Káprázatos pop-up könyvet ihletett Lovecraft kultműve

Káprázatos pop-up könyvet ihletett Lovecraft kultműve

.konyvesblog. | 2018. március 13. |

A magát Skinnernek nevező kaliforniai grafikus két egyedi könyvet dobott a közelmúltban piacra: a pszichedelikus könyveket a horrormágus, H.P. Lovecraft Necronomicon című műve ihlette. Utóbbiról ezt írtuk korábban:

„A kutya volt az első novellája, amiben megemlíti a Necronomicont, Abdul Alhazred emberbőrbe kötött, szentségtelen könyvét - amit ahhoz képest, hogy valójában sohasem létezett, elképesztő kultusz övez, és már magyarul is legalább három különböző kiadásban kapható.

Magyarul legutóbb amúgy pont tavaly jelent meg a kötet, viszont a Skinner-féle változat nem is maga a sztori, hanem a külleme miatt érdekes.

Ráadásul rögtön két kiadása is van: az 50 dollárba kerülő Földlakó-verzió öt olyan pop-up elemet tartalmaz, amely a Lovecraft-történetek öt kulcsmomentumát idézi meg. Mindez megvan a 200 dolláros Öreg Isten-kiadásban is, utóbbi verzió ugyanakkor dombornyomású arany- vagy ezüstfóliás borítóval jelenik meg, és jár hozzá egy lézergravírozott tok meg egy nyomat is.

Még több képért kattintsatok a BoingBoing oldalára!

Ha még többet szeretnétek tudni Lovecraftről, olvassátok ezt:

A huszadik századi horror sötét, barokk hercege - 125 éve született H. P. Lovecraft

A horrorirodalom huszadik századi nagymestere, aki óriási rajongótáborral bír, és olyan írók tartják példaképüknek, mint Stephen King vagy éppen Neil Gaiman. Ma így látjuk a 125 éve született Howard Phillips Lovecraftet, ő maga azonban nem élhette meg ezt a sikert: 1937-ben...