Négy izgalmas sci-fi, amiből bármikor elkészülhet a beígért tévésorozat

.konyvesblog. | 2018. augusztus 07. |

A science-fiction irodalom mindig is jó táptalajt szolgáltatott a filmeknek és sorozatoknak. A forgatókönyvírók és rendezők évtizedek óta inspirálódnak a fantasy és sci-fi szerzők gondolatébresztő történeteiből. Már most is megszámlálhatatlanul sok könyvnek van filmváltozata, de szerencsére folyamatosan születnek újak is. Mutatjuk, hogy milyen klasszikusokból lehet sorozat a közeljövőben!

Isaac Asimov: Az Alapítvány trilógia 

Jsaac Asimov: Az Alapítvány trilógia

Fordította: Baranyi Gyula, Gabo Kiadó, 2010, 570 oldal

 

Asimov világhírű Alapítvány trilógiája az egyik legjobb sci-fi sorozat, amit valaha írtak. Azt kutatja, befolyásolható-e a matematikai módszerekkel kiszámított jövő. A saga brilliáns tudósok és matematikusok nemzedékeit követi végig, akik azon dolgoznak, hogy valahogy meg tudják védeni az emberi faj kollektív tudását, ha egyszer összeomlik a civilizáció, ami Hari Seldon pszichohistorikus szerint 500 éven belül bekövetkezhet. A művet évek óta szerették volna adaptálni, többek között Jonathan Nolan és Roland Emmerich is próbálta megszerezni a jogokat, de eddig senki sem járt sikerrel. Tavaly David S. Goyer és Josh Friedman jelentette be, hogy ők lesznek a készülő sorozat producerei. Idén tavasszal pedig az Apple nyert pályázati háborút, így már csak az eredményre kell várni, bár arról egyelőre nincs információ, hogy hol fog futni és kik lesznek a főszereplők. 

Dan Simmons: Hyperion

Dan Simmons: Hyperion

Fordította: Huszár András, Agave Könyvek, 2014, 537 oldal, 3680 HUF

 

Dan Simmons díjnyertes regényéért rengetegen rajonganak, már csak ezért is megéri sorozatot készíteni belőle. A sztori a 29. században játszódik egy galaktikus háború közepette. A pattanásig feszült helyzetben hét zarándok indul útnak egy peremvidéki bolygó, a Hyperion felé: egy pap, egy katona, egy költő, egy tudós, egy nyomozó, egy templomos kapitány, és egy diplomata. Úticéljuk a téridő törvényeinek fittyet hányó, legendás Időkripták, és a félistenként tisztelt, rettegett gyilkológép, a Shrike. A könyvből készült tévésorozatra már egy ideje vár a közönség, ugyanis már három éve, hogy az amerikai Syfy összeállt Bradley Cooper, Graham King és Todd Phillips producerekkel. Pedig az biztos, hogy ha végre elkészül, az nagy dobás lesz. 

George R.R. Martin: Nightflyers

George R.R. Martin: Nightflyers And Other Stories

Harper Collins, 2018, 368 oldal, 3890 HUF

 

Bár a Trónok harca szerzőjének sci-fi/horror novellájából a nyolcvanas években már készítettek egy filmet, most nagyon úgy tűnik, hogy a Nightflyers hamarosan sorozat formájában tér vissza. A Syfy tavaly nyáron jelentette be, hogy a Netflix-szel közösen adaptálni fogják a történetet, amit Martin még 1980-ban írt. A novella egy horrorisztikus galaktikus felfedezőútról szól, amely során nyolc tudós és egy telepata a naprendszer határára utazik, hogy kapcsolatba lépjen az ott élő idegenekkel. Azonban ahogy közelednek, egyre félelmetesebb eseményeket élnek át a The Nightflyer nevű hajójukon, amelyről kiderül, hogy a számítógépe megzavarodott. Mivel tavasszal már arról szóltak a hírek, hogy az első évad lassan elkészül, valószínű, hogy már nem kell sokat várni a premierre.  

Kurt Vonnegut: A Titán szirénjei

Kurt Vonnegut: A Titán szirénjei

Fordította: Borbás Mária, N.Kiss Zsuzsa, Helikon Kiadó, 2016, 374 oldal, 2990 HUF

 

Az Universal tavaly jelentette be, hogy Dan Harmon és Evan Katz adaptálni fogja sorozatként Kurt Vonnegut második regényét, A Titán szirénjeit. Azóta viszont nem érkezett hír arról, hogy áll a projekt, pedig sokan várnak rá. Ez a történet is egy bolygóközi háborúról szól, ezúttal a Mars és a Föld között. A Föld leggazdagabb és legzüllöttebb embere, Malachi Constant meghívást kap egy távoli világokba tartó űrutazásra, egy gyönyörű nővel az oldalán, de az egész csak csapda. Vonnegut klasszikus története egy merész vízió az emberi élet és a történelem értelméről, illetve a szabad akarat természetéről. 

Forrás: Digital Trends