A Csillagok között társírója Asimovot adaptál

A Csillagok között társírója Asimovot adaptál

.konyvesblog. | 2014. november 11. |

18lrcudszu27hjpg.jpg

(kép forrása)

Jonathan Nolan, a sztárrendező, Christopher Nolan testvére azt tervezi, hogy megfilmesíti Isaac Asimov legendás Az Alapítvány-trilógiáját az HBO számára. A fiatalabb Nolan-testvér eddig bátyja olyan filmjeinél működött közre társíróként, mint A tökéletes trükk, A sötét lovag - Felemelkedés, vagy a legújabb dobás, a Csillagok között című monumentális űreposz.Memento Mori című novellája pedig a 2000-es Memento alapja volt.

Jonathan Nolan az Indiewire-nek adott interjújában mesélt a sorozat iránti rajongásáról. Szerinte a trilógia nem annyira ismert, pedig mindenki profitálhatna az elolvasásából. Úgy véli, Asimov olyan könyveket írt, melyeknek iszonyú erős hatása van más művekre - sokan inspirálódnak belőle, sokan pedig megpróbálják leutánozni, ám ha elolvassuk az eredetit, találunk majd benne pár ötletet, amitől teljesen padlót fogunk.

Nem ez volt az első sci-fihez és HBO-hoz kapcsolódó hír idén, a csatorna alig pár hónapja jelentette be, hogy saját gyártású sorozatot készít Margaret Atwood MaddAddam cmű disztópikus trilógiájából.

Forrás:ElectricLit