!
...
Beleolvasó

Roderik Six hátborzongató történetet írt az emberi alkalmazkodókészségről

A Helikon Margó Könyvek sorozatában megjelent Özönvíz egy ökológiai katasztrófa küszöbén játszódik és a kíméletlen túlélési kényszerről mesél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Ughy Szabina novelláiból kiderül, hogy milyen áron válhat láthatóvá egy nő

Milyen árat kell fizetni egy nőnek, hogy szépnek, egészségesnek tűnjön? Ughy Szabina elbeszéléseiben a nők számára az önmagukra ismerés, testük és szellemük újrafelfedezése alapélmény. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Ali Smith-nél két testvér próbálja túlélni a legrosszabb időket

Az Évszak-kvartett befejező részében a skót író ismét jelenünk legégetőbb kérdéseit vizsgálja, miközben a világ lassan karanténba zárul. Olvass bele a Nyárba!

...

Ürge-Vorsatz Diána: Tévút, ahogy a nagy cégek áttolják a felelősséget a fogyasztókra / Mi van, ha megmentjük a világot?

...

Benedek Ágota felboncolt teste és az irodalmi striciskedés

...

Visky András: A valóságot a fikció és a képzelet révén ismerjük meg

...

Ha beérek Zalába, veszek egy nagy levegőt - itthon vagyok [SÁNTAKUTYA]

...

Robert Capa: magyar fotósból lett a világ szeme [PODCAST]

Hírek
...
Beleolvasó

Szöllősi Mátyás szerint Roderik Six világa lágy, nedves, szürke purgatórium

...
Nagy

John Scalzi alázatával és a jövőbe mutató hüvelykujjal nyitott az idei Könyvfesztivál

...
Gyerekirodalom

Hétlábú paripák és jó boszorkányok bújnak elő Zalka Csenge Virág mesekönyvéből

...
Hírek

Margó Könyvek néven indít könyvsorozatot a Margó Irodalmi Fesztivál és a Helikon Kiadó

...
Hírek

Meghalt Szirtes András

...
Hírek

Egy vesszőhiba miatt ugorhat a Líra 12 milliós büntetése

...
Hírek

Murakami idén is az irodalmi Nobel legnagyobb esélyese a fogadóirodáknál

...
Gyerekirodalom

Mesés böngészők, varázslatos népmesék, kalandos történetek - Tíz gyerekkönyv a Könyvfesztivál kínálatából

...
Hírek

Elhunyt a Dumbledore professzort alakító Sir Michael Gambon