A Harry Potter szereplői visszatérnek Roxfortba

A Harry Potter szereplői visszatérnek Roxfortba

Jubileumi adással készül az HBO Max abból az alkalomból, hogy 20 éve mutatták be az első Harry Potter-filmet. Megérkezett az első selőzetes!

ro | 2021. december 06. |

Húsz év pont annyi idő, aminek az eltelte után már érdemes összecsődíteni egy-egy nagyobb produkció résztvevőit. Sokszor nem is kell, hogy kerek legyen az évforduló, a siker így is kódolva van. Tudták ezt például a Jóbarátok és a Szex és New York készítői is: mindkét sorozat 17 éve ért véget, de ez nem tartott vissza senkit sem attól, hogy nosztalgikusan vagy a történetet továbbírva visszahozzák a szereplőket.

Az első Harry Potter-film viszont tényleg kerek évfordulót ünnepel, és ez szuper alkalom lesz arra, hogy a filmek fontos/ikonikus/kedvenc szereplői visszatérjenek Roxfortba. Az újév első napján lesz majd látható az HBO Maxon a Harry Potter-különkiadás, amihez már meg is érkezett az első előzetes. Ebben a Reggeli Próféta az első oldalon tudatja, hogy a Roxfort visszavárja egykori diákjait, majd a varázslóiskola tanárai és a mára már felnőtt volt diákok is kézhez kapják meghívójukat - így egy villanásra feltűnik a Hagridot alakító Robbie Coltrane vagy a Neville Longbottomként ismertté vált Matthew Lewis. Az utolsó képkockákon egy fiatal nő siet a Roxfort expresszhez - csak háttal látjuk, de nagy eséllyel ő a Hermionét alakító Emma Watson.

A Harry Potter-rajongóknak jó volt ez az év is, hiszen az HBO GO-n nemrég mutatták be az évfordulós Harry Potter-kvízműsor, a Roxforti Házak Tusáját - erről ITT írtunk bővebben.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Varázslatos lett az évfordulós Harry Potter-kvízműsor, a Roxforti Házak Tusája

Nagyon jól hozza a varázslóvilág hangulatát a Harry Potter és a bölcsek köve-film bemutatásának huszadik évfordulójára megálmodott kvízműsor, a Roxforti Házak Tusája. Bár a kérdésekre egy vérbeli Harry Potter-rajongónak nem olyan nehéz válaszolni, a meglepetésvendégek és a nosztalgiázás miatt mindenképpen érdemes megnézni.

...
Szórakozás

20 éves a Harry Potter: összejön a színészgárda

Húsz éve mutatták be az első Harry Potter-filmet, ennek alkalmából a sorozat befejezése óta most először összejönnek a színészek. 

...
Hírek

Az első két Harry Potter-film rendezője szeretné elkészíteni Az elátkozott gyermek filmváltozatát

Húsz évvel ezelőtt mutatták be a mozikban a Harry Potter és a bölcsek köve filmváltozatát, ennek apropóján pedig interjút készített az első két HP-film rendezőjével, Chris Columbusszal a Variety. 

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Az elveszett lelkek földje, ahol fiúknak születnek a lányok

Jennifer Clement könyve, az Elveszett lányok országa látlelet egy olyan társadalomról, amelyben a nő gyakran nem több használati tárgynál. Birtokba vehető. Kihasználható. Eldobható. Clement regényéből Imádság az elraboltakért címmel készült adaptáció, ami a Netflixen látható.

...
Szórakozás

Anne Frankra és a holokauszt gyerekáldozataira emlékezik a Párhuzamos történetek

Az Auschwitzba deportált 230 ezer gyerek és kamasz közül mindössze 700-an élték túl a tábort. A holokauszt gyerekáldozataira és túlélőire emlékezik az Anne Frank – Párhuzamos történetek című dokumentumfilm.

...
Szórakozás

Egy Rembrandt még ma is képes felbolygatni a világot

Milyen érzés egy Rembrandtokkal teli házban felnőni, miért vesz valaki öt éven keresztül heti egy festményt – és jut így tíz Rembrandthoz –, és hogyan lehet kiszúrni egy még katalogizálatlan mesterművet? Az én Rembrandtom azokat az embereket mutatja be, akik szenvedélyesen kötődnek egy-egy Rembrandt-képhez.