Ingyenesen letölthető lett a legmenőbb viktoriánus Shakespeare-színező

Több tucat viktoriánus Shakespeare-illusztrációnak eshetünk most neki. Többek közt kiszínezhetjük a Hamlet, a Rómeó és Júlia, a Macbeth vagy a Szentivánéji álom kulcsjeleneteit is. 

Könyves Magazin | 2020. április 16. |

Soha nem vagy túl öreg ahhoz, hogy színezni kezd – írják a My Modern Met oldalán, ahol több tucat Shakespeare-színezőt tettek ingyenesen elérhetővé. A pszichológusok szerint a színezéssel a felnőttek is jól le tudják vezetni a kreatív energiáikat és stresszlevezetésnek is kiválóan alkalmas. Művészek és múzeumok is rengeteg színezőt tesznek most közzé, amiket bárki letölthet és kinyomtathat. A könyvmániások például most viktoriánus Shakespeare-illusztrációknak eshetnek neki.

A Victorian Illustrated Shakespeare Coloring Book összesen 35 rajzot tartalmaz. Ezek mind H.C. Selous munkái, aki a William Shakespeare drámáit összegyűjtő kötet 19. angol kiadásához készítette őket illusztrációnak. Olyan művekhez alkotott képeket, mint a Hamlet, a Rómeó és Júlia, a Macbeth vagy a Szentivánéji álom. Ha vállalkozunk a színezésre, azzal akár több órányi elfoglaltságot is nyerhetünk.

Töltsd le a színezőt ingyen ITT.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Töltsd le a múzeumok és könyvtárak színezőit ingyen!

Több tucat múzeum és könyvtár tette ingyenesen letölthetővé a színezőit a koronavírus-járvány miatt. 

...
Nagy

"Nagyon jó lefűződni a monitorról" - Felnőtt színező jelent meg a netfüggésről

...
Hírek

A felnőtt színező szintet lépett: itt vannak a cuki cicák!

A hét könyve
Kritika
Nem nagy ügy, szorongunk és élvezzük
...
Podcast

Pető Andrea: Ha a háborús nemi erőszak áldozatait mártíroknak nevezzük, azzal nem nagyon segítünk

Záró epizódjához érkezett a Delonghival közös Túl a plafonon podcastunk. Utolsó vendégünk Pető Andrea történész, a 20. századi társadalomtörténet és a társadalmi nemek történetének nemzetközileg ismert kutatója. 

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Malcolm Gladwell: Nem tudsz változást hozni egy társadalomban, ha a tanárt fizeted a legrosszabbul

A csapatunk pont annyira erős, mint a leggyengébb csapattagunk, hangsúlyozta a népszerű ismeretterjesztő író, Malcolm Gladwell, a Brain Bar sztárvendége. De mi köze van a sikernek a focihoz és a kosárlabdához? És mindennek az online oktatáshoz? Gladwell a változó világról és a Z generációról beszélt - meghallgattuk.

...
Nagy

Szvetlana Alekszijevics: Az emberek akkor tudnak igazán élesen fogalmazni, amikor érzik az elmúlás közeledtét

Tóth Krisztina nyitotta meg a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelynek díszvendége idén Szvetlana Alekszijevics. A Nobel-díjas belarusz író a pódiumbeszélgetésen a nők történeteiről, az emlékezés természetéről és a hátrahagyott kéziratairól mesélt, de azt is elárulta,  miért nem tud jelenleg kellő harciassággal írni.

...
Nagy

Mircea Cărtărescu: A diktatúra mindig rossz ötlet

Az évek óta Nobel-díj esélyesként emlegetett román íróval, Mircea Cartarescuval beszélgettünk szabadságról és diktátorokról, a naplójáról és az álmairól, fantasztikusról és valóságosról az irodalomban és az emberi léttapasztalatban. Interjú.