Saját olvasmánylistát állíthatnak össze a BOOKR Suliban a tanárok

A koronavírus miatti digitális oktatás merőben új helyzet elé állította a tanárokat, a diákokat és a szülőket, de szerencsére azért már léteznek olyan alkalmazások, amelyek megkönnyíthetik az átállást.

.konyvesblog. | 2020. március 15. |

Amint a miniszterelnök bejelentette, hogy a koronavírus miatt hétfőtől bezárnak az iskolák és át kell állni a digitális oktatásra, a közösségi oldalakon azonnal megkezdődött az ötletelés arról, miként lehetne az új körülmények között a legeredményesebben tanítani. Miután a színházak is bezártak, néhány színész felajánlotta, hogy szívesen felolvassa a kötelező olvasmányokat, amit videóra lehetne rögzíteni, a kezdeményezéshez pedig azóta többen is csatlakoztak.

A BOOKR Kids fejlesztői szintén a Facebookon tudatták, hogy a BOOKR Suli könyvtárában 105 interaktív ajánlott és kötelező olvasmány található, ez pedig 70 százalékban lefedi a NAT és a kerettanterv ajánlásait. Minden könyv végén 4-6 szövegértés- és különböző kompetencia fejlesztő feladat található, így a könyv feldolgozása, értelmezése játékos formában, az applikáción belül megoldható. A digitális mesekönyves startup alapítója, Horváth Dorka a következő tanácsot adta a tanároknak:

Állítsatok össze a BOOKR Suli Tanári adminisztrációs felületen saját olvasmánylistát a diákok számára, amely automatikusan megjelenik majd a gyerekek otthoni mobilkészülékein, amelyre a BOOKR Suli telepítésre került. A Tanári admin felületen keresztül nyomon tudjátok kísérni, hogy a diákok melyik könyvet olvasták el, mennyi időt töltöttek olvasással, és hogy milyen minőségben oldották meg a feladatokat: így a számonkérés is megoldható.

A rendszer használata nem igényel semmilyen egyedi tréninget, igaz, elengedhetetlen, hogy mind a diáknak, mind pedig a tanárnak legyen okostelefonja vagy tablete. A könyvek letöltéséhez internet-hozzáférés szükséges, ugyanakkor a letöltést követő megtekintés és a feladatok megoldása internet nélkül is működik.

Részletek erre>>

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

A színészek felolvasással segítenék a diákok távoktatását

A miniszterelnök péntek este jelentette be, hogy a koronavírus miatt hétfőtől bezárnak az iskolák, így a tanároknak és a diákoknak át kell állniuk a távoktatásra. Az internetes és közösségi oldalakon pár órán belül rengeteg felajánlás, ötlet született, több színész pedig arra vállalkozott, hogy szívesen felolvassák, előadják a tananyag egy részét, köztük a kötelező olvasmányokat.

...
Hírek

Kötelező olvasmányok a BOOKR Kids Mesetárban

...
Hírek

250 ingyenes mesével ünnepel a BOOKR Kids

Film / Színház / Muzsika
...
Nagy

13+1 színházi előadás, amik már élőben várnak minket Budapesten és vidéken 

...
Nagy

Az Ányék és csont szerelmi háromszöge világokat teremt és rombol le egyszerre

...
Nagy

Zavarba ejtő és megkapó személyesség az online színházi térben