Gerard Butlerrel érkezik az élőszereplős Így neveld a sárkányodat
sa

Gerard Butlerrel érkezik az élőszereplős Így neveld a sárkányodat

így_neveld_a_sárkányodat cressida_cowell élőszereplős_film
Cressida Cowell
Így neveld a sárkányodat 1. - III. Hablaty Harákoló Harald
Ford. Dudik Annamária Éva, DAS könyvek, 2014, 253 oldal
-

Gerard Butler a vikingek vezetőjét, Pléhpofát alakítja majd, akinek a 2010-es animációs filmben a hangját kölcsönözte. Mason Thames Hablatyként, Nico Parker pedig Astridként jelenik meg a vásznon. A filmet készítő Universal 2025 júniusára tűzte ki a film bemutatóját.

A DreamWorks animációs műhelyében, Dean DeBlois és Chris Sanders rendezésében született Így neveld a sárkányodat Cressida Cowell könyvei nyomán készült, és egy viking fiú és sárkánya történetét mesélte el.

Az animációs filmből három epizód készült 2010. és 2019. között, amelyek világszerte több mint 1,6 milliárd dolláros (552 milliárd forintos) jegybevételt hoztak. Az élőszereplőkkel újraforgatott film a Marc Platt Produkciós cég égisze alatt, az Universal részéről Lexi Barta felügyeletével valósul meg.

Az eredeti kötet egyébként felkerült arra a brit listára, amin 50 olyan könyvet soroltak fel életkor szerinti osztásban, amit minden gyereknek el kellene olvasnia. A szerző, Cressida Cowell amolyan gyerekirodalmi nagykövetként a 2022-es Hay Fesztiválon bemutatott egy tíz pontból álló listát arról, amire szerinte minden gyereknek joga van, köztük, hogy örömmel olvashasson, hogy hetente legalább 15 percen keresztül kreatív lehessen, hogy magára ismerhessen a könyvekben és saját könyve legyen:

Az Így neveld a sárkányodat térképmániás szerzője írói tippeket ad és kreativitásra buzdít
Az Így neveld a sárkányodat térképmániás szerzője írói tippeket ad és kreativitásra buzdít
Tovább olvasok

(Forrás: MTI, Hollywood Reporter)