A Harry Potter szereplői visszatérnek Roxfortba

A Harry Potter szereplői visszatérnek Roxfortba

Jubileumi adással készül az HBO Max abból az alkalomból, hogy 20 éve mutatták be az első Harry Potter-filmet. Megérkezett az első selőzetes!

ro | 2021. december 06. |

Húsz év pont annyi idő, aminek az eltelte után már érdemes összecsődíteni egy-egy nagyobb produkció résztvevőit. Sokszor nem is kell, hogy kerek legyen az évforduló, a siker így is kódolva van. Tudták ezt például a Jóbarátok és a Szex és New York készítői is: mindkét sorozat 17 éve ért véget, de ez nem tartott vissza senkit sem attól, hogy nosztalgikusan vagy a történetet továbbírva visszahozzák a szereplőket.

Az első Harry Potter-film viszont tényleg kerek évfordulót ünnepel, és ez szuper alkalom lesz arra, hogy a filmek fontos/ikonikus/kedvenc szereplői visszatérjenek Roxfortba. Az újév első napján lesz majd látható az HBO Maxon a Harry Potter-különkiadás, amihez már meg is érkezett az első előzetes. Ebben a Reggeli Próféta az első oldalon tudatja, hogy a Roxfort visszavárja egykori diákjait, majd a varázslóiskola tanárai és a mára már felnőtt volt diákok is kézhez kapják meghívójukat - így egy villanásra feltűnik a Hagridot alakító Robbie Coltrane vagy a Neville Longbottomként ismertté vált Matthew Lewis. Az utolsó képkockákon egy fiatal nő siet a Roxfort expresszhez - csak háttal látjuk, de nagy eséllyel ő a Hermionét alakító Emma Watson.

A Harry Potter-rajongóknak jó volt ez az év is, hiszen az HBO GO-n nemrég mutatták be az évfordulós Harry Potter-kvízműsor, a Roxforti Házak Tusáját - erről ITT írtunk bővebben.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Varázslatos lett az évfordulós Harry Potter-kvízműsor, a Roxforti Házak Tusája

Nagyon jól hozza a varázslóvilág hangulatát a Harry Potter és a bölcsek köve-film bemutatásának huszadik évfordulójára megálmodott kvízműsor, a Roxforti Házak Tusája. Bár a kérdésekre egy vérbeli Harry Potter-rajongónak nem olyan nehéz válaszolni, a meglepetésvendégek és a nosztalgiázás miatt mindenképpen érdemes megnézni.

...
Szórakozás

20 éves a Harry Potter: összejön a színészgárda

Húsz éve mutatták be az első Harry Potter-filmet, ennek alkalmából a sorozat befejezése óta most először összejönnek a színészek. 

...
Hírek

Az első két Harry Potter-film rendezője szeretné elkészíteni Az elátkozott gyermek filmváltozatát

Húsz évvel ezelőtt mutatták be a mozikban a Harry Potter és a bölcsek köve filmváltozatát, ennek apropóján pedig interjút készített az első két HP-film rendezőjével, Chris Columbusszal a Variety. 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Meghalt Shelley Duvall, A ragyogás sztárja

Robert Altman egyik kedvenc színésze volt, de A ragyogás sikoltós-baltás jelenete az, ami kitörölhetetlenné tette őt a filmtörténetből.

...
Szórakozás

Michael Crichton kezdte, James Patterson fejezte be, most pedig film készül belőle

A Sony filmstúdió szerezte meg a Michael Crichton hagyatékában talált és James Patterson által befejezett Eruption (Kitörés) című regény megfilmesítési jogait.

...
Szórakozás

Bridgerton: Ezt lehet tudni most a 4. évadról

Mikor jön a Bridgerton következő évada? Kinek a története kerül fókuszba? Melyik szereplők térnek vissza biztosan?