Molnár T. Eszter: Amíg nem csavaroghatunk, olvassunk kalandregényeket
Ruff Orsolya

Molnár T. Eszter: Amíg nem csavaroghatunk, olvassunk kalandregényeket

molnár_t._eszter karantén gyerekirodalom

Játszva tanuljunk: Richard Scarry: Tesz-vesz szótár

Richard Scarry
Tesz-vesz szótár
Ford.: Réz András, Móra, 2018, 93 oldal

A Tesz-vesz-sorozat gyerekkorunk kedvenc böngészője volt, és azóta sem merült feledésbe. Karantén idejére a szótár kötetet javaslom, mert az nemcsak szórakoztat, hanem az angol és német szavak elsajátításában is segít a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt.

Merüljünk bele egy rajzolt világba: Deyries-Lemery-Sandler: Rajzos zenetörténet az őskortól napjainkig

Deyriés-Lemery-Sadler
Rajzos zenetörténet az őskortól napjainkig
Zeneműkiadó, 1985

A képregények hosszú órákra lekötik a gyerekeket, és sokszor a felnőtteknek is végtelenül szórakoztatóak. A Rajzos zenetörténetet iskolás koromban kaptam, és azóta számtalanszor fellapoztam, mert amellett, hogy rengeteg tényszerű adatot közöl egyes művekről, zenei korszakokról, szerzők életéről, rendkívül vicces is. Még érdekesebb az élmény, ha közben meg is hallgatjuk a zeneműveket. Elsősorban zene iránt érdeklődő vagy zenei iskolába járó gyerekeknek ajánlom kiegészítő, szórakoztató otthoni tanulásra.

Amíg nem csavaroghatunk a barátainkkal, olvassunk kalandregényeket: Berg Judit: Rumini-sorozat

Berg Judit
Rumini
Pozsonyi Pagony, 2019, 247 oldal

Kisiskolás koromban nagy csavargó voltam, és csak akkor maradtam otthon, ha a könyv, amit olvastam, érdekesebb volt, mint a kinti világ. Most csavargás helyett adjunk a gyerekek kezébe kalandregényeket. Az én kisiskolásom a Rumini-sorozatot olvassa, mert az olyan izgalmas, hogy közben minden másról meg lehet feledkezni, és olyan sok kötete van, hogy remélhetőleg kitart a karantén végéig.