Könyvesblokk: Borzongató thrillerek

.konyvesblog. | 2018. augusztus 27. |

kblog_kblokkfejlec_1_1_2_5_1.jpg

Bár a nyárból már csak pár nap van hátra, a tematikus könyvesblokk-sorozatunk még nem ért véget. A krimisfocis, romantikus,  self-help, utazós, történelmi és fantasy könyvek után most négy hátborzongató thrillert gyűjtöttünk össze. Van bennük gyilkosság, rablás, eltűnés, prostitúció, és sok-sok váratlan fordulat.

Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért 

Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért

Álomgyár Kiadó, 2018, 348 oldal, 3699 HUF

 

Minden évben több tízezer gyerek tűnik el. Nagy részüket szerencsére hamar megtalálják, de vannak, akik sosem térnek vissza, néhányan pedig csak évek múltán kerülnek elő. Amikor a hatéves Olivia Adams eltűnt a kertjükből, az angol kisváros, Stoneridge teljesen felbolydult. Aztán eltelik tizenhárom év, már mindenki beletörődik a megváltoztathatatlanba, amikor Olivia hirtelen előbukkan a semmiből. Édesanyja meg van győződve róla, hogy saját lánya az, de a környezete kételkedik. Ahhoz, hogy a titkok kiderüljenek, fel kell tépni a múltbeli sebeket, de ezt nem mindenki szeretné.

Patricia Gibney: Az elrabolt lányok – Lottie Parker 2.  

Patricia Gibney: Az elrabolt lányok – Lottie Parker 2

Fordította: Tóbiás Csenge, Libri - Insomnia, 2018, 561 oldal, 3999 HUF

 

Patricia Gibney nyomozós thrillerében sorra tűnnek el a fiatal nők. Először egy várandós nő holttestére bukkannak, de ugyanazon a napon egy másik anya is ellátogat Lottie Parker házához, hogy bejelentse, eltűnt az egyik barátja. A bűntények hasonló jeleket mutatnak, de nem tiszta, hogy mi a kapcsolat az áldozatok között. Közben pedig újabb és újabb nőknek veszik nyoma rejtélyes körülmények közt. A nyomozónak nem csak a konkrét esetekkel, hanem saját múltjának kísérteteivel is meg kell küzdenie ahhoz, hogy egyről a kettőre jusson.

Szurovecz Kitti: A kisemmizett angyal 

Szurovecz Kitti: A kisemmizett angyal

Athenaeum Kiadó, 2018, 327 oldal, 3699 HUF

 

Szurovecz Kitti szeptemberben megjelenő könyve a hazai emberkereskedelem, valamint a szervezett prostitúció témájáról szól. A cselekmény ugyan fikció, de pont attól olyan hátborzongató, hogy van valós alapja. A Nyírségből származó tizenhatéves lány, Mia prostitúcióra kényszerül. Panka, a jómódú budai vállalkozók hasonló korú lánya emberkereskedők áldozata lesz. A két fiatal története egy nyolcadik kerületi garzonban ér össze, ahol összebarátkoznak és a szökést tervezgetik, de fogalmuk sincs, hogy kitől kérhetnének segítséget.

Lisa Scottoline: Minden órában négyszer

Lisa Scottoline: Minden órában négyszer

Fordította: Róbert Pál, Lettero Kiadó, 2018, 416 oldal, 4490 HUF

 

Adott egy fiú, aki rögeszmésen vonzódik egy lányhoz. Ez még nem lenne beteges, a baj csak az, hogy ez a srác történetesen szociopata, ezért nem érzi át tetteinek erkölcsi és érzelmi súlyát. Amikor Dr. Eric Parrish, a nagy szakértelemmel bíró (ám kissé naiv) pszichiáter kezelni kezdi őt a privát rendelésén, súlyos szakmai dilemmába kerül. Úgy érzi, talán ez már az a speciális eset, amikor titoktartási fogadalma ellenére is a rendőrséghez kellene fordulnia, hogy megvédjen egy ártatlan életet. Mire azonban döntésre jut, már késő. A lányt meggyilkolják, neki pedig azzal kell szembesülnie, hogy maga is egy ördögi terv áldozatává vált, és emiatt tönkremehet az egész élete. 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.