A Harry Potter szereplői visszatérnek Roxfortba

A Harry Potter szereplői visszatérnek Roxfortba

Jubileumi adással készül az HBO Max abból az alkalomból, hogy 20 éve mutatták be az első Harry Potter-filmet. Megérkezett az első selőzetes!

ro | 2021. december 06. |

Húsz év pont annyi idő, aminek az eltelte után már érdemes összecsődíteni egy-egy nagyobb produkció résztvevőit. Sokszor nem is kell, hogy kerek legyen az évforduló, a siker így is kódolva van. Tudták ezt például a Jóbarátok és a Szex és New York készítői is: mindkét sorozat 17 éve ért véget, de ez nem tartott vissza senkit sem attól, hogy nosztalgikusan vagy a történetet továbbírva visszahozzák a szereplőket.

Az első Harry Potter-film viszont tényleg kerek évfordulót ünnepel, és ez szuper alkalom lesz arra, hogy a filmek fontos/ikonikus/kedvenc szereplői visszatérjenek Roxfortba. Az újév első napján lesz majd látható az HBO Maxon a Harry Potter-különkiadás, amihez már meg is érkezett az első előzetes. Ebben a Reggeli Próféta az első oldalon tudatja, hogy a Roxfort visszavárja egykori diákjait, majd a varázslóiskola tanárai és a mára már felnőtt volt diákok is kézhez kapják meghívójukat - így egy villanásra feltűnik a Hagridot alakító Robbie Coltrane vagy a Neville Longbottomként ismertté vált Matthew Lewis. Az utolsó képkockákon egy fiatal nő siet a Roxfort expresszhez - csak háttal látjuk, de nagy eséllyel ő a Hermionét alakító Emma Watson.

A Harry Potter-rajongóknak jó volt ez az év is, hiszen az HBO GO-n nemrég mutatták be az évfordulós Harry Potter-kvízműsor, a Roxforti Házak Tusáját - erről ITT írtunk bővebben.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Varázslatos lett az évfordulós Harry Potter-kvízműsor, a Roxforti Házak Tusája

Nagyon jól hozza a varázslóvilág hangulatát a Harry Potter és a bölcsek köve-film bemutatásának huszadik évfordulójára megálmodott kvízműsor, a Roxforti Házak Tusája. Bár a kérdésekre egy vérbeli Harry Potter-rajongónak nem olyan nehéz válaszolni, a meglepetésvendégek és a nosztalgiázás miatt mindenképpen érdemes megnézni.

...
Szórakozás

20 éves a Harry Potter: összejön a színészgárda

Húsz éve mutatták be az első Harry Potter-filmet, ennek alkalmából a sorozat befejezése óta most először összejönnek a színészek. 

...
Hírek

Az első két Harry Potter-film rendezője szeretné elkészíteni Az elátkozott gyermek filmváltozatát

Húsz évvel ezelőtt mutatták be a mozikban a Harry Potter és a bölcsek köve filmváltozatát, ennek apropóján pedig interjút készített az első két HP-film rendezőjével, Chris Columbusszal a Variety. 

KÖNYVTAVASZ
...
Könyvtavasz

Mit jelent átélni a vetélést?

...
Könyvtavasz

A gyász időszakában is ránk találhat a szerelem

...
Könyvtavasz

Egy kis örmény faluban a háborús tragédiákat a hétköznapi örömök ellensúlyozzák

...
Könyvtavasz

Ilyen a középkorúak elviselhetetlen felnőttsége a norvég szerző szerint

...
Könyvtavasz

Őszinte, giccsmentes női erő: ez a Borikönyv

...
Könyvtavasz

15 miniszterelnök szolgált az uralkodása alatt – II. Erzsébet páratlan életútja

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

10+1 adaptáció, amiket az év második felében nézünk

Az év második felében is rengeteg adaptáció kerül a mozikba, streaming-csatornákra – most ezekből mutatunk meg párat, olyanokat, amelyek magyarul is olvashatók.

...
Szórakozás

A Meggyőző érvek egy újragondolt Fleabag, talpig empírben

A Meggyőző érveket Jane Austen legérettebb, legkiforrottabb regényeként szokták emlegetni. A legújabb netflixes feldolgozásban Dakota Johnson próbál új életet lehelni a történetbe – felemás sikerrel.

...
Szórakozás

Fekete madár: A szabadság ára, hogy elnyerd egy sorozatgyilkos bizalmát

Dennis Lehane bűnügyi tévésorozata, a Fekete madár a Mindhuntert idéző sorozatgyilkosos krimi és börtöndráma egyben, amit nem a szerző, hanem az élet írt.