A Harry Potter szereplői visszatérnek Roxfortba

A Harry Potter szereplői visszatérnek Roxfortba

Jubileumi adással készül az HBO Max abból az alkalomból, hogy 20 éve mutatták be az első Harry Potter-filmet. Megérkezett az első selőzetes!

ro | 2021. december 06. |

Húsz év pont annyi idő, aminek az eltelte után már érdemes összecsődíteni egy-egy nagyobb produkció résztvevőit. Sokszor nem is kell, hogy kerek legyen az évforduló, a siker így is kódolva van. Tudták ezt például a Jóbarátok és a Szex és New York készítői is: mindkét sorozat 17 éve ért véget, de ez nem tartott vissza senkit sem attól, hogy nosztalgikusan vagy a történetet továbbírva visszahozzák a szereplőket.

Az első Harry Potter-film viszont tényleg kerek évfordulót ünnepel, és ez szuper alkalom lesz arra, hogy a filmek fontos/ikonikus/kedvenc szereplői visszatérjenek Roxfortba. Az újév első napján lesz majd látható az HBO Maxon a Harry Potter-különkiadás, amihez már meg is érkezett az első előzetes. Ebben a Reggeli Próféta az első oldalon tudatja, hogy a Roxfort visszavárja egykori diákjait, majd a varázslóiskola tanárai és a mára már felnőtt volt diákok is kézhez kapják meghívójukat - így egy villanásra feltűnik a Hagridot alakító Robbie Coltrane vagy a Neville Longbottomként ismertté vált Matthew Lewis. Az utolsó képkockákon egy fiatal nő siet a Roxfort expresszhez - csak háttal látjuk, de nagy eséllyel ő a Hermionét alakító Emma Watson.

A Harry Potter-rajongóknak jó volt ez az év is, hiszen az HBO GO-n nemrég mutatták be az évfordulós Harry Potter-kvízműsor, a Roxforti Házak Tusáját - erről ITT írtunk bővebben.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Varázslatos lett az évfordulós Harry Potter-kvízműsor, a Roxforti Házak Tusája

Nagyon jól hozza a varázslóvilág hangulatát a Harry Potter és a bölcsek köve-film bemutatásának huszadik évfordulójára megálmodott kvízműsor, a Roxforti Házak Tusája. Bár a kérdésekre egy vérbeli Harry Potter-rajongónak nem olyan nehéz válaszolni, a meglepetésvendégek és a nosztalgiázás miatt mindenképpen érdemes megnézni.

...
Szórakozás

20 éves a Harry Potter: összejön a színészgárda

Húsz éve mutatták be az első Harry Potter-filmet, ennek alkalmából a sorozat befejezése óta most először összejönnek a színészek. 

...
Hírek

Az első két Harry Potter-film rendezője szeretné elkészíteni Az elátkozott gyermek filmváltozatát

Húsz évvel ezelőtt mutatták be a mozikban a Harry Potter és a bölcsek köve filmváltozatát, ennek apropóján pedig interjút készített az első két HP-film rendezőjével, Chris Columbusszal a Variety. 

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A déli gótika mesterének novellái inspirálták Bruce Springsteen legsötétebb lemezét

Május elején jelent meg Warren Zanes Deliver Me from Nowhere című kötete, amely Bruce Springsteen tán legkülönlegesebb, és leginkább kedvelt lemezén, az 1982-es Nebraskán hallható dalok mögött felsejlő személyes motívumokat, és művészi hatásokat tekinti át.

...
Szórakozás

Jordan? Pipa! – Az alfakosaras, a tárgyalóasztal meg a munkaalkoholista fehér férfiak

Az Air – Harc a legendáért arra a pávatáncra fókuszál, amely 1984-ben zajlott a Jordan család és egy ambiciózus sportszergyártó vállalat vezetői között. Hozzáolvastuk a pár éve magyar nyelven is elérhető Michael Jordan-monográfia vonatkozó részeit.

...
Nagy

Cseh Tamás és Bereményi Géza dalai olyan korhű helyzetjelentések, melyek jelentőségével maguk sem voltak tisztában

Hétfőn este nyílt meg a Cseh Tamás életművéről szóló kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A zeneszerző-énekes idén januárban ünnepelte volna nyolcvanadik születésnapját; a tárlat megidézi emlékét, az archív felvételek pedig visszarepítenek a hetvenes évekbe.